نسبت EV/EBIT چیست؟
نسبت EV/EBIT
نسبت ارزش شرکت به سود قبل از بهره و مالیات (EV/EBIT) معیاری است که برای تعیین قیمت بسیار بالا یا خیلی پایین سهام در رابطه با سهام مشابه و کل بازار استفاده میشود. نسبت EV/EBIT مشابه نسبت قیمت به درآمد (P/E) است . با این حال، کاستی های خاص نسبت دوم را جبران می کند.
نسبت EV/EBIT ارزش شرکت (EV) شرکت را با درآمد قبل از بهره و مالیات (EBIT) مقایسه میکند . EV/EBIT معمولاً به عنوان یک معیار ارزیابی برای مقایسه ارزش نسبی مشاغل مختلف استفاده می شود. در حالی که مشابه نسبت EV/EBITDA است، EV/EBIT شامل استهلاک و استهلاک است .
این نسبت که معمولاً در مدلهای ارزشگذاری کسبوکار نسبی استفاده میشود، برای مقایسه دو شرکت با مشخصات مالی، عملیاتی و مالکیت مشابه استفاده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد Comps، لطفاً مقاله ما را در مورد مولفه های معاملاتی قابل مقایسه بررسی کنید.
اهمیت ارزش سازمانی
نسبت EV/EBIT یک معیار بسیار مفید برای فعالان بازار است . نسبت بالا نشان می دهد که سهام یک شرکت ممکن است بیش از حد ارزش گذاری شده باشد. اگرچه چنین وضعیتی برای فروش فوری سهام برای کسب سود مفید است، اما در صورت معکوس شدن قیمتهای بازار، میتواند فاجعهبار باشد و باعث سقوط قیمت سهام شود.
برعکس، نسبت EV/EBIT پایین نشان میدهد که سهام یک شرکت ممکن است کمتر از ارزشگذاری شده باشد. قیمت سهام احتمالاً کمتر از آن چیزی است که نشان دهنده دقیق ارزش واقعی شرکت است. زمانی که بازار در نهایت ارزش مناسب تری برای کسب و کار قائل شد، قیمت سهام و قیمت نهایی شرکت باید افزایش یابد.
ارزش سازمانی یک شرکت به ویژه زمانی ارزشمند است که به عنوان ابزاری برای بدست آوردن واضح ترین ایده از ارزش واقعی آن یا ارزش واقعی آن در بازار استفاده شود. برای شرکت هایی که ممکن است به دنبال خرید شرکت باشند یا کسانی که به دنبال درک هزینه آن در صورت تصاحب هستند، مهم است .
فرمول ارزش شرکت به شرح زیر است:
ارزش سازمانی = ارزش بازار + ارزش بازار بدهی – همه وجوه نقد و معادل های نقدی
جایی که:
ارزش بازار = قیمت سهم x تعداد سهام
اهمیت نسبت EV/EBIT
نسبت EV/EBIT یک معیار بسیار مفید برای فعالان بازار است . نسبت بالا نشان می دهد که سهام یک شرکت بیش از حد ارزش گذاری شده است. در حالی که برای فروش فوری سهام مفید است، چنین وضعیتی میتواند فاجعهای را به همراه داشته باشد، زمانی که بازار به شرکت برسد و ارزش مناسبی را برای شرکت قائل شود و باعث سقوط قیمت سهام شود.
برعکس، نسبت EV/EBIT پایین نشان میدهد که سهام یک شرکت کمتر از ارزشگذاری شده است. به این معنی که قیمت سهام کمتر از چیزی است که نشان دهنده دقیق ارزش واقعی شرکت است. زمانی که بازار در نهایت ارزش مناسب تری برای کسب و کار قائل شد، قیمت سهام و قیمت نهایی شرکت باید افزایش یابد.
در نهایت، هرچه EV/EBIT کمتر باشد، یک شرکت از نظر مالی با ثبات تر و امن تر در نظر گرفته می شود. با این حال، نسبت EV/EBIT را نمی توان به صورت مجزا مورد استفاده قرار داد. تحلیلگران و سرمایه گذاران باید از این نسبت در کنار دیگران استفاده کنند تا تصویر کاملی از وضعیت مالی و ارزش واقعی یک شرکت به دست آورند، اینکه آیا تفسیر بازار از ارزش دقیق است یا خیر، و اینکه بازار چقدر احتمال دارد ارزش گذاری ناقص را تصحیح کند.
تفسیر نسبت EV/EBIT و مثال
اگرچه کمتر از EV/EBITDA استفاده میشود، اما EV/EBIT نسبت مهمی در هنگام ارزشگذاری است. می توان از آن برای تعیین یک قیمت هدف در گزارش تحقیقات سهام یا ارزش گذاری یک شرکت در مقایسه با همتایانش استفاده کرد. تفاوت عمده بین این دو نسبت شامل EV/EBIT استهلاک و استهلاک است. برای مشاغل سرمایه بر که در آن استهلاک یک هزینه اقتصادی واقعی است مفید است.
در مثال ما، شرکت A در حال عرضه عمومی است و تحلیلگران باید قیمت سهام آن را تعیین کنند. پنج شرکت مشابه با شرکت A وجود دارد که در صنعت آن فعالیت می کنند، شرکت های B، C، D، E و F. نسبت های EV/EBIT برای شرکت ها 11.3x، 8.3x، 7.1x، 6.8x و 10.2x است. ، به ترتیب. متوسط نسبت EV/EBIT 8.7 برابر خواهد بود. یک تحلیلگر مالی ضریب 8.7 برابری را برای EBIT شرکت A اعمال می کند تا EV و در نتیجه ارزش سهام و قیمت سهام آن را بیابد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.