شاخص دلار – تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
شاخص دلار یا همان DXY در مبحث بازارهای مالی از جمله شاخص های مهم محسوب میشود چرا که برای معامله بر روی هر جفت ارزی که یک طرف آن دلار آمریکا باشد لازم است ابتدا نمودار شاخص دلار را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه دوره تحلیل تکنیکال و فاندامنتال شاخص دلار را مورد بررسی قرار میدهیم.
تحلیل فاندامنتال شاخص دلار
قبل از پرداختن به تحلیل تکنیکال لازم است در مورد رویدادهای اخیر دلار آمریکا صحبت کنیم. همانطور که میدانید اخیرن صحبت هایی در خصوص افزایش نرخ بهره آمریکا شده است.
فدرال رزرو، شهادت ششماهه جروم پاول ریاست این بانک مرکزی را در کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان منتشر کرد. وی در این شهادت بر تمایل فدرال رزرو برای افزایش ترخ بهره در ۱۶ مارس، مهر تأیید میزند و میگوید: «با قرار گرفتن تورم بالای ۲ % و قدرت گرفتن بازار کار، شرایط برای افزایش نرخ بهره در نشست اواخر ماه جاری مناسب خواهد بود.» شاخص دلار
او تأکید کرد که افزایش نرخ بهره فدرال رزرو، نخستین و اصلیترین ابزاری است که برای انقباضی کردن سیاست های پولی مورداستفاده قرار میگیرد. البته فدرال رزرو قصد دارد که ترازنامه ۹ تریلیون دلاری خود را کاهش دهد. این کار پس از شروع روند افزایش نرخ بهره آغاز میشود و به روشی قابل پیشبینی و عمدتاً از طریق تعدیل سرمایهگذاریهای مجدد انجام میگیرد.
همچنین به موضوع عدم قطعیت و آسیب اقتصادی ناشی از تحریمها پس از تهاجم روسیه به اوکراین نیز پرداخته شد. فدرال رزرو اعلام کرد که هیچ مسیر ازپیشتعیینشدهای برای انقباض سیاستهای پولی وجود نخواهد داشت و این بانک مرکزی براساس اتفاقاتی که میفتد، واکنش نشان خواهد داد. شاخص دلار
حرکت انقباضی جروم پاول در نشست FOMC در ماه ژانویه باعث شد که تحلیلگران برای افزایش ۰٫۵ درصدی نرخ بهره در ۱۶ مارس، احتمال بالایی (۹۰ درصدی) قائل شوند. همچنین تحلیلگران پیشبینی کردند که در سال جاری، نرخ بهره فدرال رزرو تا ۱٫۶ درصد افزایش مییابد. البته پس از حمله روسیه به اوکراین، انتظارات بهشدت کاهش یافته است. در حال حاضر انتظار میرود که در نشست FOMC ماه مارس، نرخ بهره ۰٫۲۵ % رشد کند و در کل امسال نرخ بهره، ۱٫۲ % افزایش یابد.
تحلیل تکنیکال شاخص
اگر نگاهی به نمودار شاخص DXY در طول روزهای گذشته بیندازیم،از دیدگاه الیوتی ۵ موج در حال اتمام است و در حال حاضر شاخص در موج پنجم الیوت قرار دارد. و با توجه به تصویر زیر انتظار می رود در کوتاه مدت اصلاحی را انجام دهد و درصورتیکه نرخ بهره افزایش پیدا کند میتوان انتظار آخرین ریز موج صعودی از شاخص دلار را داشت و بعد ازآن انتظار میرود این شاخص یک نزول را تجربه کند.
بنابراین در صورت نزول قیمت شاخص دلار، احتمال افت قیمتی تا خط پایی چنگال وجود دارد و درصورت افزایشی شدن آن میتواند تا خط بالایی چنگال رشد داشته باشد.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
درود استاد. تحلیل من هم براساس اموزش های شما همینطوره.از طریق فیبوی پروجکشن هم میتوان نقطه D بر اساس الگوی AB=CD نقطه انتهای موج ۵الیوتی را بدست اورید. و یک اصلاح رو روی تراز۵۰ پیش بینی کرد . نظر شما در مورد این پیش بینی همینه؟