میلتون فریدمن که بود؟
میلتون فریدمن Milton Friedman
میلتون فریدمن یک اقتصاددان و آماردان آمریکایی بود که به سرمایه داری بازار آزاد اعتقاد داشت و به عنوان رهبر مکتب اقتصاد پولی شیکاگو در نظر گرفته می شد. او در سال ۱۹۷۶ جایزه نوبل علوم اقتصادی را به دلیل تحقیقات خود در زمینه تحلیل مصرف، تاریخ و نظریه پولی و پیچیدگی سیاست تثبیت به دست آورد.
فریدمن نویسنده چندین کتاب از جمله سرمایه داری و آزادی است. او در سال ۱۹۸۸ مدال آزادی ریاست جمهوری را دریافت کرد. میلتون فریدمن در ۱۶ نوامبر ۲۰۰۶ درگذشت.
به طور خلاصه:
- میلتون فریدمن یک اقتصاددان آمریکایی بود که از سرمایه داری بازار آزاد حمایت می کرد.
- او بنیانگذار پول گرایی است، یک سیاست پولی فعال که در آن دولت ها مقدار پول در گردش را کنترل می کنند.
- فریدمن در طول جنگ جهانی دوم به توسعه مالیات بر درآمد کمک کرد.
- میلتون فریدمن به عنوان مشاور اقتصادی رئیس جمهور ریچارد نیکسون و رئیس جمهور رونالد ریگان خدمت کرد.
- او در سال ۱۹۷۶ جایزه نوبل علوم اقتصادی را دریافت کرد.
سنین جوانی و تحصیل
میلتون فریدمن در ۳۱ ژوئیه ۱۹۱۲ در بروکلین، نیویورک توسط مهاجران یهودی از شرق اوکراین به دنیا آمد. او در ۱۶ نوامبر ۲۰۰۶ در کالیفرنیا درگذشت. او تحت یک برنامه بورسیه دولتی در دانشگاه راتگرز تحصیل کرد و در سال ۱۹۳۲ مدرک لیسانس خود را در رشته اقتصاد و آمار گرفت.
یک سال بعد، فریدمن مدرک کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه شیکاگو گرفت و دکترای خود را دریافت کرد. در دانشگاه کلمبیا در سال ۱۹۴۶ او بعداً در اداره ملی تحقیقات اقتصادی (NBER) توزیع درآمد را در ایالات متحده مطالعه کرد. در این مرحله، او کار خود را بر تجزیه و تحلیل بررسیهای درآمد و هزینه متمرکز کرد و پس از آن روی تحقیقات مالیاتی و تجزیه و تحلیل آماری کار کرد.
در طول جنگ جهانی دوم، فریدمن برای دولت فدرال به عنوان آماردان ریاضی برای تحقیقات نظامی-اقتصادی در بخش تحقیقات جنگ و به عنوان مشاور وزارت خزانه داری ایالات متحده کار می کرد. در سال ۱۹۴۲، او سیاست کینزی مالیات را پیشنهاد کرد و افزایش مالیات را برای مهار تورم زمان جنگ توصیه کرد و اولین سیستم کسر حقوق را اختراع کرد.
مشارکت های فریدمن
پس از اخذ مدرک دکتری در سال ۱۹۴۶، فریدمن پیشنهاد تدریس اقتصاد در دانشگاه شیکاگو را پذیرفت، جایی که او در ایجاد یک جامعه فکری نقش ایفا کرد. نظریه کارکرد مصرف در سال ۱۹۵۷ اولین پیشرفت ادبی او را در رشته اقتصادی رقم زد.
بر اساس این تئوری، تغییرات دائمی در درآمد به جای تغییرات زودگذر درک شده در درآمد، بر تصمیمات مصرف و پسانداز فرد تأثیر زیادی میگذارد. در ارتباط با نظریه فریدمن، او فرضیه درآمد دائمی را ایجاد کرد که توضیح می دهد چرا افزایش مالیات در کوتاه مدت باعث کاهش پس انداز و حفظ سطح مصرف ثابت می شود.
فریدمن همچنین به کارهای مهمی کمک کرد، جایی که او تئوری های اقتصاد کلان رایج را در زمانی که نظریه اقتصادی کینزی بر اقتصاد کلان تسلط داشت، تحلیل کرد. تئوری کینزی که بر ارزش متغیرهای کلان اقتصادی تاکید می کند و تاکید می کند که سیاست مالی مهمتر از سیاست پولی است، توسط اقتصاددان بریتانیایی جان مینارد کینز ابداع شد.
میراث
میلتون فریدمن در نیمه دوم قرن بیستم نوآوری های زیادی در نظریه اقتصادی داشت. کار او در توضیح عرضه پولی و تأثیر آن بر تغییرات اقتصادی و تورمی، احترام جهانی را برای او به همراه داشت.
یکی از همکاران فریدمن، ادموند فلپس ، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۰۶ برای نظریه ای بود که دو نوبلیست در دهه ۱۹۶۰ در مورد بیکاری و تورم ارائه کردند، نظریه ای که همچنان به عنوان راهنمای عملی در میان بانک های مرکزی بزرگ جهان از جمله بانک های مرکزی جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
فریدمن از سال ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۶ به عنوان کارشناس ارشد در مؤسسه هوور خدمت کرد. او پروفسور بازنشسته اقتصاد در دانشگاه شیکاگو، که از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۷۶ در آنجا تدریس می کرد و یکی از اعضای هیات تحقیقاتی دانشگاه شیکاگو بود خدمت کرد.
فریدمن به عنوان رئیس انجمن اقتصادی آمریکا، انجمن اقتصادی غرب و انجمن مونت پلرین فعالیت می کرد. او همچنین عضو انجمن فلسفی آمریکا و آکادمی ملی علوم بود.
نظریه پول گرایی
فریدمن در ترکیب نظریه کینزی، نظریه پول گرایی را ابداع کرد که تجسم یک سیاست اقتصادی کمی تعدیل شده بود. او نقش پول گرایی را تشریح کرد و پیشنهاد کرد که عرضه پولی بر سطح قیمت ها تأثیر می گذارد. فریدمن همچنین منحنی فیلیپس و ضریب کینزی را بر اساس نظریه پول گرایی مورد انتقاد قرار داد.
در سال ۱۹۵۷ او رسالهای به نام «نظریه تابع مصرف» ارائه کرد که دیدگاه آن در تضاد با دیدگاه کینزیان بود. او با معرفی اصطلاح «درآمد دائمی»، نحوه تفسیر اقتصاددانان از تابع مصرف را تغییر داد.
این رساله در کنار نظریه پولی، جایزه نوبل اقتصاد را در سال ۱۹۷۶ برای فریدمن به ارمغان آورد. او همچنین در طول زندگی حرفهای خود کتابهای پیشگامی با تمرکز بر اقتصاد مدرن منتشر کرد. علاوه بر این، او مقالات علمی تاثیرگذاری متعددی را منتشر کرد که کمک زیادی به حوزه اقتصاد کرد.
فریدمن در مقابل کینز
پس از پایان جنگ جهانی دوم، فریدمن به هیئت علمی دانشگاه شیکاگو پیوست و در سال ۱۹۴۸ استاد تمام شد. در دانشگاه، فریدمن چالش پس از جنگ را به نظریههای جان مینارد کینز، اقتصاددان بریتانیایی هدایت کرد که معتقد بود دولتها باید به اقتصادهای سرمایهداری در دورههای رکود کمک کنند و از تبدیل شدن دوران رونق به تورم بالا جلوگیری کنند.
میلتون فریدمن استدلال کرد که دولت از اقتصاد دور بماند و اجازه دهد بازار آزاد کار کند. در جایی که کینزیها ممکن است از راهحلهای کوتاهمدت برای تحریک مخارج مصرفکننده و اقتصاد حمایت کنند، با ارائه معافیتهای مالیاتی موقت یا بررسی محرک، فریدمن این نظریه را مطرح کرد که مردم عادات خرج کردن خود را در پاسخ به تغییرات واقعی در درآمد زندگیشان تنظیم میکنند، نه تغییرات موقتی در فعلیشان.
در سال ۱۹۵۷، فریدمن با کتابش در مورد مخارج مصرف کننده، نظریه عملکرد مصرف، تفکر کینزی را از بین برد. میلتون فریدمن و دیگران در مکتب شیکاگو چندین جایزه نوبل در علم اقتصاد را به خاطر کارشان در برچیدن مفاهیم کینزی به دست آوردند، از جمله جایزه فریدمن در سال ۱۹۷۶ برای دستاوردهایش در زمینه های تحلیل مصرف، تاریخ پولی و تئوری نشان دادن پیچیدگی سیاست تثبیت.
نقش میلتون فریدمن در موسسه هوور چه بود؟
میلتون فریدمن از سال ۱۹۷۷ تا ۲۰۰۶ یک پژوهشگر ارشد در موسسه هوور بود. این اندیشکده مستقر در دانشگاه استنفورد، یک اندیشکده سیاست عمومی است که به دنبال بهبود شرایط انسانی با پیشبرد ایده هایی است که فرصت ها و رونق اقتصادی را ارتقا می دهد.
موضوع کتاب «سرمایه داری و آزادی» نوشته میلتون فریدمن چیست؟
سرمایه داری و آزادی تفسیری بر سیاست عمومی با تأکید بر حفظ و گسترش آزادی فردی بود. این کتاب از راهحلهای بازار آزاد برای بسیاری از مسائل اقتصادی، مانند پیشنهاد مالیات بر درآمد منفی برای افراد زیر سطح درآمد معین و کوپنهای مدرسه برای بهبود سیستم آموزشی حمایت میکند.
میلتون فریدمن با کدام مکتب فکری همسو شد؟
میلتون فریدمن با مکتب شیکاگو مرتبط است، که معتقد است دولت باید در فعالیتهای بازار آزاد مشارکت محدودی داشته باشد و بهترین نتایج زمانی حاصل میشود که بازارها آزادانه منابع را در یک اقتصاد تخصیص دهند.
نتیجه
میلتون فریدمن اقتصاددان آمریکایی و برنده جایزه نوبل بود. به عنوان بنیانگذار پول گرایی، کار و نظریه های او بر سیاست های اقتصادی در ایالات متحده و خارج از آن تأثیر گذاشت. از فریدمن به عنوان رهبر مکتب اقتصاد پولی شیکاگو و مدافع سرمایه داری بازار آزاد یاد می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.