شاخصهای مومنتوم برتر که قدرت روند را تحلیل میکنند
5 اندیکاتور مومنتوم برتر که قدرت روند را تحلیل میکنند
شاخصهای مومنتوم به معاملهگران کمک میکنند تا سرعت تغییر قیمت یک سهم خاص را درک کنند. این شاخصها به ما کمک میکنند تا قدرت حرکات قیمتی را درک کنیم.
گاهی اوقات قیمت سهام به سرعت میافتد، اما گاهی اوقات کندتر میافتد. ما میتوانیم با استفاده از شاخصهای حرکتی، سرعت سقوط یا افزایش در سهام خاصی را تحلیل کنیم.
شاخصهای مومنتوم شاخصهای فنی پرکاربردی هستند که نرخ نوسان قیمت یک سهم خاص را اندازهگیری میکنند. آنها همچنین شاخصهای دیگری مانند حجم و نوسانات را خوب تکمیل میکنند.
معاملهگران باید به خاطر داشته باشند که این شاخصها وقتی بازار در حال رشد است نسبت به زمانی که در حال افت است، کاربردیتر هستند. در زیر راهنمایی درباره این شاخصها و نحوه استفاده از آنها هنگام معامله در بازار آورده شده است:
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
شاخصهای مومنتوم چیستند؟
همانطور که بالاتر بحث کردیم، شاخصهای حرکتی به ما کمک میکنند تا نرخ سرعتی که قیمت سهام میافتد یا میرود را تحلیل کنیم.
فرمول این شاخص، آخرین قیمت بسته شدن را با قیمت بسته شدن قبلی در هر بازه زمانی مقایسه میکند.
اکثر اوقات، شاخص حرکتی به صورت یک خط تکی زیر نمودار قیمت نمایش داده میشود نه روی خط قیمت یا نوارها.
چگونه با شاخصهای مومنتوم معامله کنیم؟
شاخصهای مومنتوم در ارائه سیگنالهای معاملاتی استفاده میشوند، اما بهتر است برای تایید اعتبار معاملات بر اساس اقدامات قیمتی مانند شکستها یا بازگشتها استفاده شوند.
چند روشی که معاملهگران میتوانند با این شاخصها معامله کنند عبارتند از:
- عبورها: سیگنالهای معاملاتی توسط شاخصهای حرکتی هنگامی تولید میشوند که از خط وسط یا خطوط دیگر عبور کنند.
- مفهوم انحراف: یک انحراف صعودی زمانی رخ میدهد که قیمت به پایینترینهای جدید برود اما شاخص حرکتی به سمت بالا حرکت کند.
۵ شاخص مومنتوم برتر
در زیر برخی از شاخصهای مومنتوم محبوب که به معاملهگران در اندازهگیری سرعت قیمتها کمک میکنند آورده شده است:
۱. میانگین متحرک همگرایی و واگرایی (MACD)
MACD یک شاخص مومنتوم است که رابطه بین دو میانگین متحرک را نشان میدهد.
۲. نرخ تغییر
نرخ تغییر سرعتی است که قیمت در طول زمان تغییر میکند. سیگنالهای خرید و فروش همچنین توسط واگرایی بین قیمتها و شاخصها ایجاد میشوند.
۳. نوسانگر استوکاستیک
این شاخص مومنتوم توسط معاملهگران برای مقایسه قیمت بسته شدن فعلی یک سهم در طول یک دوره زمانی خاص استفاده میشود. نوسانگر استوکاستیک، حرکت و سرعت بازار را دنبال میکند و حجم و قیمت را در نظر نمیگیرد.
استوکاستیک در شناسایی مناطق بیش خرید و بیش فروش کمک میکند و در محدوده ۰ تا ۱۰۰ نوسان میکند. زمانی که این شاخص بالای ۸۰ باشد، به عنوان منطقه بیش خرید در نظر گرفته میشود و زمانی که زیر ۲۰ باشد، منطقه بیش فروش را نشان میدهد.
۴. شاخص قدرت نسبی (RSI)
شاخص قدرت نسبی (RSI) یکی دیگر از شاخصهای مومنتوم محبوب است که به عنوان معیاری برای تغییرات قیمتها و سرعت تغییر آنها در یک دوره زمانی خاص عمل میکند.
این شاخص بین صفر و ۱۰۰ نوسان میکند. معاملهگران میتوانند با جستجوی واگراییها و زمانی که شاخص از خط مرکزی که ۵۰ است عبور میکند، سیگنالها را شناسایی کنند.
وقتی RSI از ۵۰ عبور میکند، نشان دهنده حرکت مثبت و روند صعودی است، اگرچه، اگر RSI به ۷۰ یا بالاتر برسد، نشاندهنده شرایط بیش خرید است.
از سوی دیگر، خواندنهای RSI که از ۵۰ عبور میکنند، حرکت منفی و روند نزولی را نشان میدهند. اگر RSI زیر ۳۰ باشد، شرایط بیش فروش را نشان میدهد.
۵. شاخص جهتدار میانگین (ADX)
سرانجام، شاخص جهتدار میانگین (ADX) که توسط ولز وایلدر ایجاد شد، سیستم حرکت جهتی را که شامل ADX، شاخص جهتی منفی (-DI) و شاخص جهتی مثبت (+DI) است، بنا نهاد.
این شاخصها به عنوان یک گروه برای کمک در اندازهگیری هم حرکت و هم جهت حرکات قیمت استفاده میشوند. معاملهگران باید توجه داشته باشند که مقادیر ADX بالاتر از ۲۰ نشاندهنده این است که بازار دارای روند است و هر خواندنی کمتر از ۲۰، بازار را به عنوان «بدون جهت» یا متحدالشکل نشان میدهد.
مزایای معامله با شاخصهای حرکتی
شاخصهای مومنتوم برای شناسایی تغییرات در خرید یا فروش سهام، عمدتاً از طریق واگرایی، مفید هستند. این شاخص بهترین استفاده را برای تایید استراتژی معاملاتی بر اساس عملکرد قیمت دارد، به جای استفاده از آن به تنهایی برای یافتن سیگنالهای معاملاتی.
معایب
باید سعی کنید شاخصهای مومنتوم را با سایر شاخصها مانند حجم یا نوسان یا با اقدامات قیمتی استفاده کنید، زیرا گاهی اوقات ممکن است شاخصهای غلطی ارائه دهد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.