عوامل اقتصادی چیست؟
عوامل اقتصادی economic factors
عوامل اقتصادی از جمله نرخ بهره، نرخ مالیات، قوانین، سیاست ها، دستمزدها و فعالیت های دولتی بر اقتصاد تأثیر می گذارند. این عوامل به طور مستقیم با کسب و کار مرتبط نیستند اما بر ارزش سرمایه گذاری در آینده تأثیر می گذارند.
مثال های متعددی از عوامل اقتصادی وجود دارد. برخی از آنها به شرح زیر است:
- نرخ مالیات
- قیمت ارز
- تورم
- کار یدی
- تقاضا/عرضه
- دستمزد
- قانون و سیاست ها
- فعالیت دولتی
- رکود
عوامل اقتصادی که بر کسبوکار تأثیر میگذارند، زیرا به تجارت متصل است و بر نیروی کار و هزینههای تجاری تأثیر میگذارد، همیشه عوامل اقتصادی بحثبرانگیز هستند که بر اقتصاد تأثیر میگذارند. بسیاری از کشورها کار برون سپاری را از کشورهای دیگر آغاز کرده اند.
عوامل اقتصادی موثر بر کسب و کار
در زیر ۱۰ عامل اقتصادی موثر بر کسب و کار آورده شده است:
نرخ بهره
نرخ بهره عامل اصلی تاثیرگذار بر نقدینگی نقدینگی در اقتصاد است. با افزایش سرمایه گذاری، جریان نقدی در کشور کاهش یافته و منجر به کاهش نقدینگی کشور می شود. برعکس، کاهش جریان نقدی سرمایه گذاری در کشور باعث افزایش و افزایش نقدینگی کشور می شود.
بازگشت سرمایه بیشتر باعث جذب سرمایه گذاران می شود. اما اگر نرخ سود وام ها افزایش یابد، جریان نقدینگی در کشور کاهش می یابد و در نتیجه نقدینگی کشور کاهش می یابد. در مقابل، با کاهش نرخ سود وام، جریان نقدینگی در کشور افزایش یافته و نقدینگی کشور را افزایش میدهد. بنابراین، نرخ بهره بر اقتصاد تأثیر می گذارد.
نرخ ارز
نرخ ارز در صادرات و واردات به چشم می خورد. به همین دلیل، پرداخت بین المللی و قیمت کالاها را تحت تأثیر قرار می دهد و اقتصاد را تحت تأثیر قرار می دهد.
نرخ مالیات عوامل اقتصادی
نرخ مالیات بخش مهمی از اقتصاد است. نرخ مالیات بر قیمت کالاها و فروش آنها تأثیر می گذارد و بر اقتصاد تأثیر می گذارد.
تورم
افزایش قیمت تقاضای کالا یا خدمات باعث افزایش تورم و عرضه پول می شود.
کار
نیروی کار و هزینه یا دستمزد همیشه از عوامل مهم اقتصادی موثر بر اقتصاد هستند. در نتیجه بسیاری از کشورها شروع به کار کرده اند. برون سپاری نیروی کار از کشورهای دیگر این شرکت کارخانه یا تولید خود را در جایی شروع می کند که نیروی کار ارزان است.
تقاضا / عرضه
تقاضا یا عرضه کالا یا خدمات مانند افزایش تقاضای کالا یا خدمات بر اقتصاد تأثیر می گذارد که منجر به تورم می شود. با تورم، ذخیره پول در اقتصاد با افزایش عرضه کالا یا خدمات افزایش می یابد. قیمت همون کاهش پیدا میکنه تقاضا و عرضه به یکدیگر بستگی دارند.
دستمزد
دستمزد پرداختی به کارگر یا کارمند الف است هزینه مستقیم برای شرکت به بهای تمام شده کالاها یا خدماتی اضافه می شود که از طریق آن بر اقتصاد تأثیر می گذارد. روش دیگری که دستمزدها بر اقتصاد تأثیر می گذارد، افزایش دستمزدها، مصرف برق و بهبود مخارج مصرف کننده است.
قانون و سیاست ها
با تغییر یا اصلاح قانون، اقتصاد کشور تغییر می کند. به عنوان مثال، اگر دولت قانونی وضع کند که مشروبات الکلی را در کشور ممنوع کند، بر شرکتهایی که با آن سروکار دارند، کارمندان آنها و مغازهداران تأثیر میگذارد که در سطح وسیعی بر اقتصاد تأثیر میگذارد. به همین ترتیب، هر سیاستی که توسط دولت اتخاذ شود، بر اقتصاد تأثیر خواهد گذاشت.
فعالیت دولت
فعالیت دولت نیز بر اقتصاد تأثیر می گذارد. بنابراین، برای مثال، اگر دولت هر صنعتی مانند بیمه، پزشکی یا فناوری را ارتقا دهد، آن بخش را تشویق خواهد کرد که اقتصاد آن را تقویت کند و در کل از آن حمایت کند.
رکود
رکود بر قدرت خرید مصرف کنندگان تأثیر می گذارد و شرکت ها را مجبور می کند کالاها یا خدمات خود را کنار بگذارند. بنابراین، میتوان دید که عوامل اقتصادی فوق چگونه بر اقتصاد تأثیر میگذارند.
بسیاری از عوامل اقتصادی دیگر مانند بیکاری، بازار، زمین، سرمایه، علم و فناوری بر اقتصاد تأثیر میگذارند. با این حال، برای عملکرد صحیح کشور، اقتصاد باید با ثبات باشد. در سطح کلان، می توان آن را با تجارت منظم با رقابت مشاهده کرد.
عوامل اقتصادی مؤثر بر توسعه
توسعه اقتصادی برای بالا بردن میانگین استاندارد زندگی در کشور توسعه یافته است. هر یک از عوامل اقتصادی زیر بر رشد کشور تأثیر می گذارد. در زیر عوامل اقتصادی موثر بر توسعه آورده شده است.
آموزش و پرورش
آموزش مهمترین ابزار توسعه کشور است. آموزش به رشد و توسعه و در نتیجه توسعه اقتصاد کمک می کند. آموزش مهارت به فرد کمک می کند تا خود را توسعه دهد که نتیجه آن دستمزدهای بالا و توسعه اقتصاد است.
منابع طبیعی
منابع طبیعی موجود مانند درخت، آب، خاک، نفت، زغال سنگ، فلز و غیره بر رشد کشور تأثیر میگذارند که گویی منابع در داخل کشور موجود است. بنابراین هزینه صادرات آن پرداخت نمی شود و منابع موجود به اشتغال زایی و افزایش اشتغال کشور کمک می کندثروت، بهبود اقتصاد کلی.
انرژی و منابع انرژی عوامل اقتصادی
انرژی و منابع انرژی برای صنعت، شرکت ها و کشورها مورد نیاز است. علاوه بر این، می توان بیوگاز و منابع طبیعی مانند بنزین، زغال سنگ، گاز و غیره تولید کرد که این نیروها برای توسعه کشور لازم است و بر اقتصاد و توسعه آن تأثیر می گذارد.
حمل و نقل عوامل اقتصادی
حمل و نقل نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد زیرا گردش یک کالا یا یک وسیله حمل و نقل خوب مورد نیاز است. اگر کشوری وسایل حمل و نقل خوبی داشته باشد، دسترسی کالا یا خدمات به مصرف کنندگان را افزایش می دهد که نتیجه آن توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.
ارتباطات عوامل اقتصادی
با توسعه علم و فناوری، مصرف کنندگان بیش از حد به فناوری وابسته بودند. بنابراین ارتباطات به گسترش و رشد شرکت کمک می کند. این روزها شرکت ها از روش های ارتباطی مانند موبایل، اینترنت و غیره برای تبلیغ کالاها و خدمات خود استفاده می کنند که منجر به افزایش فروش و در نتیجه توسعه اقتصادی می شود. بسیاری از عوامل اقتصادی دیگر مانند فناوری، نیروی کار، سرمایه و غیره به توسعه اقتصادی کمک می کنند. رشد اقتصادی برای توسعه کشور لازم است، مگر اینکه و تا زمانی که اقتصاد قوی نداشته باشد، به کشور توسعه یافته تبدیل نخواهد شد.
نتیجه
این عوامل با مطالعه و تحلیل بر بازار و سرمایه گذاری تأثیر می گذارد. همچنین به زمان سرمایه گذاری، مکان سرمایه گذاری و زمان برداشت پول از یک شرکت یا بخش خاص کمک می کند، زیرا تغییرات در عوامل اقتصادی بر بازده سرمایه گذاری تأثیر می گذارد. نمونه های مختلفی از عوامل اقتصادی وجود دارد که بر تجارت و توسعه اقتصادی تأثیر می گذارد.
سرمایه گذار باید برای تغییرات عوامل اقتصادی و پیامدهای آن آماده باشد. سرمایه گذاران با آگاهی از تاثیر عوامل اقتصادی می توانند در زمینه سرمایه گذاری تصمیم درستی بگیرند. این عوامل همچنین به مدیریت در تصمیم گیری و آمادگی برای هرگونه تغییر مثبت یا منفی در اقتصاد کمک می کند.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.