معاملات کد به کد در بورس و سیگنال گرفتن از آن
مفهوم کد به کد و گرفتن سیگنال از آن
- کد به کد کردن زمانی رخ می دهد که تعداد معاملاتی مشخق و با قیمت های عمدتا یکسان توسط حقوقی های سهم انجام شود. و نشان از رخدادی جدید در سهم دارد.
- سیگنال خرید:فروش با کد حقوقی و خرید با کد حقیقی در محدوده حمایتی(هدف حرکت رو به رشد در سهم).
- سیگنال بورس: سیگنال بورس خروجی مجموعه تحلیل های یک تحلیلگر برای خرید یا فروش سهام است. در حالت کلی، سیگنال معامله، محرکی است که برای خرید یا فروش اوراق بهادار یا هر دارایی دیگری صادر می شود و با تحلیل های مختلف همراه است.
- سیگنال فروش: سیگنال دهی در بورس، به اعلام قیمت و زمان خاص ورود و خروج از یک شرکت به سرمایه گذاران میگویند.
در بازار سرمایه ایران ممکن است هر سهم چندین سهامدار حقوقی داشته باشد. هر کدام از این سهامداران حقوقی چندین کد حقیقی هم برای معاملات خود دارند. استفاده از این کدها و نحوه خرید و فروش میتواند سیگنالهای خرید یا فروش را صادر کند. معاملات کد به کد
در واقع، سیگنال خرید وقتی صادر میشود که سهامدار حقوقی با کد حقوقی خود میفروشد و با کد حقیقی خود خرید میکند.
فروش با کد حقیقی و خرید با کد حقوقی در محدوده های مقاومتی(هدف خالی کردن و فروش سهم)
- خرید و فروش با کد حقیقی (اهمیت موقعیت حمایتی سهم)
- خرید و فروش با کد حقیقی(اهمیت موقعیت مقاومتی سهم)
- موقعیت حمایتی موقعیتی است که انتظار می رود افت قیمت متوقف شده و ریزش بیشتری رخ ندهد.موقعیت مقاومتی موقعیتی است که انتظار می رود عرضه زیاد شود و به عنوان سد مقاومتی در برابر پیشروی سهم قرار گیرد.
نکات قابل توجه در کد به کد کردن سهام
در معاملات روزانه هنگامی که در زمانهای خاصی، حجم معاملات به یکباره افزایش مییابد و به گونهای حالت غیر نرمال به خود میگیرد باید به بررسی این موضوع پرداخت که آیا در معاملات کد به کد شده است یا خیر.
در صفحه مربوط به هر نماد میتوان ریز معاملات روزانه را مشاهده کرد و از این طریق فهمید که در معامله کدبهکد انجام شده است یا خیر.
-
مثال
برای درک بهتر این نوع معاملات مثالی را بیان میکنیم: «سهم رتاپ در ۲۰ آبان ۱۳۹۳»حجم عادی سهم زیر ۱ میلیون است. در روز «۲۰ آبان» حجم معاملات به شدت افزایش یافته است. برای بررسی دقیقتر روی تاریخ سهم دبل کلیک میکنیم تا مشخصات سهم در آن روز کاری نمایان شود.
همانطور که در تصویر میبینید، این حجم توسط حقوقی خریداری شده است. در ظاهر به نظر میرسد که حقوقی سهم از سهم حمایت کرده و برای جلوگیری از نزول بیشتر سهم اقدام به خرید و افزایش تقاضا کرده است.
اما اگر اثبات شود که این حرکت کدبهکد است، مشخص میشود که بازیگردان سهم با کد حقیقی فروشنده بوده و با کد حقوقی خریدار و این احتمالا نشان از نزول سهام در روزهای بعد و سیگنال فروش است.
برای اثبات کد به کد روی زبانه معاملات کلیک کنید تا ریز معاملات سهم و حجمهای غیر عادی را – که نشان دهنده معاملات بلوکی در نماد هستند نمایش دهد.
مواقعی که حجمهای یکسان در زمان یکسان اتفاق میافتد، کد به کد تأیید میشود. توجه کنید که قبل از شروع کد به کد در معامله ۱۲۸، معاملات سهام، روال عادی خود را سپری میکرد.
با توجه به شرایط معاملات سهم در این روز، پیشبینی میشود که سهامدار حقوقی برای سهم برنامههای خاصی دارد. بدون شک با این نوع کدبهکد هدف آن نزول سهم و خرید در قیمتهای پایین است.
- مثال
مثالی دیگر، نماد «خپارس». در اینجا به نظر میرسد که حقوقی سهم فروشنده بوده است و سهم را به اصطلاح خالی کرده، اما داستان متفاوت است.
انواع کد به کد کردن در سهام یک شرکت
کد به کد کردن با حالتهای مختلف میتواند انجام شود که شامل کد به کد از حقیقی به حقیقی، از حقوقی به حقیقی، از حقوقی به حقوقی و از حقیقی به حقوقی است.
یکی از مهمترین این حالات کدبهکد کردن در سهم از حقوقی به حقیقی است که معمولا با یک هدف خاص در سهم صورت میگیرد.
- سیگنال خرید: فروش با کد حقوقی و خرید با کد حقیقی
- سیگنال فروش: فروش با کد حقیقی و خرید با کد حقوقی
- خرید و فروش با کد حقوقی
- خرید و فروش با کد حقیقی
در دو حالت آخر، موقعیت حمایتی و مقاومتی سهم و همچنین نسبتهای بین خریداران و فروشندگان اهمیت بیشتری پیدا میکند. مثلا اگر یک حقیقی فروشنده بود و چندین نفر خریدار، درصد نزولی بودن سیگنال قدرت میگیرد.
یکی از مهم ترین نکات در بررسی کد به کد، بررسی حجم معاملات است، روی تابلوی هر نماد، حجم کل معاملات به تفکیک خرید و فروش حقیقی و حقوقی نشان داده می شود.
در تصویر نشان داده شده که از کدام بخش در صفحه هر نماد می توانید به ریز معاملات دسترسی پیدا کنید، نکته ای که در کد به کد مهم است،
حجم ها، قیمت ها و زمان معامله است، در معاملات کد به کد حجم ها افزایش پیدا می کند و عموما شاهد حجم های مساوی با قیمت های برابر در زمان های بسیار نزدیک هستیم.
حجم کل معاملات همانطور که اشاره شد در صفحه اصلی نماد به تفکیک حقیقی و حقوقی نشان داده شده است، با بررسی این داده و ریز معاملات می توانید به نوع کد به کد نیز پی ببرید.
در این بین به تعداد خریدار و فروشنده نیز دقت داشته باشید، در معاملات کد به کد، حجم بالای معاملاتی که اشاره کردیم، بین تعداد بالای کد ها اتفاق نمی افتد.
کدبه کد از حقیقی به حقوقی
این نوع کد به کد به معنی تغییر مالکیت سهام از کدهای حقیقی به حقوقی است.
فرض کنید روی تابلو درصد بالایی از فروش مربوط به حقیقی و درصد بالایی از خرید مربوط به حقوقی بوده و وقتی به ریز معاملات نیز رجوع می کنید، حجمی برابر یا نزدیک به حجم معامله شده از فروش حقیقی به حقوقی روی تابلو، ویژگی معاملات کد به کد را دارند.
بدین معنی که حجم های مساوی، قیمت های برابر و در زمان بسیار نزدیک اتفاق افتاده است. در این حالت کد به کد از حقیقی به حقوقی اتفاق افتاده است که باید در نظر داشت، این نوع از کد به کد عموما سیگنال مثبتی برای اینده سهم تلقی نمی شود.
کد به کد از حقوقی به حقیقی
این نوع کد به کد به معنی تغییر مالکیت سهام از کدهای حقوقی به حقیقی است.
فرض کنید روی تابلو درصد بالایی از فروش مربوط به حقوقی و درصد بالایی از خرید مربوط به حقیقی بوده و وقتی به ریز معاملات نیز رجوع می کنید، حجمی برابر یا نزدیک به حجم معامله شده از فروش حقوقی به حقیقی روی تابلو، ویژگی معاملات کد به کد را دارند،
بدین معنی که حجم های مساوی، قیمت های برابر و در زمان بسیار نزدیک اتفاق افتاده است. در این حالت کد به کد از حقوقی به حقیقی اتفاق افتاده است که باید در نظر داشت، این نوع از کد به کد عموما سیگنال مثبتی برای آینده سهم تلقی می شود.
تفاوت معاملات کد به کد و بلوکی در چیست؟
- معاملات بلوکی کارمزد کارگزاری ندارد ولی کد به کد کارمزد دارد. به همین علت معاملات کدبهکد مهمتر از معاملات بلوکی است.
- کاربرد معاملات بلوکی فقط برای شاخص سازی است ولی هدف از معاملات کد به کد پیاده کردن برنامههای خاص است.
- معامله بلوکی یک معامله در یک ثانیه است ولی معاملات کد به کد چندین معامله در یک ثانیه است.
همواره به یاد داشته باشید که… با توجه به اینکه کد به کد کارمزد دارد و مقداری پول از جیب بازیگردان خارج میشود، اینکه در سطوح حمایت یا مقاومت کد به کد صورت گرفته میتواند قابل اهمیت باشد.
زمانی که در نمادی این نوع معامله انجام میشود تعداد خریدار و فروشنده نیز دستخوش تغییراتی میشود که نشان میدهد معامله بین عدهای خاص انجام شده است.
بنابراین هرگاه به این نتیجه رسیدید که در نمادی کدبهکد سهام انجام شده است حتماً معاملات سهم را رصد کنید و به دنبال یافتن سیگنال خرید یا فروش در سهم باشید. چرا که درک کد به کد سهام در معاملات میتواند موقعیتهای مناسبی را برای سرمایهگذار ایجاد کند.
اهداف معاملات کد به کد کردن سهام
- فریب خریداران و فروشندگان
- جابهجایی سهم برای شروع یک حرکت مثبت و یا منفی در سهم
معمولا کد به کد در بازار زیاد مشاهده می شود و رویه کار به این صورت می باشد که ممکن است یک کد حقوقی چندین کد حقیقی برای خود داشته باشد
زمانی که سهم شرایط مناسبی برای رشد داشته باشد با کد حقوقی فروشنده و با کد حقیقی خاص خریدار می شود و سپس با استفاده از کد حقوقی شروع به خرید سهم در بازار کند تا جایی که قیمت سهم در بازار افزایش یابد
سپس با کد حقیقی و بعد از رشد قیمت اقدام به فروش سهم میکند و به این ترتیب سود خوبی نصیب کد حقیقی خریدار می شود حال همین حالت در جهت منفی و در هنگام کاهش قیمت سهم نیز وجود دارد.
شناسایی روند معاملات کد به کد سهام
تابلو خوانی بورس در سایت مدیریت فناوری بورس تهران (tsetmc.com) بهعنوان یکی از مهمترین روشهای معاملاتی و تکمیلی در کنار تحلیل های بنیادی و تکنیکال، میتواند امکان رفتارشناسی و روانشناسی بازار را برای سرمایه گذار فراهم آورد.
در معاملات روزانه، هنگامی که حجم معاملات در طی زمانهای خاصی بهسرعت افزایش مییابد و حالت غیر نرمال پیدا میکند، امکان انجام شدن معاملات کد به کد وجود دارد. برای این منظور، ریز معاملات روزانه در صفحه مربوط به هر نماد را میتوان مشاهده کرد.
یک سهم خاص را که معاملات آن بهصورت ناگهانی بسیار افزایش یافته در نظر میگیریم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.