ارزش دلار را چگونه تخمین بزنیم؟
چگونه ارزش دلار را تخمین بزنیم؟
با یک مثال ساده شروع میکنیم: ارزش دلار
فرض کنید کشور A در طول یک سال گذشته با افزایش فعالیتهای اقتصادی، توسعه در بخشهای مختلف و رشد تولید ناخالص داخلی حجم اقتصاد خودش را افزایش دهد؛ در مقابل کشور B با چاپ پول و افزایش نقدینگی صوری بدون رشد اقتصادی حجم اقتصاد خودش را افزایش میدهد.
ما میدانیم که در نظام بین المللی اقتصاد یک کشور بدون داشتن رشد اقتصادی نیز میتواند اقتصاد خودش را بزرگتر کند. اما این عمل بدون پشتوانه اقتصادی و تنها با چاپ پول ارزش ارز را دچار تهدید میکند.
بنابراین ،در مثال بالا کشور B ارزش ارز خودش را پایین میآورد.
در اقتصاد جهانی دلار یک معیار بین المللی است و در نهایت ابعاد واقعی اقتصاد کشورها محکوم به حرکت به سمت تعادل واقعی با این ارز و دیگر کشورها هستند. بنابراین زمانی که حجم نقدینگی یک کشور افزایش مییابد و رشد اقتصادی اتفاق نمیافتد ارزش دلار نسبت به ارز آن کشور بالا میرود تا در ابعاد دلاری با سایر کشورها در تعادل قرار بگیرد.
از آنجایی که زنجیره به هم پیوسته کالاها و خدمات کشورها نیز با نرخ دلار قیمت گذاری میشوند، افت یا افزایش دلار سبب به هم ریختگی در ثبات سایر بازارها میشود. برای مثال اگر قیمت دلار در یک کشور به شدت افت کند فروشندگان عمده کالا از فروش اجناس خود سر باز میزنند تا دوباره قیمت دلار به محدوده تعادلی خود بازگردد. این نیز دلیل دیگری است برای اینکه ارز کشورها تمایل دارند به محدوده تعادلی با دلار بین المللی برسند.
ارزش گذاری دلار
در ارزش گذاری دلار با توجه به توضیحات بالا ابتدا باید ارزش افزوده اقتصاد را از نقدینگی ایجاد شده در اقتصاد کم کرد و در عین حال نگاهی به تراز تجارت خارجی کشور انداخت. پس از درک این موضوع که رشد اقتصاد یک کشور ناشی از چیست میتوان ارزش ذاتی دلار را تخمین زد و این عمل با مقایسه نسبت به سالهای گذشته امکانپذیر است.
این یعنی هر میزانی که نقدینگی یک کشور افزایش یافت، و این نقدینگی ناشی از رشد اقتصادی نبود؛ ارزش دلار به همان نسبت میزان رشد نقدینگی در سال بعد افزایش خواهد یافت.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.