رشته اقتصاد و ویژگی های آن
رشته اقتصاد چیست؟
اگرچه رشته اقتصاد اغلب با تجارت مرتبط است، اما معمولن بخشی از بخش هنر و علوم در دانشگاههای ایالات متحده نیز هست. این به این دلیل است که اقتصاد یک علم اجتماعی است.علوم اجتماعی با جامعه و روابط بین فردی سروکار دارد.از دیگر علوم اجتماعی می توان به انسان شناسی، علوم سیاسی، روانشناسی و جامعه شناسی اشاره کرد.
رشته اقتصاد زیرمجموعه علوم انسانی است و جزء رشته های راهبردی و اساسی در کشور به شمار می رود. دانشجویان رشته اقتصاد در دوران تحصیل خود با مبانی، اصول، چالش ها، و راهکارها و راه حل های اقتصادی و نظام های اقتصادی آشنا می شوند تا بتوانند با چیدمان درست و منطقی عناصر اقتصادی به بهترین شکل ممکن نیازهای انسان ها را تامین کنند.
هدف اصلی رشته اقتصاد بهینه سازی است؛ به این معنا که با توجه به منابع و محدودیت های آن بهترین انتخاب ها و کارها را انجام دهیم تا بیشترین منفعت را کسب کنیم. هدف از رشته اقتصاد تربیت متخصصانی است که بتوانند با کسب مهارت های لازم در دوران تحصیل خود، در موسسات و سازمان های مرتبط با حوزه اقتصادی مشغول به کار شوند.
رشته اقتصاد برای چه کسانی مناسب است؟
اقتصاددان بودن مهارت های زیادی دارد که برخی از آن ها مهم تر از دیگری است.
بدیهی است که بتوانید مقالات علمی و نظری متراکم را غربال کنید و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید. یکی از مهارت های برتری است که یک اقتصاددان و به طور کلی در رشته اقتصاد باید داشته باشد.بنابراین از آنجایی که زمان زیادی را صرف مطالعه در این زمینه خواهید کرد، خوب بودن در آن ضروری است.
از جمله توانایی هایی که برای شرکت در رشته اقتصاد لازم هستند:
- استعداد ریاضی
شمارش یک مهارت کلیدی برای یک اقتصاددان است. از برخورد با مجموعه داده های بزرگ گرفته تا تفسیر داده های بصری مانند نمودارها، باید راحت با اعداد کار کنید و با اصول ریاضی کار کنید.به همین دلیل است که بسیاری از اقتصاددانان قبل از شروع کار یا تحصیل در اقتصاد در کلاس های مقدماتی ریاضیات شرکت می کنند.
- دانش علوم اجتماعی
اقتصاد همچنین نقاط مشترک زیادی با سایر موضوعات علوم اجتماعی مانند روانشناسی، تاریخ و جامعه شناسی دارد.بنابراین، داشتن دانش کاری در مورد این موضوعات و روش های مورد استفاده در آنها بسیار سودمند است.توانایی درک سیستم های پیچیده واقعیت اجتناب ناپذیر این است که اقتصاد موضوع پیچیده ای است که به سیستم های پیچیده و درهم تنیده می نگرد.برای برتری، باید بتوانید اطلاعات را از منابع مختلف و زمینه های مختلف جمع آوری کنید تا به نظریه های خود اطلاع دهید. رشته اقتصاد
- مهارت های نوشتاری
نداشتن درک عالی از اقتصاد خوب نیست مگر اینکه بتوانید این درک را به روشی معنادار به دیگران منتقل کنید.مهارت های نوشتاری خوب برای اطمینان از مفید بودن و قابل فهم بودن مقاله ها، فصل های کتاب و یادداشت های شما برای دیگران ضروری است.
- مهارت های ارتباط کلامی
علاوه بر نوشتن خوب، شما همچنین باید یک مجری موثر باشید تا بتوانید در کنفرانس ها صحبت کنید و کلاس ها تدریس کنید.شما باید راحت در مقابل مخاطب صحبت کنید و بتوانید نکات ضروری موضوع خود را به طور واضح و مختصر بیان کنید.
مشاغل دارای مدرک اقتصاد رشته اقتصاد
مدرک اقتصاد (یا افتخارات مشترک از جمله اقتصاد) برای تبدیل شدن به یک اقتصاددان در رشته اقتصاد حرفه ای ضروری است. فارغ التحصیلان اقتصاد معمولن به مشاغل مالی دیگری مانند:رشته اقتصاد
- حسابداری
- بیمه
- بانکداری
- مالیات
- مدیریت سرمایه گذاری
اگر به هر یک از این زمینه ها علاقه دارید، به یاد داشته باشید که این سازمان ها معمولن فارغ التحصیلان را با هر مدرک تحصیلی می پذیرند. بنابراین این نباید تنها دلیل شما برای تحصیل در اقتصاد باشد. در حالی که مدرک اقتصاد مسیر خوبی است، اما تنها گزینه شما نیست. به همین ترتیب، فارغالتحصیلان رشته اقتصاد در بسیاری از بخشها ارزش دارند، نه فقط در بخشهایی که ارتباط نزدیک با رشته اقتصاد دارند.
مهارت های قابل انتقالی که می توانید از مدرک اقتصاد به دست آورید در اکثر مشاغل مفید است.زمینه هایی که مدرک اقتصاد در آنها مفید است عبارتند از:
- خیریه و غیر انتفاعی
- بازاریابی، تبلیغات و روابط عمومی
- روزنامه نگاری
- قانون
- مشاوره
- مدرک اقتصاد شما را به مهارت های بسیاری مجهز می کند که کارفرمایان به دنبال آن هستند، چه بخواهید شغلی مرتبط با امور مالی داشته باشید یا نه. این شامل:
- تفکر منطقی و انتقادی
- توانایی ساده سازی مسائل پیچیده و استخراج اطلاعات مربوطه
- تحلیل داده ها
- ارتباط نوشتاری و گفتاری
- حل مشکل با استفاده از ابتکار
- مدیریت زمان
- آگاهی تجاری و فرهنگی
- کار تیمی و مهارت های بین فردی
- مهارت های تحقیق
- مهارت های ارائه
وظایف یک اقتصاد دان
مهم ترین وظایف یک کارشناس اقتصاد عبارتند از؛
- تحلیل و تجزیه داده های اقتصادی
- تصمیم گیری درباره مسائل اقتصادی و حل مسائل و مشکلات آن
- جمع آوری، پردازش، طبقه بندی و بازبینی و بررسی اطلاعات اقتصادی
- مشاوره های اقتصادی
برای مشاهده مطالب دیگر کلیک کنید.
پیج اینستاگرام معین صادقیان کارشناس اقتصاد و مدرس بازارهای مالی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.