شناسایی بهشت مالیاتی
بهشت مالیاتی: همه آنچه باید بدانید
کمبود تقاضا برای پناهگاه های مالیاتی وجود ندارد اما قبل از اینکه حتی به جستجوی بهشت مالیاتی فکر کنید، دلایلی وجود دارد که باید مراقب باشید.
به طور خلاصه:
- بهشت های مالیاتی کشورهایی هستند که در آنها مالیات اسمی وجود ندارد یا فقط مالیات اسمی وجود دارد و به افراد غیر مقیم این امکان را می دهد که به طور موثر از مالیات های بالا فرار کنند.
- بهشت های مالیاتی می توانند تخفیف هایی برای مالیات یا مشوق های مالیاتی برای جذب سرمایه گذاری خارجی ارائه دهند.
- ویژگی های دیگر برای بهشت های مالیاتی شامل حفاظت از اطلاعات مالی شخصی است و آنها نیازی به حضور محلی قابل توجهی از نهادهای خارجی ندارند.
- کشورهای مثالی که از نظر محرمانه بودن نیز رتبه بالایی دارند و مالیاتهای کم تا بدون مالیات دارند، جزایر ویرجین بریتانیا، برمودا، گوام، تایوان و جرسی هستند.
پناهگاههای مالیاتی مدتهاست که وجود داشتهاند، حتی برخی از مورخان وجود آنها را به شکل جزایر منزوی در زمان یونانیان باستان ذکر کردهاند.1قدیمیترین پناهگاههای مالیاتی زمان ما شامل لیختن اشتاین، سوئیس و پاناما میشود که اعتقاد بر این است که قدمت هر کدام به دهه 1920 بازمیگردد.
اما حتی پس از گذشت چندین سال از وجود، هیچ تعریف جهانی از بهشت مالیاتی وجود ندارد. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) – گروهی متشکل از 38 کشور توسعه یافته مستقر در پاریس – از سه ویژگی کلیدی زیر برای شناسایی اینکه آیا یک حوزه قضایی بهشت مالیاتی است استفاده می کند.
1. بدون یا فقط مالیات اسمی
اول و مهمتر از همه، بهشت های مالیاتی هیچ یا فقط مالیات اسمی اعمال نمی کنند. ساختار مالیات از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، اما همه بهشت های مالیاتی خود را به عنوان مکانی ارائه می کنند که افراد غیر مقیم می توانند با قرار دادن دارایی ها یا مشاغل خود در آن حوزه قضایی از مالیات های بالا فرار کنند.
پناهگاه های مالیاتی مختلف برای تخفیف در انواع مختلف مالیات ها محبوب هستند. اما این ویژگی به تنهایی برای شناسایی بهشت مالیاتی کافی نیست. بسیاری از کشورهایی که به خوبی تنظیم شده اند، مشوق های مالیاتی برای جذب سرمایه گذاری خارجی ارائه می دهند، اما به عنوان بهشت مالیاتی طبقه بندی نمی شوند. این منجر به دومین ویژگی یک بهشت مالیاتی می شود.
2. عدم تبادل موثر اطلاعات
بهشت های مالیاتی با غیرت از اطلاعات مالی شخصی محافظت می کنند. اکثر بهشت های مالیاتی دارای قوانین رسمی یا شیوه های اداری هستند که از بررسی دقیق مقامات مالیاتی خارجی جلوگیری می کند. هیچ یا حداقل اشتراک گذاری اطلاعات با مقامات مالیاتی خارجی وجود ندارد.
3. عدم شفافیت
در یک بهشت مالیاتی، همیشه چیزی بیش از آنچه به چشم می آید وجود دارد. ماشین آلات قانونی، قانونی و اداری یک بهشت مالیاتی نامشخص است. همیشه این احتمال وجود دارد که احکام محرمانه پشت درهای بسته یا نرخ های مالیاتی مذاکره شده ای که در آزمون شفافیت رد می شوند.
اما این همه ماجرا نیست. جدای از سه ویژگی فوق الذکر، دفتر پاسخگویی دولت ایالات متحده (GAO) دو ویژگی اضافی از بهشت مالیاتی را فهرست کرده است.
4. حضور محلی الزامی نیست
بهشت های مالیاتی معمولاً به نهادهای خارجی نیاز ندارند که حضور محلی قابل توجهی داشته باشند.10چنین امتیازی می تواند به موقعیت های جالبی منجر شود. به عنوان مثال، گزارش اداره حسابرسی دولت در سال 2008 نشان داد که یک ساختمان در جزایر کیمن دارای 18857 شرکت عمدتا بین المللی است.
این نشان می دهد که می توانید با آویزان کردن پلاک نام خود در بهشت مالیاتی، مزایای مالیاتی را مطالبه کنید. نیازی به تولید واقعی کالا یا خدمات یا انجام تجارت یا بازرگانی در داخل مرزهای کشور نیست. برای تمام اهداف عملی، فرارهای مالیاتی ممکن است به تجارت خود در فلوریدا ادامه دهند در حالی که ادعا می کنند در پرداخت مالیات ساکن باهاما هستند.
5. بازاریابی بهشت های مالیاتی
در نهایت، بهشت های مالیاتی همه چیز در مورد بازاریابی است. آنها خود را به عنوان مراکز مالی برون مرزی معرفی می کنند. بسیاری نیز به عنوان مراکز مالی بین المللی مهم در نظر گرفته می شوند.
عوامل اجتماعی و اقتصادی
به غیر از مالیات کمتر و محرمانه بودن، چندین عامل اجتماعی-اقتصادی دیگر یک مقصد خاص را به بهشت مالیاتی محبوب تبدیل می کند:
- ثبات سیاسی و اقتصادی . بدون ثبات سیاسی و اقتصادی، هیچ انگیزه مالیاتی نمی تواند سرمایه گذاران خارجی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، سوئیس به دلیل ثبات سیاسی و اقتصادی خود مشهور شد.
- عدم وجود کنترل ارز قرار دادن دارایی ها در یک کشور تحت کنترل مبادله می تواند برای سرمایه گذاران خارجی خطرناک باشد.
- معاهدات _ بسیاری از بهشتهای مالیاتی مانند موریس به دلیل خلأهای موجود در معاهدات اجتناب از مالیات متعدد که با حوزههای قضایی مختلف امضا شدهاند، محبوب شدهاند.14برخی از آنها به دلیل معاهدات مختلف اشتراک گذاری اطلاعات که با دولت های مختلف امضا شده اند، کمتر محبوب می شوند.
- خدمات بانکی، حرفه ای و پشتیبانی . مقاصدی مانند سوئیس و اتریش، اگرچه بهشت مالیاتی نیستند، اما برای خدمات بانکداری فراساحلی و مقصدی امن برای دارایی ها محبوب هستند.
- موقعیت مکانی موقعیت مکانی همیشه عامل مهمی در محبوبیت برخی مقاصد است. باهاما به دلیل مجاورت با فلوریدا، یک مقصد دریایی محبوب برای شرکت های آمریکایی بوده است.
بهشت های مالیاتی محبوب
برخی از محبوب ترین پناهگاه های مالیاتی کشورهایی هستند که به رازداری اهمیت می دهند. جزایر کیمن برخی از بهترین قوانین رازداری را دارند، در حالی که سایر کشورهایی که از نظر رازداری نیز در رتبه های بالایی قرار دارند و مالیات های پایینی دارند، جزایر ویرجین بریتانیا، برمودا، گوام، تایوان و جرسی هستند.
پناهگاه مالیاتی یا تله؟
با افزایش فشار از سوی سازمانهای بینالمللی مانند OECD و G-20 ، بهشتهای مالیاتی ممکن است برای حفظ حیات بیدیده خود مشکل پیدا کنند. افزایش تعداد موافقت نامه های تبادل اطلاعات مالیاتی (TIEA) و معاهده های کمک حقوقی متقابل (MLAT) بین بهشت های مالیاتی و کشورهای دیگر مانند ایالات متحده، مزیت رقابتی بهشت های مالیاتی را از بین می برد .
TIEA اشتراک گذاری اطلاعات مالیاتی بین امضاکنندگان را اجباری می کند و MLAT به همکاری در زمینه اجرای قانونی و تحقیقات جنایی نیاز دارد.1519بدتر از آن، برخی از بهشتهای مالیاتی مجبور شدهاند با مشکلاتی که خودشان ایجاد کردهاند دست و پنجه نرم کنند. سرمایه گذارانی که به فکر استفاده از پناهگاه های مالیاتی و مکان های بانکی فراساحلی هستند، باید به رسوایی بانکی لیختن اشتاین که جهان را در سال 2008 تکان داد توجه کنند.
این رسوایی زمانی آشکار شد که آلمان یک سری تحقیقات مالیاتی را بر اساس اطلاعات حساب بانکی فروخته شده توسط یک تکنسین بانک آغاز کرد. بسیاری از شهروندان آلمانی که از ساختار اعتماد مستقر در لیختن اشتاین برای فرار مالیاتی در آلمان استفاده کردند، خود را در یک حلقه دیدند. اطلاعات فاش شده همچنین فرار مالیاتی در ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و بسیاری از کشورهای دیگر را در معرض خطر تحقیقات مالیاتی قرار می دهد.
اخیراً، نشت پاناما باعث علاقه و تحقیقات مجدد در مورد شرکت های فراساحلی شده است.
نتیجه
وجود پناهگاه های مالیاتی آثار بسیاری دارد. در یک سطح، کاهش مالیات یا عدم مالیات در یک کشور، سایر کشورها را تحت فشار قرار می دهد تا مالیات خود را پایین نگه دارند. این در کوتاه مدت برای مالیات دهندگان خوب است ، اما پنهان کاری و عدم شفافیت مرتبط با برخی از بهشت های مالیاتی ممکن است باعث تشویق پولشویی یا سایر فعالیت های غیرقانونی شود که می تواند در دراز مدت به اقتصاد جهان آسیب برساند. سرکوب فراریان مالیاتی در برخی کشورها نشان می دهد که مالیات دهندگان باید با احتیاط رفتار کنند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.