دیوید ریکاردو کیست؟
دیوید ریکاردو David Ricardo
دیوید ریکاردو (۱۷۷۲-۱۸۲۳) یک اقتصاددان کلاسیک بود که بیشتر به خاطر تئوری دستمزد و سود، نظریه ارزش کار، نظریه مزیت نسبی و نظریه رانت شهرت داشت. دیوید ریکاردو و چندین اقتصاددان دیگر نیز به طور همزمان و مستقل قانون کاهش بازده نهایی را کشف کردند. مشهورترین اثر او اصول اقتصاد سیاسی و مالیات (۱۸۱۷) است.
به طور خلاصه:
- دیوید ریکاردو یک اقتصاددان کلاسیک بود که چندین نظریه کلیدی را ارائه کرد که همچنان در اقتصاد تأثیرگذار هستند.
- ریکاردو یک سرمایه گذار موفق و عضو پارلمان بود که پس از بازنشستگی جوان از ثروت خود، به نوشتن در مورد اقتصاد پرداخت.
- ریکاردو بیشتر به خاطر نظریه های مزیت نسبی، رانت های اقتصادی و نظریه ارزش کار شهرت دارد.
- تئوری مزیت نسبی ریکاردو که به طور گسترده تحسین شده است، نشان می دهد که کشورها می توانند زمانی که بر تولید کالاهایی تمرکز می کنند که کمترین هزینه فرصت را در مقایسه با سایر کشورها تولید می کنند، از مزیت تجاری بین المللی برخوردار شوند.
- ریکاردو پیشنهاد کرد که ارزش یک کالا با ساعات کاری سرمایه گذاری شده در تولید آن تعیین می شود.
سنین جوانی و تحصیل دیوید ریکاردو
دیوید ریکاردو که در سال ۱۷۷۲ در انگلستان به دنیا آمد، یکی از ۱۷ فرزندش بود. دیوید ریکاردو در سن ۱۴ سالگی با پدرش به عنوان دلال سهام شروع به کار کرد. اما در ۲۱ سالگی به دلیل ازدواج خارج از مذهبش توسط پدرش طرد شد. ثروت او از موفقیتش با کسب و کاری که با اوراق بهادار دولتی شروع کرد به دست آمد. او در سن ۴۱ سالگی پس از به دست آوردن یک میلیون پوند از حدس و گمان در مورد نتیجه نبرد واترلو بازنشسته شد.
پس از بازنشستگی، ریکاردو یک کرسی در پارلمان به قیمت ۴۰۰۰ پوند خریداری کرد و به عنوان عضو پارلمان خدمت کرد. ریکاردو تحت تأثیر آدام اسمیت با دیگر متفکران برجسته آن زمان، مانند جیمز میل، جرمی بنتام و توماس مالتوس همکاری داشت.
دستاوردهای قابل توجه دیوید ریکاردو
نظریه مزیت نسبی
از جمله ایده های قابل توجهی که ریکاردو ارائه کرد نظریه مزیت نسبی بود که استدلال می کرد که کشورها می توانند با تخصص در تولید کالاهایی که هزینه فرصت نسبتاً پایین تری در تولید آنها دارند حتی اگر مزیت مطلق نداشته باشند از تجارت بین المللی سود ببرند.
به عنوان مثال، یک سود تجاری متقابل بین چین و بریتانیا از چین متخصص در تولید چینی و چای و تمرکز بریتانیا بر روی قطعات ماشین آلات محقق خواهد شد. ریکاردو به طور برجسته با منافع خالص تجارت آزاد و زیان سیاست های حمایتی مرتبط است. نظریه مزیت نسبی ریکاردو انشعابات و نقدهایی را ایجاد کرد که تا به امروز مورد بحث قرار گرفته است.
نظریه ارزش کار
یکی دیگر از شناختهشدهترین کمکهای ریکاردو به اقتصاد، نظریه ارزش کار بود. نظریه ارزش کار بیان میکند که ارزش یک کالا را میتوان با نیروی کاری که برای تولید آن صرف میشود اندازهگیری کرد. این تئوری بیان می کند که هزینه نباید بر اساس غرامت پرداخت شده برای نیروی کار، بلکه بر اساس هزینه کل تولید باشد.
یکی از مثالهای این نظریه این است که اگر ساخت یک میز دو ساعت طول بکشد و ساخت یک صندلی یک ساعت طول بکشد، یک میز ارزش دو صندلی را دارد، صرف نظر از اینکه سازندههای میز و صندلی در ساعت چقدر دستمزد گرفتهاند. نظریه ارزش کار بعداً به یکی از پایه های مارکسیسم تبدیل شد.
نظریه اجاره
ریکاردو اولین اقتصاددانی بود که ایده رانت یا مزایایی را که به صاحبان دارایی ها تعلق می گیرد صرفاً به دلیل مالکیت آنها به جای مشارکت آنها در هر فعالیت تولیدی واقعی مورد بحث قرار داد. در کاربرد اصلی خود، اقتصاد کشاورزی، تئوری اجاره نشان میدهد که منافع ناشی از افزایش قیمت غلات به شکل اجارهای که توسط کشاورزان مستاجر پرداخت میشود، نصیب مالکان زمینهای کشاورزی میشود.
ایده ریکاردو بعداً در اقتصاد سیاسی نیز در ایده رانت جویی اعمال شد، جایی که صاحبان دارایی هایی که از سیاست های عمومی که مستقیماً اجاره بها را نسبت به آنها افزایش می دهد سود می برند، انگیزه ای برای تأثیرگذاری بر سیاست های عمومی دارند و عمل می کنند.
معادل ریکاردی
ریکاردو در امور مالی عمومی نوشت که چه دولتی هزینه های خود را از طریق مالیات فوری یا از طریق استقراض و مخارج کسری تامین مالی کند، نتایج برای اقتصاد یکسان خواهد بود. اگر مالیات دهندگان منطقی باشند، هر گونه افزایش مورد انتظار در مالیات آتی را برای تامین مالی کسری های جاری با پس انداز مبلغی معادل مخارج کسری فعلی محاسبه می کنند، بنابراین تغییر خالص به کل هزینه ها صفر خواهد بود.
بنابراین اگر یک دولت برای تقویت اقتصاد درگیر مخارج کسری شود، آنگاه مخارج خصوصی فقط به میزانی معادل کاهش مییابد که مردم پسانداز بیشتری میکنند و اثر خالص بر اقتصاد کل یک شستشو خواهد بود.
آثار منتشر شده دیوید ریکاردو
ریکاردو در مقاله خود در مورد تأثیر قیمت پایین ذرت بر سود سهام (۱۸۱۵)، قانون کاهش بازده با توجه به کار و سرمایه را مفهومسازی کرد. ریکاردو اولین مقاله خود را در مورد اقتصاد در ۳۷ سالگی در The Morning Chronicle منتشر کرد. این مقاله از بانک انگلستان حمایت می کرد که فعالیت انتشار اسکناس خود را کاهش دهد. کتاب ۱۸۱۵ او، اصول اقتصاد سیاسی و مالیات ، حاوی شناخته شده ترین ایده های او است.
دیوید ریکاردو در نظریه قانون آهنین دستمزدش چه استدلالی داشت؟
دیوید ریکاردو استدلال میکرد که تلاش برای افزایش یا بهبود دستمزد کارگران بیمعنی است، زیرا دستمزدها به مرور زمان به سطح معیشتی بازمیگردد یا در اطراف آن قرار میگیرد.
نظریه اقتصادی دیوید ریکاردو چیست؟
دیوید ریکاردو، اگرچه به دلیل مشارکت گستردهاش در علم اقتصاد شناخته شده است، اما بیشتر به خاطر توسعه نظریه مزیت نسبی اقتصادی شهرت دارد. مزیت نسبی این نظریه را مطرح می کند که برای تجارت بین الملل، کشورها بیشترین سود را از تولید کالاهایی با هزینه فرصت تولید پایین می برند.
دیوید ریکاردو چه کمکی به اقتصاد کرد؟
مشارکت دیوید ریکاردو در اقتصاد بیاندازه است، اما او به دلیل مشارکتاش در نظریههای اصلی مانند قانون بازده کاهشی، مزیت نسبی، نظریه رانت و نظریه ارزش کار بسیار مورد توجه است. با قانون تئوری بازده کاهشی، ریکاردو و سایر اقتصاددانان پیشنهاد می کنند که پس از یک نقطه ایده آل در تولید، افزودن یک واحد اضافی منجر به افزایش کمتری در تولید خواهد شد.
ریکاردو، در نظریه مزیت نسبی، پیشنهاد می کند که کشورها زمانی که بر تولید کالاهایی با کمترین هزینه فرصت تولید تمرکز می کنند، وضعیت بهتری دارند. تئوری ارزش کار بیان میکند که ارزش یک کالا با ساعات کاری که برای تولید آن صرف شده است، اندازهگیری میشود، نه اینکه چقدر برای کار پرداخت شده است. ریکاردو همچنین به دلیل معرفی مفهوم رانت به طور گسترده ای شناخته شده است.
نتیجه
دیوید ریکاردو یک اقتصاددان انگلیسی قرن هجدهم بود که به دلیل مشارکت در نظریه اقتصادی شهرت داشت. او نظریه مزیت نسبی، نظریه ارزش کار و نظریه رانت را توسعه داد که مکاتب فکری دیگری را پایه گذاری کرده و اساس سیاست ها و تصمیمات اقتصادی فعلی را تشکیل می دهند. اگرچه بیشتر به خاطر کارش در اقتصاد شناخته شده بود، اما نفوذ او در عرصه سیاسی نیز گسترش یافت، جایی که او کرسی پارلمان را اشغال کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.