سرمایه گذاری در بورس
سرمایه گذاری در بورس
سرمایه گذاری در معنای کلیه ی منابع مالی و پولی و منابع قابل تبدیل به پول است. این مفهوم به طور کلی در معنای فدا کردن ارزش در حال به امید به دست آوردن هر گونه ارزشی در زمان آینده. این واژه شامل فعالیت های زیادی میشود برای مثال اوراق قرضه، سهام عادی، صندوق های مشترک، خود فرد، روی کالا, کار یا وقت.
به صورت مختصرتر میتوان سپرده گذاری را پول یا دارایی با هدف دریافت سود از آن در بلند مدت یا کوتاه مدت گفت. این کار نه تنها باعث میشود اصل سرمایه حفظ شود بلکه باعث دسترسی به سود هم میشود.
مزایای سرمایه گذاری در بورس
تولید پول به وسیله ی پول سرمایه گذاری
افرادی که به صورت حرفه ای این کار را دنبال میکنند از دارایی های مختلفی استفاده می کنند.
تاثیر آن در اقتصاد
در اقتصاد شرکت ها به معنای ایجاد سرمایه ی اولیه و افزایش آن می باشد. بیشتر شدن سرمایه ی یک شرکت به توسعه ی فعالیت های آن شرکت و سودآوری بیشتر منجر می شود. وقتی جامعه ای به نسبت رقیب های خود سرمایه ی بیشتری داشته باشد عملکرد بهتری دارد.
این عمل از درجات مختلف ریسک پذیری بوجود میآید و هر فردی خواه شخصی با تحصیلات دانشگاهی یا یک شهروند عادی میتواند با توجه به شرایط خود از آن استفاده کند. در نهایت در علم اقتصاد سرمایه گذاری در معنای “تولید پول به وسیلهی پول” به کار برده می شود.
ارزش+زمان/مکان/مهارت(یا ترکیبی از آنها)= ارزش+ افزوده
معمولا هدف افراد سرمایه گذار رشد سرمایه خود است، آنها ممکن است سرمایه خود را مدت ها نگه داشته تا از سود آن استفاده کنند.
جهت تهیه ویدئو برای توضیحات بیشتر به این صفحه مراجعه فرمایید.
لینک یوتیوب برای دیدن ویدئو به صورت رایگان.
امنیت و شفافیت در سرمایه گذاری
از مزایای سرمایه گذاری در بورس می توان به امنیت در سرمایه گذاری و برخورداری از حمایت قانون و مقررات اشاره کرد. برای مثال اگر شخصی سهام شرکتی را در بورس خریداری کند و شرکت مذکور در پایان سال از پرداخت سود در زمان مشخص شده خودداری کند، سهامدار می تواند از شرکت شکایت کند و سود خود را دریافت کند.
شرکت هایی که سهام خود را در بورس خرید و فروش میکنند موظف اند اطلاعات مالی و عملکردی خود را به صورت مداوم منتشر کنند تا سرمایه گذاران با اطلاع و شناخت کافی نسبت به وضعیت شرکت، درباره ی خرید یا فروش سهم تصمیم بگیرند.
اگرچه شرکت هایی که سهام خود را در بورس قرار می دهد، شرکت های بزرگ و معتبری هستند و اغلب دچار مشکلاتی اعم از رفتاری نافرمانی از قوانین و مقررات نمی شوند، اما در عین حال قوانین گذاشته شده آماده ی این اتفاقات هستند، اطمینان لازم را برای سهامداران فراهم می کنند.
همچنین شرکت ها موظف اند همه ی اطلاعات حائز اهمیت خود را مانند اطلاعات مالی، برنامه ها و… به بورس اعلام کنند. پس از بررسی اطلاعات فرستاده شده از سوی شرکت این اطلاعات را در شرایط یکسان برای اطلاع سهامداران منتشر میکنند.
یک سری اطلاعات به صورت لحظه ای در دسترس سهامداران قرار میگیرد: اطلاعات مربوط به آخرین وضعیت معاملات، قیمت سهام، میزان عرضه و تقاضای سهام، میزان خرید و فروش و …
اهداف سرمایه گذاری
- حفظ ارزش دارایی
- کسب سود
حفظ ارزش دارایی یعنی اگر در کشوری هستید که تورم وجود دارد و باعث کم شدن ارزش داراییتون میشود, بتوانید ارزش دارایی خود را حفظ کنید و سپس به کسب سود برسیم، هر عددی بیشتر از آن مقداری که به داراییمان(با توجه با میزان تورم ) اضافه شده است سود میگوییم.
انواع روش های سرمایه گذاری در بورس از نظر میزان زمان
الف) نوسان گیری
میتوان نوسان را تغییرات قیمت سهام در کوتاهمدت تعریف کرد. به افرادی که در بازه زمانی کوتاهمدت کار میکنند و سود خود را از نوسان قیمتها میگیرند «نوسان گیر» گفته میشود.
نوسان گیران به دو دسته تقسیم میشوند:
- افرادی که موج صعودی سهم را آغاز میکنند
- افرادی که بر موج ایجاد شده سوار شده و روند را پیش میبرند
دسته اول، ابتدا خریدهای پلهای را در سهم آغاز میکنند و وقتی اخبار مثبت سهم منتشر شد دسته دوم وارد سهم شده و بر موج ایجاد شده سوار میشوند. به دنبال معاملات این دو دسته، قیمت سهم افزایش پیدا میکند و صف خرید روی سهم تشکیل میشود. حالا نوبت خروج دسته اول از سهم فرا میرسد و عرضه روی سهم افزایش مییابد.
اگر بخت با دسته دوم نوسان گیر یار باشد و شرکت در آستینش دلیلهای بیشتری برای رشد قیمتی داشته باشد، روند صعودی، مدتی دیگر دوام مییابد. در نتیجه، دسته دوم هم میتوانند از نوسانات قیمت سود به دست بیاورند. در غیر این صورت، صعود سهم، پس از خروج دسته اول تمام میشود و دسته دوم زیان میکنند. در حقیقت، دسته اول که از شرایط نوسان گیری آگاهی داشتند از این معاملهها سود بردند
ب) سرمایه گذاری میان مدت
ج) سهامداری
انواع بورس رسمی
- کالا
- ارز
- اوراق بهادار
- انرژی
روش های سرمایه گذاری
بدون واسطه (مستقیم)
- خریدو فروش مستقیم سهام
با واسطه (غیر مستقیم)
- صندوق سرمایه گذاری
- سبدگردان
صندوق های سرمایه گزاری
اشخاص حقوقی هستند که به نیابت از سرمایه گذاران خود اقدام به سرمایه گذاری در زمینه ها مختلف می کنند.و سود به دست امده را به نسبت سرمایه وارد شده میان سرمایه گزاران خود تقسیم می نمایند.
مزایای سرمایه گزاری در صندوق سرمایه گذاری
- مدیریت حرفه ای دارایی ها
- کاهش ریسک سرمایه گذاری ها
- نظارت و شفافیت اطلاعاتی
- نقد شوندگی بالا
- صرفه جویی نسبت به مقیاس
انواع صندوق های سرمایه گزاری
با درآمد ثابت (مثل بانک با سود ثابت)، سهامی(هفتاد درصد از پول در سهام سرمایه گذاری می شود)، مختلط، قابل معامله، طلا، زمین و ساختمان، پروژه، نیکوکاری، جسورانه، اختصاصی بازارگردانی، شاخصی و …
معیار انتخاب صندوق مناسب
- عملکرد صندوق
- میزان نوسانات ارزش واحدهای صندوق
- توجه به سبد سرمایه گذاری صندوق
- بررسی عملکرد گذشته مدیران صندوق
- در نظر داشتن هزینه های صندوق
- استفاده از کمک مشاوران
سبد گردانی
سبد گردان یک سرمایه گذار نیابتی است به این معنا که با استفاده از مهارتی که دارد با سرمایه دیگران سرمایه گذاری کرده و سود اوری می کند. سبد گردان با توجه به همه عوامل مهم تاثیرگذار بر قیمت سهام تصمیمات لازم در جهت رسیدن به اهداف سبد و افزایش ارزش آن را می گیرد.
دارایی چیست؟
دارایی هر چیز با ارزش مادی است که با واحد پول، قابل اندازه گیری باشد. دارایی ها شامل دو دسته اند: دارایی های جاری و دارایی های غیر جاری، که هرکدام زیرگروه های خود را دارند.
دارایی های جاری
- وجوه نقدی و معادل نقد: متعارف ترین دارایی جاری. نقد به اوراق بهادار کوتاه مدتی گفته میشود که عموما از ابتدا سررسیدی حداکثر ۹۰روزه داشته اند و قابل تبدیل به مبلغ مشخصی وجه نقد است.
- سرمایه گذاری های کوتاه مدت: سرمایه گذاری در اوراق مشکتر و سهام به منظور کسب سود در مدت کمتر از یک سال، قابل تبدیل به وجه نقد.
- مطالبات (دریافتی های کوتاه مدت): ادعا نسبت به وجوه نقد که انتظار می رود ظرف یک سال یا چرخه ی عملیات دریافت شود.
- موجودی کالا: این نوع از دارایی را شرکت های بازرگانی برای فروش مجدد تحصیل می کنند و شرکت های تولیدی آن ها را برای فروش به مشتریان در جریان عادی عملیات خود تولید میکنند. که شرکت های تولیدی خود به سه دسته ی، مواد خام، کالای در جریان ساخت و کالای ساخته شده تقسیم می شوند.
دارایی های غیر جاری
دارایی هایی که انتظار نمی رود ظرف یک سال یا یک چرخه ی عملیات به وجوه نقد تبدیل شوند.
- سرمایهگذاریها: سرمایه گذاری بلند مدت، در اوراق بهادار یا سایر شرکت ها به قصد نگهداری آن در بلند مدت.
- وجوه نگهداری شده جهت مصارف خاص: نگه داستن وجوه نقد جهت رسیدن به اهداف بلند مدت خاص مانند توسعه ی تاسیسات یا تسویه ی بدهی های بلند مدت.
- اموال، ماشین آلات و تجهیزات(دارایی های ثابت): دارایی هایی که در این دسته قرار میگیرند عبارت اند از زمین، ساختمان، تجهیزات، ماشبن آلات و …
- برای جای گرفتن دارایی در این دسته باید شرکت از این دارایی در راستای ایجاد درآمد از طریق عملیات عادی و مستمر خود استفاده کند.
- اگر دارایی های نامبرده به طور فعال در عملیات استفاده نشوند، باید آنها را در سایر گروه ها طبقه بندی کرد.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.