اندیکاتور مومنتوم در بازار فارکس
اندیکاتور مومنتوم در بازار فارکس
شاخصهای مومنتوم قدرت تغییر قیمت در جفت ارزها را اندازهگیری میکنند. این امر به شناسایی روندهای بازار کمک میکند که بر اساس آن، معاملهگران میتوانند دستورات معاملاتی بلند (خرید) یا کوتاه (فروش) خود را قرار دهند. در این مقاله، درباره شاخصهای شتاب و نحوه معامله با آنها به طور عمیق آموزش خواهیم دید.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
اندیکاتور مومنتوم چیستند؟
اندیکاتور مومنتوم ابزارهای فنی هستند که میتوانند سرعت تغییر قیمتهای جفت ارز در بازار فارکس را تحلیل کنند. این امکان را به معاملهگران میدهد تا پس از ارزیابی قدرت لحظه قیمت و جهت بازار، موقعیتهای معاملاتی خود را باز کنند.
مزایای معامله با اندیکاتور مومنتوم
- صرفنظر از جهت حرکت قیمتها، شاخصهای شتاب قادرند قدرت حرکت قیمت در بازار فارکس را نشان دهند.
- آنها در شناسایی نقاط وارونگی بازار کمک میکنند.
- با فروش در قیمتهای بالا و خرید در قیمتهای پایین، از نوسانات بازار به نفع معاملهگر استفاده میکنند.
- نرخ تغییرات قیمتهای جفت ارز را اندازهگیری کرده و بر اساس آن، سیگنالهای ورود/خروج ارائه میدهند.
- میتوان از آنها همراه با شاخصهای دیگر برای تایید سیگنالهای بازار استفاده کرد.
معامله مومنتومی چیست؟
معامله شتابی، به فرآیند خرید و فروش جفت ارزها در بازار با کمک شاخصهای شتاب بر اساس قدرت اخیر حرکتهای قیمتی اشاره دارد. به معاملهگران میگوید اگر مقدار کافی شتاب در حرکت قیمت وجود داشته باشد، احتمال دارد بازار در همان جهت حرکت کند و معاملهگران میتوانند موقعیتهایی به نفع بازار باز کنند.
در طول روند صعودی، زمانی که قیمتها در سطح بالایی معامله میشوند، تعداد بیشتری خریدار جذب میکند که قیمتها را هنوز بیشتر بالا میبرد. این امر منجر به ادامه روند صعودی میشود تا زمانی که تعداد خریداران از فروشندگان بیشتر شود. پس از آن که تعداد کافی فروشنده در بازار وجود نداشته باشد، بازار جهت خود را تغییر داده و قیمتهای جفت ارز را پایین میآورد، که این به معاملهگران سیگنال میدهد تا معاملات کوتاه انجام دهند.
از طرف دیگر، زمانی که قیمتها در سطح پایینی معامله میشوند، تعداد بیشتری معاملهگر را ترغیب به خروج از معامله یا باز کردن موقعیتهای کوتاه میکند، که این قیمتهای جفت ارز را هنوز پایینتر میبرد. این امر منجر به ادامه روند نزولی میشود تا زمانی که تعداد فروشندگان از خریداران بیشتر شود. پس از آن که تعداد کافی خریدار در بازار وجود نداشته باشد، بازار جهت خود را تغییر داده و قیمتهای جفت ارز را بالا میبرد، که این به معاملهگران سیگنال میدهد تا معاملات بلند انجام دهند.
- معاملهگران موقعیتهای بلند یا کوتاه جدیدی را زمانی باز میکنند که قدرت روند قوی باشد.
- معاملهگران موقعیتهای بلند یا کوتاه خود را زمانی میبندند که قدرت روند ضعیف باشد.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
نحوه محاسبه اندیکاتور مومنتوم
اندیکاتور مومنتوم در فارکس، قیمت ارز یک جفت ارز را با قیمت دورههای قبلی (N) که معاملهگر در نظر میگیرد، مقایسه میکنند. ابتدا، معاملهگر بازه زمانی که میخواهد قیمتهای جفت ارز را در آن مقایسه کند را انتخاب میکند. مقدار پیشفرض دوره N در سیستمهای معاملاتی خودکار مانند MT4 و MT5، ۱۴ است. معاملهگران میتوانند این مقدار را به یک عدد بالاتر یا پایینتر تغییر دهند.
فرمول شاخص شتاب = (قیمت بسته شدن فعلی / قیمت بسته شدن جفت ارز n دوره قبل) * ۱۰۰
بهترین اندیکاتور مومنتوم در فارکس
شاخص قدرت نسبی (RSI)
شاخص قدرت نسبی یا RSI، یکی از شاخصهای شتاب بسیار مورد استفاده است که هم سیگنالهای خرید و هم سیگنالهای فروش را در بازارهای روندی ارائه میدهد. این شاخص زیر نمودار قیمت رسم میشود و مقادیری در بازه ۰ تا ۱۰۰ ارائه میدهد. همچنین سیگنالهای بازار اشباع خرید و اشباع فروش را فراهم میکند که به معاملهگران کمک میکند تا بر اساس آنها، روندهای بازار را برعکس کرده و معاملههای بلند یا کوتاه انجام دهند.
- مقادیر بالای ۷۰ نشاندهنده بازار اشباع خرید است و به معاملهگران سیگنال میدهد تا به دلیل انتظار برای روند نزولی، موقعیتهای کوتاه وارد کنند.
- مقادیر زیر ۳۰ نشاندهنده بازار اشباع فروش است و به معاملهگران سیگنال میدهد تا به دلیل انتظار برای روند صعودی، موقعیتهای بلند وارد کنند.
شاخص مومنتوم تکانه
شاخص نوسان شتاب، قدرت یک روند را با مقایسه قیمتهای بسته شدن فعلی و قبلی یک جفت ارز تشخیص میدهد. این شاخص به صورت یک خط تکی بر روی نمودار قیمت کشیده میشود که در زیر و بالای یک خط مرکزی حرکت میکند. به معاملهگران مقادیری بین -۱۰۰ تا +۱۰۰ ارائه میدهد که در تحلیل سرعت حرکت قیمتهای جفت ارز کمک میکند.
- مقادیر در محدوده -۱۰۰ تا ۰ نشاندهنده شتاب منفی در بازار با کاهش قیمتها است و به معاملهگران سیگنال میدهد تا موقعیتهای فروش را وارد کنند.
- مقادیر در محدوده +۱۰۰ تا ۱۰۰ نشاندهنده شتاب مثبت در بازار با افزایش قیمتها است و به معاملهگران سیگنال میدهد تا موقعیتهای خرید را وارد کنند.
میانگینهای متحرک
میانگینهای متحرک با فیلتر کردن نوسانات تصادفی قیمت، میتوانند روندهای در حال ظهور را شناسایی کنند. این شاخص روند قیمت غالب را نشان میدهد که بر اساس آن، معاملهگران میتوانند یک معامله را طولانی یا کوتاه کنند. این شاخص به معاملهگران میگوید که آیا بازار در یک محدوده معامله میشود یا خیر. یک معاملهگر میتواند دو یا چند میانگین متحرک را بر روی نمودار قیمت اعمال کند (هم بلندمدت و هم کوتاهمدت) تا درک کند آیا روند در حال شتاب گرفتن است یا خیر. تقاطعها به معاملهگران سیگنال میدهند که کدام معامله را در بازار باز کنند.
- زمانی که میانگین متحرک کوتاهمدت از بالا میانگین متحرک بلندمدت را قطع کند، نشاندهنده شتاب روند صعودی است و به معاملهگران سیگنال میدهد تا دستور خرید یا طولانیمدت را قرار دهند.
زمانی که میانگین متحرک کوتاهمدت از زیر میانگین متحرک بلندمدت را قطع کند، نشاندهنده شتاب روند نزولی است و به معاملهگران سیگنال میدهد تا دستور فروش یا کوتاهمدت را قرار دهند.
سیگنالهای مهم شاخص مومنتوم که باید بدانید
سیگنالهای انحراف
اندیکاتور مومنتوم به معاملهگران سیگنالهای انحراف در بازار فارکس میدهد. یک سیگنال انحراف صعودی زمانی رخ میدهد که قیمتهای جفت ارز پایینترین پایینها را تشکیل دهند، اما شاخص شتاب پایینترین بالاها را تشکیل دهد. این به معاملهگران سیگنال میدهد تا دستورهای طولانیمدت را برای سود بردن از روند صعودی مورد انتظار وارد کنند. با این حال، یک سیگنال انحراف نزولی زمانی رخ میدهد که قیمتهای جفت ارز بالاترین بالاها را تشکیل دهند، اما شاخص شتاب پایینترین پایینها را تشکیل دهد. این به معاملهگران سیگنال میدهد تا دستورهای کوتاهمدت را برای سود بردن از روند نزولی مورد انتظار وارد کنند.
سیگنالهای عبور از خط ۱۰۰
سیگنال عبور از خط ۱۰۰ نشان میدهد که قیمتها در بازار چگونه حرکت میکنند. زمانی که قیمتهای جفت ارز از زیر خط ۱۰۰ عبور کنند، نشان میدهد که قیمتهای جفت ارز در حال روند صعودی هستند و معاملهگران میتوانند دستورهای خرید را برای سود بردن از رفتار بازار صعودی وارد کنند. از طرف دیگر، زمانی که قیمتهای جفت ارز از بالا خط ۱۰۰ عبور کنند، نشان میدهد که قیمتهای جفت ارز در حال روند نزولی هستند و معاملهگران میتوانند دستورهای کوتاهمدت را برای سود بردن از شتاب بازار نزولی وارد کنند.
سیگنالهای تقاطع
معاملهگران میتوانند خط میانگین متحرک ساده (MA) شاخص شتاب را به نمودار قیمت اضافه کنند تا سیگنالهای تقاطع دریافت کنند. دوره زمانی معمول برای میانگین متحرک ۱۰، ۱۴ یا
۲۱ دوره است. خط شتاب و خط میانگین متحرک را برای دریافت سیگنال تقاطع رسم کنید. هر زمان که خط شتاب از زیر خط MA عبور کند، به معاملهگران سیگنال میدهد تا دستورهای خرید را به دلیل روند صعودی مورد انتظار وارد کنند. در حالی که، زمانی که خط شتاب از بالا خط MA عبور کند، به معاملهگران سیگنال میدهد تا دستورهای کوتاهمدت یا فروش را به دلیل روند نزولی مورد انتظار وارد کنند.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
عوامل تأثیرگذار بر سیگنالهای شاخص مومنتوم
۱. حجم
حجم به میزان معامله یک جفت ارز خاص در یک دوره زمانی مشخص اشاره دارد. این یک عامل مهم در تأثیرگذاری بر شاخصهای شتاب است زیرا به شناسایی موقعیتهای ورود و خروج سریع کمک میکند. دستورهای ورود و خروج به تعداد ثابتی از خریداران و فروشندگان که جفت ارزها را معامله میکنند، وابسته است. هر چه بازار دارای نقدینگی بیشتری باشد (به دلیل حجم بالا)، پس از تجزیه و تحلیل شتاب بازار، معامله جفت ارز آسانتر است. زمانی که بازار حجم پایینی دارد، برای شاخصهای شتاب شناسایی شتاب مناسب بازار دشوار میشود.
۲. بازه زمانی
اندیکاتور مومنتوم بیشتر در بازههای زمانی کوتاهمدت سیگنالهای معاملاتی ارائه میدهند. هر چه معامله بتواند قدرت خود را در بازار در بازه زمانی کوتاهمدت حفظ کند، برای شاخصهای شتاب ارائه سیگنالهای معاملاتی درست به معاملهگران آسانتر است. اگر معامله نتواند قدرت خود را در کوتاهمدت حفظ کند، شاخصهای شتاب ممکن است سیگنالهای غلط یا هیچ سیگنالی برای ورود یا خروج از معامله ارائه ندهند.
۳. نوسان
نوسان یکی از مهمترین چیزهایی است که به شاخصهای شتاب کمک میکند تا سیگنالهای ایدهآل ارائه دهند. به میزان تغییر در حرکت قیمت یک جفت ارز اشاره دارد. زمانی که یک بازار بسیار نوسانی است، شاهد تغییرات قیمت بزرگ است و بازارهای کمتر نوسانی، تغییرات قیمت کمتری را شاهد هستند. شاخصهای شتاب با استفاده از افزایش و کاهش قیمت کوتاهمدت برای بهرهبرداری از نوسان بازار و ارائه دستورهای ورود و خروج ایدهآل در شرایط بازار نامطلوب کمک میکنند.
درک استراتژی معاملاتی اندیکاتور مومنتوم
استراتژی معاملاتی اندیکاتور مومنتوم در بازار فارکس با خط ۱۰۰، که همچنین به عنوان خط مرکزی شناخته میشود، کار میکند. این خط به شناسایی سیگنالهای خرید یا فروش در بازار بر اساس شتاب قیمت کمک میکند. هر زمان که شاخص شتاب از بالا خط ۱۰۰ را قطع کند، به معاملهگران سیگنال میدهد تا معامله را خریداری کنند، و هر زمان که از زیر خط ۱۰۰ عبور کند، به معاملهگران سیگنال میدهد تا معامله را بفروشند.
هر زمان که اندیکاتور مومنتوم از خط ۱۰۰ عبور کند، به این معنا است که قیمتهای جفت ارز در حال افزایش در یک روند صعودی یا کاهش در یک روند نزولی هستند. با این حال، زمانی که شاخص شتاب از بالا (یا زیر) خط ۱۰۰ عبور کند اما بلافاصله زیر (یا بالای) آن بیفتد، به این معنا است که بازار احتمالاً در حال برگشت است و معاملهگران باید یا معامله را نگه دارند یا موقعیتی مخالف با جهت فعلی باز کنند.
استراتژی ورود، محدودیتها و توقفها با اندیکاتور مومنتوم
با استفاده از اندیکاتور مومنتوم معاملهگران میتوانند از شاخصهای مختلف مانند MACD و باندهای بولینگر برای شناسایی سطوح ورودی ایدهآل استفاده کنند. هنگامی که سیگنال خرید یا فروش داده میشود، به ترتیب یک دستور معامله طولانی یا کوتاه انجام دهید. سیگنال ورود یا در بالاترین سطح قیمتی روند نزولی یا در پایینترین سطح قیمتی روند صعودی ارائه میشود. قیمتهای جفت ارز مدتی در همان جهت معامله میشوند پیش از آنکه بازگشت کنند.
این دومین فرصت ایدهآل ورود برای معاملهگران قبل از شروع بازار به حرکت در خلاف جهت آنها است. دستورات توقف و محدودیت میتوانند با ترکیب شاخصهای شتاب با باندهای بولینگر قرار داده شوند. معاملهگران مختلف میتوانند بر اساس معیارهای نسبت ریسک و پاداش خود، توقفها و محدودیتها را قرار دهند، اما بیشتر آنها دستورات توقف را در فاصله یک انحراف معیاری مخالف با سطح ورودی باندهای بولینگر قرار میدهند. این به معاملهگران کمک میکند تا از حرکات قیمتی سطح متوسط در شرایط بازار شدید سود ببرند.
چگونه با اندیکاتور مومنتوم معامله کنیم
- جفت ارزهایی که میخواهید در بازار روندی فعلی معامله کنید را شناسایی کنید.
- از یک اندیکاتور مومنتوم مانند RSI یا میانگینهای متحرک برای درک جهت فعلی روند استفاده کنید.
- اگر روند فعلی قرار است در همان جهت ادامه یابد، یک معامله در جهت روند باز کنید. در غیر این صورت، یک معامله در جهت مخالف روند باز کنید.
- معاملات باز خود در بازار فارکس را زیر نظر بگیرید و پس از ادامه روند برای مدتی، به دنبال سیگنال وارونگی باشید.
- قبل از وارونگی بازار، از معاملات فعلی خارج شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.