ماینینگ (Mining) یا استخراج ارز دیجیتال چیست؟
ماینینگ (Mining) یا استخراج ارز دیجیتال
استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال به فرایند تایید تراکنشها در شبکه میگویند که با تولید سکه جدید همراه است و با CPU، کارت گرافیک یا ایسیک انجام میشود. استخراج از معادن کاری است که انسانها هزاران سال آن را انجام میدهند. از زمان سکونت اولیه انسانها در آفریقا تا اوج امپراطوری رومیها، و حتی در حال حاضر، استخراج همچنان ادامه دارد و بهترین راه رسیدن به مواد معدنی ارزشمند است.
اما همانطور که به علت دیجیتالی شدن جهانمان در آستانه طلوع یک انقلاب اقتصادی جدید هستیم، دیگر نیازی نیست که برای به دست آوردن طلا و الماس تیشه برداریم و شروع به کندن سنگهای سخت کنیم. در حال حاضر میتوانیم این کار را به راحتی حرکت دادن دستها و کلیک روی ماوس خود انجام دهیم. با استخراج ارز دیجیتال نگران نباشید، چون ارزهای دیجیتال از چیزی که فکر میکنید با ارزشترند. محبوبترین و پادشاه بازار ارزهای دیجیتال بیت کوین است. همچنین شما می توانید با شرکت در دوره رایگان ارز دیجیتال، اطلاعات بسیار زیادی درباره تحلیل ارزهای دیجیتال، بدست آورید.
۱۰ سال پیش بیت کوین ارزش چندانی نداشت اما هماکنون ارزش آن از بسیاری از چیزهایی که میتوانید فکرش را بکنید هم بیشتر است.
اصطلاح «استخراج ارز دیجیتال» کمی گمراهکننده است، چرا که شما صرفا ارزهای دیجیتال را پیدا نمیکنید. بلکه در طی این فرآیند به تامین امنیت شبکه بلاک چین نیز کمک میکنید.
👈 برای استخراج بیت کوین با کارمزد انتقال رایگان کلیک کنید.
ماینر چیست؟
بیتکوین ماینر یا ماینر اصطلاحا به دستگاههایی گفته میشود که مخصوص استخراج بیتکوین است و انواع بسیار گوناگونی دارد.
به افرادی که با سرمایهگذاری در استخراج بیتکوین، وارد این حوزه میشوند نیز ماینر گفته میشود.
در حال حاضر فقط دستگاههایی مخصوص که با نام ASIC شناخته میشوند قابلیت استخراج سودآور بیتکوین را دارا هستند.
از مشهورترین دستگاههای ماینر میتوان به انت ماینر اشاره کرد.
ماینر ها یا استخراج کنندگان ارز دیجیتال، هم جیب خوشان را پر پول میکنند و هم وظیفه حیاتی سرپا نگه داشتن شبکه ارز دیجیتال در بازار ارز دیجیتال را بر عهده دارند.
بنابراین، در حالت کلی؛ ماینرها، ارز دیجیتال را خریداری نمیکنند یا اینکه آنرا از شخص دیگری بدست نمیآورند، بلکه با صرف هزینه و انرژی آنها را تولید میکنند.
برای افزایش اطلاعات شما در زمینه ارزهای دیجیتال، باید به عرض برسانیم جمعا تعداد ۲۱ میلیون بیت کوین میتواند ماین شود که بیش از ۱۷٫۷ میلیون از آن استخراج شده است.
به غیر از بلاک اولیه بیت کوین به نام (genesis block) که توسط سازندهی بیت کوین به نام (ساتوشی ناکاموتو) ایجاده شده است، بقیه بیت کوینها توسط ماینرها تولید شدهاند.
فرایند استخراج بیت کوین هم جذاب و هم جالب است.
با نبود ماینرها، بیت کوین تمام نخواهد شد و همچنان قابل استفاده خواهد ماند ولی دیگر بیت کوین جدیدی تولیدی نخواهد شد.
اما بر اساس پروتکل اصلی بیت کوین، روزی خواهد رسید که استخراج بیت کوین به پایان خواهد رسید. یعنی بعد از ۲۱ میلیون بیت کوین دیگر بیت کوینی برای استخراج وجود نخواهد داشت تا ایجاد شود.
پس از اینکه بیتکوین دیگری برای استخراج وجود نداشت، ماینرها همچنان وظیفه تایید تراکنشهای شبکه بیتکوین را بر عهده خواهند داشت.
استخراج ارز دیجیتال
عملکرد بیشتر ارزهای دیجیتال مشابه یک شبکه همتا به همتاست و تراکنشهای این شبکهها بدون نیاز به واسطه ها انجام میشوند.
این بدان معناست که ما برای انجام تراکنشها دیگر به نهادهای متمرکز مانند بانکها یا موسسات نیاز نداریم. با این وجود شاید برای شما این سوال ایجاد شود که امنیت این شبکهها چگونه تامین میشود.
در واقع ماینرها یا استخراجکنندگان این وظیفه را به عهده دارند. تراکنشها در شبکههای ارز دیجیتال میتوانند شامل انتقال سکه بین افراد مختلف، ایجاد قراردادهای هوشمند و انواع مختلف دیگری باشند.
تراکنشها پس از اعتبارسنجی توسط مشارکتکنندگان شبکه که نود (node) خوانده میشوند، برای پردازش و ثبت شدن در بلاک چین باید پردازش شوند.
از آنجا که هیچ نهاد مرکزی وجود ندارد که بتواند فرایند پردازش تمامی تراکنشها را به تنهایی و با ضریب اطمینان بسیار بالا انجام دهد، استخراج کنندگان کامیپوترها و دستگاههای محاسباتی مخصوص خود را در اختیار شبکه قرار میدهند تا به انجام این فرایند کمک کنند.
زمانی که فرایند پردازش یک بلاک داده تمام شده و آن بلاک به اصطلاح استخراج میشود، ماینری که موفق به پردازش بلاک شده پاداشی از شبکه تحت عنوان پاداش بلاک (Block Reward) و همچنین کارمزدهای مربوط به تراکنشهای بلاک را از آن خود میکند.
بررسی نحوه کارکرد ارزهای دیجیتال
نحوه کار کردن ارزهای دیجیتالی که شبکه آنها مبتنی بر استخراج است که به اصطلاح به آن اثبات کار میگوییم، ایجاد انگیزه اقتصادی کافی برای ماینرهاست تا بتوانند در فرآیند مورد نظر سهم خود را از تایید تراکنشها دریافت کنند.
هدف اصلی تایید تراکنشهایی است که باید در دفتر کل توزیع شدهای که بلاک چین نام دارد، ثبت شوند. انجام این کار شما را به بخش مهمی از شبکه تبدیل میکند.
پاداش ماینرها به صورت سکههای دیجیتال برای کمکی که به شبکه کردهاند و انرژی که دستگاه محاسباتی آنها صرف کرده، در نظر گرفته میشود.
نکته مثبت استخراج کردن این است که تا زمانی که شما سختافزار محاسباتی قدرتمند و متصل به اینترنت داشته باشید، میتوان در هر زمان و مکانی استخراج را انجام داد.
استخراج ارز دیجیتال را میتوان با استخراج طلا مقایسه کرد؛ به این صورت که ارزهای دیجیتال در طراحی قوانین و مقررات شبکه (که پروتکل خوانده میشود) وجود دارند، همانند طلاهایی که در معادن وجود دارند اما هنوز قابل دسترسی نیستند یا که هنوز از دل خاک بیرون کشیده نشدهاند.
استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال یا ماینرها کاری انجام میدهند که به وسیله آن میتوانند به ارزهای دیجیتال دست پیدا کنند. استخراج ارزهای دیجیتال مستلزم حل معادلات پیچیده ریاضی است که تنها سختافزارهای پیشرفته میتوانند آن را انجام دهند.
سطح پیچیدگی با حضور استخراجکنندگان بیشتر در طول زمان، افزایش مییابد و به همین خاطر استخراجکردن نیز سختتر میشود؛ درست مانند استخراج طلا که با گذشت زمان سختتر میشود چرا که ذخایر معادن آن کاهش مییابد.
فرآیند استخراج ارز دیجیتال
فرآیند استخراج ارز دیجیتال تماما دربارهی زمان و توان به اشتراک گذاشته شده با دفتر کل دیجیتال بلاک چین است؛ یعنی دقیقا جایی که تایید تراکنشهای ارز دیجیتال در شبکه اتفاق میافتد.
استخراج خدمات دفترداری را با کمک سختافزارهای کامپیوتری برای شبکه ارز دیجیتال فراهم میکند. استخراج فرآیندی است که برق زیادی مصرف میکند، بنابراین شما باید مطمئن شوید که حداقل میتوانید از پس هزینههای آن مانند هزینه انرژی و سختافزار بربیاید.
بخش کوچکی از ارز استخراجشده به عنوان پاداش همکاریتان به شما پرداخت میشود.
برای شروع فرآیند استخراج، یک استخراجکننده باید یک سیستم سختافزار قدرتمند تهیه کند که شامل کارت گرافیک اختصاصی یا تراشه پردازش گرافیکی(GPU)، مدار مجتمع با کاربرد خاص و یا ایسیک (ASIC)، ابزار خنککننده مناسب برای نرمافزار، اتصال همیشگی به اینترنت، بسته نرمافزاری استخراج ارز دیجیتال میشود. همچنین ماینر باید یک کیف پول ارز دیجیتال داشته و در یک استخر استخراج نیز عضو باشد.
استخراج مبتنی بر اثبات کار
سیستم اثبات کار (Proof of Work) که پایه و مبنای محبوبترین و رایج ترین ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین است، یک ساز و کار اجماع مبتنی بر قدرت محاسباتی است. کاربران مشارکت کننده لازم است مسائل ریاضیاتی دشوار را برای تعیین اعتبار تراکنش ها حل کنند.
شبکههای بزرگ مبتنی بر علم رمزنگاری مانند بیت کوین، الگوریتم اثبات کار را بنیان کار خود قرار دادهاند زیرا این به غیرمتمرکز بودن هر چه بیشتر قدرت و کنترل بر روی توزیع و پیادهسازی تغییرات عمده اقتصادی و فنی در شبکه میانجامد.
در این سازوکار، هر کامپیوتر با انجام میزان محاسبات به اشتراک گذاشته در شبکه، به عنوان پاداش بیت کوین دریافت می کند یا در واقع ماین میکند.
اما الگوریتم اجماع دیگری به نام اثبات سهام (Proof of Stake) نیز وجود دارد که به معنی قراردادن مقداری توکن به عنوان یک سپرده امنیتی (Stake) است تا حقی در تایید تراکنشها در پروتکل توافق جمعی داشته باشید.
تعریف بلوک و استخرها چیست؟
هر یک از الگوریتمها را که ماینرها حل میکنند، یک بلوک مینامند. که ماین آن حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد.
به دلیل اینکه حل این الگوریتمها در هر بلوک بسیار پیچیدهتر از آن است که با یک سیستم رایانه حل شوند، ما به مجموعهای از سیستمهای رایانهای نیاز داریم که این الگوریتمها را حل کنیم. به این مجموعه اصطلاحا استخر میگویند که پاداش ماین هر بلوک نیز بین اعضای آن تقسیم میشوند.
پس در حقیقت رقابت بین ماینرها برای آن است که بتوانند نفر اولی باشند که الگوریتم را حل میکند و بیشترین سهم را در پاداش ماین آن داشته باشند.
استخر استخراج
با افزایش تعداد استخراجکنندگان یک شبکه، سختی (Difficulty) آن افزایش مییابد و به تبع آن حل معادلات ریاضی نیز دشوارتر میشود، به منظور رفع این مشکل، ماینرها روش استخر استخراج (Mining Pool) را توسعه دادند تا بتوانند با همکاری یکدیگر معادلات را حل کنند.
چرا که با افزایش سختی شبکه، قدرت محاسباتی بیشتری برای هر استخراجکننده مورد نیاز است تا شانس دریافت پاداش خود را از شبکه حفظ کند.
استخرهای استخراج جامعهای از ماینرها را در بر میگیرد که منابع (قدرت پردازشی) خود را برای استخراج ارزهای دیجیتال گرد هم آوردهاند. افزایش قدرت محاسباتی برای یک ماینر تنها، به دلیل هزینه بالای انرژی و دستگاههای مخصوص پردازش بسیار پرهزینه است.
بدین منظور ماینرها قدرت پردازشی خود را در محلی به نام «استخر» جمع میکنند تا بتوانند هزینههای مربوط به این پردازش را کاهش دهند. در این روش هر یک از ماینرها، متناسب با میزان کار یا همان محاسباتی که انجام میدهد، پاداش دریافت میکند.
بهترین ارزهای دیجیتال برای استخراج
شاید بیت کوین معروفترین ارز دیجیتال تاریخ باشد، اما این همیشه بدان معنا نیست که بهترین ارز دیجیتال برای استخراج است. شاید اگر شما به سال ۲۰۰۹ برمیگشتید، به زمانی که بیت کوین هنوز یک ارز دیجیتال کم ارزش و ناشناخته بود، آنگاه استخراج آن با کامپیوترهای شخصی خوب بود.
اما هماکنون وضعیت تغییر کرده است. بدون اینکه بخواهیم به افزایش روزافزون سختی استخراج بیت کوین اشاره کنیم، استخراج این ارز دیجیتال در مقیاس کوچک عملی نیست، مخصوصا اگر شما از سختافزارهای سطح متوسط استفاده میکنید.
اما استخراج بیت کوین برای عملیاتهای در مقیاس بزرگ ایدهآل به نظر میرسد.
با گذشت زمان و ظهور دستگاههای ایسیک برای ارزهای دیجیتال مختلف، استخراج کردن با کامپیوترها دیگر منسوخ شده و کارتهای گرافیک نیز در همین مسیر قرار گرفتهاند.
به خاطر داشته باشید استخراج ارز دیجیتال به دلیل استقبال بسیار زیاد مردم ر روز سختتر میشود. شما در نهایت باید سختافزار خود را ارتقا دهید و سرمایهگذاری زیادی انجام دهید تا بتواند در کورس استخراج یک ارز دیجیتال باقی بمانید.
مقایسه بیتکوین با طلا
شبکه بیت کوین نیز مانند طلای فیزیکی در جهان محدود است. بر همین اساس این شبکه طوری طراحی شده که تعداد کل بیتکوینهای دنیا در نهایت ۲۱ میلیون واحد خواهد بود و درحال حاضر حدود ۱۸ میلیون واحد آن درحال گردش است.
ماینینگ و دریافت پاداش ماینینگ بلوکها، تنها راه اضافه کردن تعداد بیتکوینهای بیشتر به این چرخه در گردش است. در واقع میتوان گفت که ماینرها درحال چاپ بیتکوین هستند.
اکثر ارزهای دیجیتال از جمله بیتکوین، بر روی بستر غیر متمرکز قرار دارند. وقتی تراکنشی در شبکه غیر متمرکز انجام میشود این تراکنش ها توسط ماینرها دریافت و تایید میشوند که بهصورت کاملا شفاف و غیرقابل تغییر و یا حذف هستند.
به این ترتیب هرچه تعداد ماینرها بیشتر باشد، سرعت تایید تراکنشها نیز بیشتر میشود و همچنین امنیت کل شبکه نیز توسط این عمل بالاتر میرود.
میزان درآمد ماینرها چقدر است؟
از آنجاییکه پاداش ماینینگ بین ماینرها تقسیم میشود؛ هرچه تعداد ماینرها بیشتر باشد باعث میشود که بین آنها رقابت بیشتری برای دریافت پاداش بهوجود آید.
ازطرفی دیگر شبکه بیتکوین به نحوی ایجاد شده که هر چهار سال یکبار مقدار پاداش ماینینگ آن به نصف کاهش مییابد. بهطوریکه اولین بلوک ماین شده بیتکوین در سال ۲۰۰۹ پاداشی معادل ۵۰ بیتکوین داشت.
در سال ۲۰۱۲ مقدار پاداش ماینینگ بیتکوین به ۲۵ واحد کاهش داشت. در سال ۲۰۱۶ این مقدار به ۱۲.۵ واحد بیتکوین کاهش داشت و این پاداش در نیمه اول سال ۲۰۲۰ نیز به مقدار ۶.۲۵ واحد برای ماین هر بلوک خواهد رسید.
👈 برای استخراج بیت کوین با کارمزد انتقال رایگان کلیک کنید.
انواع ماینینگ
بهطورکلی از آنجاییکه در طول سالهای اخیر الگوهای مختلفی برای تایید تراکنش ها بر بستر بلاکچین ایدهپردازی و پیادهسازی شدهاند، انواع مختلفی از ماینینگ هم در طول این مدت بهوجود آمدهاند که در اینجا به مهمترین آنها میپردازیم.
-
ماینینگ با CPU
اولین نوع ماینینگ از طریق CPU و کارتهای گرافیک در دستگاههای رایانه خانگی و یا دستساز هستند که به آنها ریگ نیز میگویند. این نوع ماینینگ با توجه به گستردگی شبکه و افزایش سختی ماینینگ تقریبا دیگر کاربرد زیادی ندارد.
-
ماینینگ با دستگاههای ASIC
امروزه ماینینگ برای ارزهای دیجیتال با بهرهگیری از دستگاههای قدرتمند ASIC انجام میشوند. تمامی فارمها یا همان مزرعههای استخراج بیتکوین نیز مجهز به همین دستگاههای ASIC هستند.
استفاده از ریگهای ماینینگ در مقایسه با این دستگاهها به علت سرعت پردازش بسیار کمتر در فرآیند استخراج و مصرف برق و انرژی بیشتر برای ماینینگ، کمتر است. به همین دلیل استفاده از این سیستمها نیز کم کم در حال منسوخ شدن است.
انواع بسیار زیادی از دستگاههای ASIC در بازار وجود دارند که هرکدام مشخصات منحصر بفردی از لحاظ قدرت پردازش به ما ارائه میدهند. هر روز دستگاههای مدل جدیدتر به بازار میآید. قیمت آنها آنها نیز بر همین اساس متنوع است که بعضا بسیار گران هستند.
-
ماینینگ بدون نیاز به سخت افزار
نوع دیگری از ماینینگ که بعد از بیتکوین بهوجود آمده و کمی متفاوتتر است؛ از طریق الگوهای اثبات سهام یا (POS) است که در این نوع ماینینگ شما نیاز به هیچ دستگاه سخت افزاری ندارید و در واقع الگوریتم آنها با بیتکوین متفاوت است، بهطوریکه با خرید سهم عمدهای از آن کوین و مسدود کردن آن در حساب خود امنیت شبکه را تامین میکنید و با اینکار به یکی از مستر نودهای آن شبکه تبدیل خواهید شد که بهازای آن مقدار ثابتی از آن کوین بهعنوان پاداش کار، به شما تعلق میگیرد.
لازم به ذکر است که از این روش، تنها کوینهایی که دارای الگوی اثبات سهام (POS) هستند را میتوان استخراج نمود که شامل همه کوینهای بازار نمیشوند.
مشکلات و هزینه های نگهداری
مهمترین دغدغه در هزینههای نگهداری ماینینگ، تامین هزینههای برق مورد نیاز است. دستگاههای ASIC برق بسیار زیادی مصرف میکنند. میزان مصرف برق در دستگاههای ماینینگ مختلف متفاوت است ولی برای راه-اندازی فارم به هیچ وجه کم نیست.
از جمله مشکلات دیگر، فضای راهاندازی است که با توجه به تولید صدا و گرمای زیاد این دستگاه ها امکان نگهداری آنها در فضاهای مسکونی تا حد زیادی آزار دهنده خواهد بود.
ضمن اینکه تهیه امکانات خنکسازی و تهویه مناسب هوا از دیگر ضروریاتی است که برای راهاندازی فارم بایستی مورد توجه قرار گیرد، که علاوه بر آسیبی که حرارت و دمای بالا به تجهیزات ماینینگ وارد خواهد کرد، احتمال آتشسوزی و زیانهای مالی و جانی نیز در فارمهای غیراصولی وجود دارد.
تجهیزات ماینینگ مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگر در مقابل گرد و غبار و رطوبت آسیبپذیر هستند. قرار گرفتن در معرض خاک و آلودگی و رطوبت، عمر مفید این دستگاهها را کاهش داده و استهلاک آنها را نیز بالا میبرد.
معمولاً هنگام طراحی فضا این نکته در نظر گرفته میشود و تجهیزات لازم برای ایجاد هوای تمیز و تهویه هوای گرم به خارج از محیط مهیا میشود.
نکته آخری هم که باید مورد توجه قرار گیرد دسترسی به اینترنت پایدار است. دستگاهای ماینینگ ازطریق اینترنت به شبکه متصل میشوند که برای استخراج نیازی به سرعتهای بالا ندارند اما پایداری اینترنت یک امر مهم بهحساب میآید.
هر بار قطع و وصل شدن به اینترنت به معنی از دست دادن بخشی از درآمد ماینینگ است؛ بهطوری که در بیشتر فارمها از چند مودم اینترنت مجزا بهصورت همزمان استفاده میشود.
آیا ماینینگ همیشه سود آور است؟
در بحث سودآوری ماینینگ، هزینهها حرف اول را میزنند. در کشور ما با توجه به پایین بودن هزینههای انرژی نسبت به سایر کشورها این یک مزیت بهشمار میآید که میتواند تا حدی زیادی در بخش هزینهها برای ما صرفهجویی به ارمغان آورد. زیرا در بخش ماینینگ با دستگاههای ASIC بیشترین هزینه صرف تامین برق میشود.
موضوع دیگری که اکثرا به آن توجه نمیکنند این است که با توجه به افزایش تعداد افرادی که به ماینینگ میپردازند، کیفیت و کمیت سخت افزاری که برای استخراج مناسب نیاز دارید نیز افزایش مییابد.
وقتی یک بلوک ماین میشود مقدار مشخصی پاداش بین تمام افرادی که در ماین آن مشارکت کردهاند تقسیم میشود. پس هرچه تعداد افراد ماینر بیشتر باشد، مقدار پاداشی که به شما تعلق میگیرد نیز کاهش مییابد که اصطلاحا به این اتفاق افزایش سختی شبکه اطلاق میشود. در واقع رقابتی که بین ماینرها وجود دارد، باعث این امر میشود.
این موضوع را در عمل اینطور میتوان مشاهده کرد که دستگاههای ماینری که در سالهای گذشته عرضه شدهاند، امروزه دیگر صرفه اقتصادی نداشته و درواقع جای خود را به دستگاههای جدیدتر و قدرتمندتر دادهاند.
موضوع مهم دیگری که باید بدانید زمان صحیح ماینینگ است؛ زیرا ماینینگ همیشه نمیتواند سودآور باشد. بهعنوان مثال در سال ۲۰۱۶ صرفه ماینینگ بیتکوین به شدت کاهش داشت؛ بهطوریکه بسیاری از فارمها تعطیل و ماینرها دستگاههای ماین خود را به حراج گذاشته بودند.
اما چه اتفاقی باعث کاهش درآمدهای ماین شده بود؟!
مسئلهای که در اینجا شاید به آن توجه نمیشود فصل ماینینگ است. بله درست است همانطور که هر محصول کشاورزی حاصل کاشت در یک فصل خاص میباشد، ماینینگ هم از این قاعده مستثنی نیست.
تاریخ اثبات کرده که معمولا رفتار هیجانی مردم در مارکتهای مختلف به یک شکل است. زمانی که بیتکوین به اوج قیمتی خود در سال ۲۰۱۴ رسید، مردم بیشتری به سمت این بازار و بهخصوص بخش ماینینگ آن جذب شدند. این امر باعث افزایش تعداد ماینرها، سختی شبکه بیتکوین و در نتیجه باعث کاهش درآمد سایر ماینرها شد.
چرا بیتکوین استخراج میکنند؟
بیتکوین یک ارز دیجیتال است که ارزش مشخصی دارد. افراد زیادی بیتکوین را در سرتاسر دنیا خرید و فروش میکنند.
استخراجکنندگان با استخراج بیتکوین، مقداری بیتکوین بدست میآورند و میتوانند آنرا بفروشند و پول رایج کشورشان را دریافت کنند.
برخی تصور میکنند استخراج بیتکوین هزینهای ندارد یا اینکه بسیار ساده و راحت انجام میشود. با وجودیکه در استخراج بیتکوین بصورت مستقیم مبلغی بابت خرید بیتکوین خرج نمیشود ولی استخراجکننده پول زیادی را صرف خرید ماینرها (تجهیرات استخراج بیتکوین) میکند.
پس برای استخراج بیتکوین هزینههای دیگر نیز مانند هزینه خرید سختافزارهای جانبی، هزینه برق و… را خواهید داشت.
اگر نخواهید از طریق استخراج، بیتکوین بدست آورید، راه دیگر این است که میتوانید با پرداخت پول و بدون درگیر بودن در فرایند پیچیده استخراج، این ارز دیجیتال خریداری کنید.
البته یکسری فعالیتهای دیگر نیز برای بدست آورن ارزهای دیجیتال وجود دارد و سایتهایی هستند که در آنها میتوان با سرمایهگذاری یا صرف وقت، مقداری بیتکوین بدست آورد.
این روشهای کسب بیتکوین معمولا مقادیر خیلی کمی بیتکوین بدست میآید، و برای بدست آوردن مقادیر زیاد بیتکوین، یا باید در استخراج بیتکوین سرمایهگذاری کرد یا بیتکوین را بطور مستقیم خریداری نمود.
👈 برای استخراج بیت کوین با کارمزد انتقال رایگان کلیک کنید.
طرز کار ماینینگ بیت کوین چگونه است؟
-
صرف هزینه
فرض کنیم کاربر سبز میخواهد کالاهایی از کاربر قرمز بخرد. کاربر سبز یک بیتکوین برای کاربر قرمز میفرستد.
-
اعلام
کیف پول کاربر سبز، پرداخت یک بیتکوین به کیف پول کاربر قرمز را اعلام میکند. این اطلاعات که به تراکنش معروف است (و گاهی بهطور خلاصه tx نوشته میشود) به هر تعداد فول نودی که به کیف پول سبز وصل هستند پخش میشود (که معمولا این عدد ۸ است). فول نود کیف پولی خاص و مربوط به تراکنش است که کپی فعلی از کل بلاک چین را نگه میدارد.
-
انتشار
بعد فول نودها میزان پولی را که کاربر سبز هزینه کرده است با بقیهی تراکنشهای هزینهشده بررسی میکنند. اگر هیچ مغایرتی نباشد (مثلا کاربر سبز سعی نکرده باشد با خرج همان سکه هم برای کاربر قرمز و هم یک کاربر سوم تقلب کند)، فول نودها تراکنش را در شبکهی بیتکوین منتشر میکنند.
در این زمان، تراکنش هنوز وارد بلاک چین نشده است. اگر کاربر قرمز قبل از تأیید تراکنش کالایی برای کاربر سبز بفرستد، دست به ریسک بالایی زده است. خب حالا تراکنشها چطور تأیید میشوند؟ اینجاست که ماینرها وارد عمل میشوند.
-
پردازش توسط ماینرها
ماینرها مانند فول نودها کپی کاملی از بلاک چین را نگه میدارند و بر تراکنشهای تازه اعلامشده در شبکه نظارت دارند. درواقع ممکن است که تراکنش کاربر سبز بدون اینکه از یک فول نود بگذرد مستقیما به یک ماینر برسد.
در هر صورت، پس از آن ماینر در تلاش برای اینکه تمام تراکنشهای جدید و معتبر را در بلاک فعلی جا بدهد، مشغول به کار میشود.
ماینرها برای تکمیل کار با هم رقابت میکنند. این کار «بستهبندی» بلاک فعلی است تا برای بقیهی شبکه قابلقبول باشد. بلاکهای قابلقبول شامل راهحلی برای مسئلهای محاسباتی جهت اثبات کار هستند که به هش معروف است.
هرچه ماینر قدرت محاسباتی بیشتری در کنترل خود داشته باشد، نرخ هش او بالاتر است و احتمال بیشتری وجود دارد که بلاک فعلی را حل کند.
اما چرا ماینرها در سختافزارهای محاسباتی گرانقیمت سرمایهگذاری میکنند و برای حل بلاکها با هم رقابت میکنند؟ چون بهعنوان پاداش برای اعتبارسنجی و ثبت تراکنشهای هر شخص، ماینرها پاداش بیتکوینی قابلتوجهی برای هر بلاک حلشده دریافت میکنند!
-
تأیید بلاک چین
اولین ماینری که بلاک دارای پرداخت کاربر سبز به قرمز را حل کند، بلاک تازه حلشده را در شبکه اعلام میکند. اگر بقیهی فول نودها موافق باشند که بلاک معتبر است، بلاک جدید به بلاک چین اضافه میشود و کل فرایند از نو شروع میشود. وقتی که پرداخت کاربر سبز در بلاک چین ثبت شود، وضعیتش از معلق به تأییدشده تغییر میکند.
حالا کاربر قرمز شاید ارسال کالا برای کاربر سبز را در نظر بگیرد. بااینحال، هرچه بلاکهای جدیدی روی بلاکی قرار بگیرند که پرداخت کاربر سبز را در خود دارد، لغو کردن آن تراکنش سختتر میشود.
برای مقادیر قابلتوجه پول، توصیه میشود که برای حداقل ۶ تأیید صبر کنید. با توجه به اینکه بلاکهای جدید بهطور متوسط هر ده دقیقه یکبار تولید میشوند، این انتظار نباید بیشتر از یک ساعت طول بکشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.