زنجیره ارزش – مزایا و معایب

مزایا و معایب تحلیل زنجیره ارزش
زنجیره ارزش یک اصطلاح تجاری است که طیف کاملی از فعالیتهای تکراری را که یک شرکت برای ایجاد یک محصول یا خدمات استفاده میکند، توصیف میکند. هدف از تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش افزایش کارایی تولید است تا یک شرکت بتواند حداکثر ارزش را با کمترین هزینه ممکن ارائه دهد.
شرکت ها تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش را با بررسی دقیق هر مرحله تولید مورد نیاز برای ایجاد یک محصول، با هدف نهایی ارائه حداکثر ارزش برای کمترین هزینه کل انجام می دهند. مزایای بسیاری از تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش وجود دارد که همه آنها به توانایی شرکت برای درک و بهینه سازی فعالیت هایی منجر می شود که منجر به مزیت رقابتی و سطوح سود بالاتر می شود.
به طور خلاصه:
- شرکت ها از تحلیل زنجیره ارزش برای ارائه بیشترین ارزش برای کمترین هزینه کل استفاده می کنند.
- اگر یک شرکت بتواند با تجزیه و تحلیل یک یا چند فعالیت از پنج فعالیت زنجیره ارزش اولیه، کارایی ایجاد کند، می تواند مزیت رقابتی به دست آورد و سود را افزایش دهد.
- نقطه ضعف اصلی این نوع تجزیه و تحلیل این است که چشم انداز و استراتژی کلی یک شرکت ممکن است زمانی که عملیات به بخش های خوب تقسیم می شود از بین برود یا گل آلود شود.
اجزا
با تجزیه و تحلیل کامل هر یک از فعالیتهای زنجیره ارزش اصلی زیر، یک شرکت میتواند اطمینان حاصل کند که ارزشی که ایجاد میکند از هزینههای مرتبط با ایجاد آن ارزش بیشتر است.
- لجستیک ورودی: این شامل کارکردهایی مانند دریافت، انبارداری و مدیریت موجودی است.
- عملیات: این مستلزم رویه هایی برای تبدیل مواد خام به محصولات نهایی است.
- لجستیک خروجی: این فعالیتهایی را توصیف میکند که مستقیماً با توزیع محصولات نهایی شرکت به مصرفکنندگان مرتبط است.
- بازاریابی و فروش: این شامل استراتژی هایی با هدف افزایش دید و هدف قرار دادن مشتریان مناسب، مانند تبلیغات، تبلیغات، و کمپین های قیمت گذاری است.
- خدمات: این شامل برنامههایی میشود که تجربه مصرفکننده را افزایش میدهند، مانند خدمات مشتری، تعمیر و نگهداری، تعمیر، بازپرداخت و کارکردهای تبادل.
مزایا تحلیل زنجیره ارزش
چهار فعالیت پشتیبانی زیر به کارآمدتر شدن فعالیت های اولیه فوق الذکر کمک می کند:
- تدارکات: این مربوط به چگونگی دستیابی یک شرکت به مواد خام است.
- توسعه فناوری: این در مرحله تحقیق و توسعه یک شرکت مورد استفاده قرار می گیرد و مستلزم اقداماتی مانند توسعه تکنیک های تولید و فرآیندهای خودکار است.
- مدیریت منابع انسانی (HR): این شامل استخدام و حفظ کارکنانی است که چشم انداز شرکت را اجرا می کنند.
- زیر ساخت: این شامل ترکیب تیم مدیریت یک شرکت در سیلوهای حسابداری، مالی و کنترل کیفیت است.
فعالیت های پشتیبانی عموماً به عنوان هزینه های سربار در صورت سود و زیان شرکت نشان داده می شوند.
معایب تحلیل زنجیره ارزش
در حالی که انجام تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش مزایای زیادی دارد، یک اشکال بالقوه عمده وجود دارد. نکته قابل توجه: با تمرکز بیش از حد بر جزئیات خرد، دیدگاه استراتژیک گسترده تر می تواند از بین برود. از این گذشته، هدف اصلی تحلیل زنجیره ارزش، ارزیابی عملیات شرکت، بخش به بخش، برای افزایش کارایی در هر حوزه است. اما تجزیه و تحلیل زنجیره ای کار ضعیفی را در پیوند دادن هر فعالیت در زنجیره به یکدیگر انجام می دهد. در نتیجه، این امکان وجود دارد که نحوه ارتباط گسترده فعالیت ها را از دست دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.