بدهی مالیاتی معوق چیست؟
بدهی مالیات معوق Deferred Tax Liability
بدهی مالیاتی معوق (DTL) فهرستی در ترازنامه یک شرکت است که مالیات هایی را که بدهکار است اما تا تاریخ آتی پرداخت نمی شود، ثبت می کند.
بدهی به دلیل تفاوت در زمان بندی بین زمان تعلق مالیات و زمان پرداخت آن به تعویق می افتد. به عنوان مثال، ممکن است منعکس کننده یک معامله مشمول مالیات مانند فروش اقساطی باشد که در تاریخ معینی انجام شده است، اما مالیات تا تاریخ بعدی پرداخت نخواهد شد.
به طور خلاصه:
- بدهی مالیاتی معوق نشان دهنده تعهد به پرداخت مالیات در آینده است.
- این تعهد زمانی سرچشمه می گیرد که یک شرکت یا فردی رویدادی را به تاخیر می اندازد که باعث می شود هزینه های مالیاتی را نیز در دوره جاری شناسایی کند.
- به عنوان مثال، کسب بازده در یک برنامه بازنشستگی واجد شرایط، مانند 401(k)، نشان دهنده یک بدهی مالیاتی معوق است زیرا پس انداز بازنشستگی در نهایت باید مالیات بر درآمد و سود ذخیره شده را پس از خروج بپردازد.
بدهی مالیات معوق چگونه کار می کند؟
بدهی مالیات معوق در ترازنامه شرکت نشان دهنده پرداخت مالیات آتی است که شرکت موظف به پرداخت آن در آینده است. این به عنوان نرخ مالیات پیش بینی شده شرکت ضربدر تفاوت بین درآمد مشمول مالیات و سود حسابداری قبل از مالیات محاسبه می شود.
بدهی مالیات معوق مقدار مالیاتی است که یک شرکت “کم پرداخت” کرده است که در آینده جبران خواهد شد. این بدان معنا نیست که شرکت به تعهدات مالیاتی خود عمل نکرده است. بلکه پرداختی را می شناسد که هنوز سررسید نشده است.
به عنوان مثال، شرکتی که درآمد خالص سال را به دست آورده است، می داند که باید مالیات بر درآمد شرکتی را بپردازد. از آنجا که بدهی مالیاتی برای سال جاری اعمال می شود، باید هزینه ای را برای همان دوره منعکس کند. اما این مالیات عملاً تا سال آینده پرداخت نخواهد شد. به منظور اصلاح تفاوت زمانبندی تعهدی/نقدی، مالیات به عنوان بدهی مالیاتی معوق ثبت می شود.
فرمول
به طور کلی، استانداردهای حسابداری (GAAP و IFRS) با قوانین مالیاتی متفاوت است. این منجر به تفاوت در هزینه مالیات بر درآمد شناسایی شده در صورت سود و زیان و مبلغ واقعی مالیات بدهکار به مقامات مالیاتی می شود. با توجه به این تفاوت، بدهی ها و دارایی های مالیاتی معوق ایجاد می شود. معادله هزینه مالیات بر درآمد که معادل هزینه های مالیات شناسایی شده در صورت سود و زیان و مالیات های قابل پرداخت به مقامات مالیاتی و تغییرات در دارایی ها و بدهی های مالیات معوق است به شرح زیر است:
هزینه مالیات بر درآمد = مالیات قابل پرداخت + DTL – DTA
مثال
یک مثال خوب زمانی است که یک شرکت از روش استهلاک تسریع شده برای اهداف مالیاتی و از روش استهلاک خط مستقیم برای گزارشگری مالی استفاده می کند. یک بدهی مالیات معوق در نظر می گیرد که شرکت به دلیل معامله ای که در دوره جاری اتفاق افتاده است، به عنوان مثال فروش اقساطی مطالبات، مالیات بر درآمد بیشتری را پرداخت خواهد کرد.
در زیر صورت سود و زیان شرکت برای اهداف گزارشگری مالی (همانطور که به سهامداران گزارش شده است) آمده است. برای برجسته کردن این مفهوم، اعداد درآمد و هزینهها را تغییر ندادهایم.
در اینجا ما فرض کردیم که ارزش دارایی 1000 دلار با عمر مفید 3 سال است و با استفاده از روش استهلاک خط مستقیم – سال 1 – 333 دلار، سال 2 – 333 دلار، و سال سوم به عنوان 334 دلار، مستهلک می شود.
ما توجه می کنیم که هزینه مالیات برای هر سه سال 350 دلار است.
اکنون فرض می کنیم که برای اهداف گزارش مالیاتی، شرکت از روش استهلاک شتابی استفاده می کند. مشخصات استهلاک به این صورت است – سال 1 – 500 دلار، سال 2 – 500 دلار و سال 3 – 0 دلار
توجه داشته باشیم که مالیات قابل پرداخت برای سال 1 300 دلار، سال 2 300 دلار و سال 3 450 دلار است.
همانطور که در بالا بحث شد، استفاده از دو نوع مختلف استهلاک برای مقاصد گزارشگری مالی و مالیاتی منجر به مالیات معوق می شود.
محاسبه بدهی مالیات معوق
هزینه مالیات بر درآمد = مالیات قابل پرداخت + DTL – DTA
فرمول بدهی مالیات معوق = هزینه مالیات بر درآمد – مالیات های قابل پرداخت + دارایی های مالیات معوق
سال 1 – DTL = 350 دلار – 300 دلار + 0 = 50 دلار
سال 2 – DTL = 350 دلار – 300 دلار + 0 = 50 دلار
سال 3 – DTL = 350 دلار – 450 دلار + 0 = -100 دلار
بدهی مالیات معوق تجمعی در ترازنامه در مثال ما به شرح زیر خواهد بود
DTL تجمعی سال 1 = 50 دلار
سال 2 DTL تجمعی = 50 دلار + 50 دلار = 100 دلار
DTL تجمعی سال 3 = 100 دلار – 100 دلار = 0 دلار (توجه داشته باشید که اثر در سال 3 معکوس می شود)
آیا بدهی مالیاتی معوق یک چیز خوب است یا بد؟
بدهی مالیات معوق، سابقه مالیات هایی است که تحمیل شده اما هنوز پرداخت نشده است. این آیتم در ترازنامه یک شرکت، پول را برای هزینه های آتی مشخص ذخیره می کند.
این جریان نقدی را که یک شرکت برای خرج کردن در دسترس دارد کاهش می دهد، اما این چیز بدی نیست. این پول برای یک هدف خاص، یعنی پرداخت مالیاتی که شرکت بدهکار است، در نظر گرفته شده است. اگر این پول را برای هر چیز دیگری خرج کند ممکن است شرکت دچار مشکل شود.
بدهی مالیات معوق در مقابل دارایی مالیات معوق
بدهی یا دارایی مالیات معوق به دلیل تفاوت در اصول حسابداری و دستورالعمل های مالیاتی ایجاد می شود. در زیر مقایسه دقیقی بین این دو وجود دارد:
مولفه های | بدهی مالیاتی معوق | دارایی مالیات معوق |
چیست؟ | وقتی مالیات در سال جاری توسط شرکت تعلق می گیرد اما در سال های آینده پرداخت می شود، تحت بدهی مالیاتی متفاوت قرار می گیرد. | زمانی که شرکت در دوره جاری پیش پرداخت می کند، اما در دوره بعدی تعلق می گیرد، تحت دارایی مالیات معوق قرار می گیرد. |
وقتی یک ورودی انجام می شود | زمانی که سود در صورت سود و زیان یک شرکت بیشتر از آنچه در گزارش مالیات بر درآمد ذکر شده است باشد. | زمانی که سود در صورت سود شرکت کمتر از آنچه در گزارش مالیات بر درآمد ذکر شده است باشد. |
چگونه درمان می شود؟ | بنگاه ها بدهی های مالیاتی معوق را در ترازنامه تحت بدهی های غیرجاری ثبت می کنند. | مشاغل دارایی های مالیاتی معوق را در ترازنامه تحت دارایی های غیرجاری ثبت می کنند. |
نتیجه
به طور خلاصه، اگر درآمد مشمول مالیات (در اظهارنامه مالیاتی) کمتر از درآمد قبل از مالیات (در صورت سود و زیان) باشد و انتظار می رود این تفاوت در سال های آینده معکوس شود، بدهی مالیاتی معوق ایجاد می شود. هنگامی که مالیات پرداخت می شود DTL منجر به خروج نقدی آتی خواهد شد.
DTL معمولاً زمانی ایجاد میشود که از روش استهلاک تسریع شده در اظهارنامه مالیاتی استفاده میشود و استهلاک خط مستقیم در صورت سود و زیان استفاده میشود. برای یک تحلیلگر، این خط از صورت مالی ضروری است. اگر انتظار می رود DTL در آینده معکوس شود، آنها یک بدهی در نظر گرفته می شوند. در غیر این صورت سهام عدالت محسوب می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.