الگوی ادامه دهنده روند را در تحلیل تکنیکال بهتر بشناسید
الگوی ادامه دهنده روند در تحلیل تکنیکال
الگوی ادامه دهنده روند در تحلیل تکنیکال (Continuation Pattern) الگویی است که نشاندهندهٔ ادامهٔ حرکت قیمت در جهت روند غالب میباشد. تعداد زیادی از الگوهای ادامهدهنده وجود دارند که تحلیلگران در دوره تحلیل تکنیکال از آنها جهت دریافت سیگنال حرکتی روند استفاده میکنند. الگوهای ادامهدهنده شامل مثلثها (Triangles)، پرچمها (Flags)، پرچم سهگوش (Pennant) و مستطیل (Rectangle) میباشند.
- الگوی ادامهدهنده الگویی است که نشاندهندهٔ تمایل حرکت قیمت در جهت روند غالب خود میباشد.
- تمامی الگوهای ادامهدهنده لزوماً باعث ادامهٔ روند نمیشوند. در بسیاری از آنها بازگشت روند شکل میگیرد. با صبر برای شکست قیمتی (Breakout)، معاملهگران میتوانند نتیجهٔ حاصل شده توسط این الگوها را بررسی کنند.
- نحوهٔ ایدهآلِ معامله با الگوهای ادامهدهنده، معامله در جهت حرکت روند قیمتی میباشد. اما باید معاملهگران تا شکست قیمتی و مشخص شدن جهت حرکت قیمت صبر کنند.
الگوی ادامهدهنده الگوی ادامه دهنده
یک الگوی ادامهدهنده نامش را از تمایل روند برای ادامهٔ مسیر در جهت سابق خود، پس از تکمیل الگو گرفته است.
لزوماً تمامی الگوهای ادامهدهنده به ادامهٔ روند منجر نمیشوند. برای مثال، ممکن است قیمتها پس از شکلگیری یک الگوی مثلث و یا پرچم سهگوش، باز هم بازگشت قیمتی را تجربه کنند.
الگوهای ادامهدهنده زمانی از اتکا بیشتری برخوردارند که روند حرکتی قیمت در این الگوها قدرتمند باشند.
به یاد داشته باشید که الگوهای ادامهدهنده در مقایسه با موجهای روندی (trending waves)، کوچکتر میباشند.
اگر الگوی ادامهدهنده هم اندازهٔ موج روندی باشد که پیش از آن شکلگرفته است، این موضوع نشاندهندهٔ افزایش نوسان بازار (market volatility) و عدم قطعیت در جهت حرکت بازار و وجود حرکات بزرگتر در خلاف جهت روند میباشد.
همگی این نشانهها، بهعنوان یک هشدار در خصوص جهت حرکت روند در نظر گرفته میشوند.
مورد دیگری که باید در نظر داشته باشید، موجهای روندی کوچکی است که یک الگوی ادامهدهنده، پس از آنها تشکیل میشود.
اگر قیمتها یک حرکت بسیار آهسته به سطوح بالاتر داشته باشند، سپس یک الگوی ادامهدهنده تشکیل داده، و دوباره یک حرکت بسیار آهسته به سمت بالا انجام دهند و یک الگوی ادامه دهنده دیگر بسازند، این دسته از حرکات قیمت از اتکاپذیری پایینی برخوردار خواهد بود.
بهخصوص زمانی که آنها را با الگوهای ادامهدهندهای مقایسه میکنیم که پس از حرکات قوی قیمتی شکل گرفتهاند.
الگوهای ادامهدهندهای که پس از حرکات قدرتمند قیمت شکل میگیرند، نشاندهندهٔ قدرت بالای خریداران بازار میباشند.
اما الگوهای ادامهدهندهای که پس از حرکات آهسته قیمتی تشکیل میشوند، نشاندهندهٔ تردید خریداران برای بالا بردن قیمتها است.
معمولترین تکنیک معاملهگری با استفاده از الگوهای ادامهدهنده، صبر برای تشکیل الگو، رسم خط روند در اطراف الگو، و سپس ورود به معامله پس از شکسته شدن این الگو – در جهت روند غالب – میباشد.
انواع الگوهای ادامهدهنده الگوی ادامه دهنده
در این قسمت از مطلب نگاه کوتاهی به انواع الگوهای ادامه دهنده می اندازیم و در ادامه توضیحات کاملتر را برای شما اورده ایم.
الگوی ادامهدهنده شامل مثلثها، پرچم سهگوش، پرچم و مستطیل میباشد.
-
مثلث (Triangles) الگوی ادامه دهنده
یک مثلث (Triangle) زمانی شکل میگیرد که حرکات قیمت در یک سهم، با گذشت زمان متراکمتر شود.
سه نوع مثلث وجود دارد:
-
- مثلث صعودی (Ascending Triangle):
یک الگوی مثلث صعودی زمانی شکل میگیرد که قیمت با تشکیل نقاط بازگشتی کفهای بالاتر (rising swing lows)، یک خط روند صعودی تشکیل دهد.
در چنین الگویی، نقاط بازگشتی سقف همگی در یک سطح مشابه قرار میگیرند، که باعث تشکیل یک خط روند افقی (horizontal trendline) میشود.
-
- مثلث نزولی (ِDescending Triangle):
در یک الگوی مثلث نزولی، نقاط بازگشتی سقفهای پایینتری (lower swing highs) تشکیل میشوند که یک خط روند با شیب منفی میسازد.
نقاط بازگشتی کف همگی در یک سطح مشابه قرار دارند، که باعث تشکیل یک خط روند افقی میشود.
-
- مثلث متقارن (Symmetrical Triangle)
یک مثلث متقارن، دارای نقاط بازگشت قیمتی سقف پایینتر (lower swing highs) و نقاط بازگشت قیمتی کف بالاتر (higher swing lows) میباشد.
بنابراین
در چنین الگویی، شما همزمان یک خط روند صعودی و یک خط روند نزولی را مشاهده میکنید.
برای رسم یک الگوی مثلث، شما حداقل نیاز به دو نقطهٔ برگشتی سقف و دو نقطهٔ برگشتی کف دارید.
تشکیل نقطهٔ برگشتی سقف و یا کف سوم (و یا در برخی از مواقع چهارم)، پیش از وقوع شکست قیمتی معمول میباشد.
-
الگوی پرچم سهگوش الگوی ادامه دهنده
پرچمهای سهگوش (Pennants) یک فرم از الگوی مثلث میباشند، اما از اندازهٔ بسیار کوچکتری برخوردارند.
در حالی که الگوی مثلث دارای نقاط بازگشتی سقف و کف بوده و قیمتها بین این دو ناحیه نوسان میکنند، یک الگوی پرچم سهگوش معمولاً به شکل یک رِنج قیمتی کوچک (small price range) و یا تثبیت قیمتی کوچک (consolidation) دیده میشود.
الگوی پرچم سهگوش پیش از یک حرکت قدرتمند صعودی – نزولی در بازار تشکیل میشوند، و نشاندهندهٔ استراحت بازار پیش از شکست دوباره قیمت میباشد.
-
الگوی پرچم الگوی ادامه دهنده
پرچمها (Flags) از شباهت زیادی نسبت به الگوی پرچم سه گوش برخوردارند. این الگو پس از حرکات قدرتمند صعودی یا نزولی قیمت، یک محدودهٔ معاملاتی باریک را تشکیل میدهد.
تفاوت الگوی پرچم با الگوی پرچم سهگوش، در این است که در الگوی پرچم، قیمت در بین دو خط موازی حرکت میکند.
دو خطی که میتوانند صعودی، نزولی و یا افقی باشند. در حالی که در الگوی پرچم سهگوش، شاهد فرمی مثلثی شکل هستیم.
-
الگوی مستطیل
مستطیلها (Rectangles) یک الگوی ادامهدهنده معمول میباشند و نشاندهندهٔ توقفی کوتاه در جهت حرکت روند هستند.
در چنین الگوهایی، حرکت قیمت در بین محدودهٔ حمایت و مقاومت تعیینشده انجام میشود.
معاملهگری با استفاده از الگوهای ادامهدهنده
برای معامله گری با الگوهای ادامه دهنده اولین قدم، تشخیص صحیح روند پیشین است.
- مثال
باید در نظر بگیریم که قیمتها پیش از تشکیل یک الگوی مثلث، حرکت صعودی داشتهاند یا به سمت پایین حرکت میکردهاند؟
قدم بعدی، تشخیص الگوی ادامهدهنده و پیدا کردن نقطهٔ شکست میباشد. برخی از معاملهگران تنها در صورتی وارد معامله میشوند که شکست قیمتی، در جهتی مشابه با روند پیشین باشد.
هر چند دستهٔ دیگری از معاملهگران، حتی اگر شکست قیمتی در خلاف جهت روند پیشین انجام شود نیز وارد معامله میشوند.
این معاملهگران با وجود اینکه وارد معاملاتی با احتمال موفقیت پایینتری شدهاند، اما در صورت تغییر جهت روند از سود زیادی برخوردار خواهند شد.
زمانی که یک شکست قیمتی اتفاق میافتد، یک معامله در جهت شکست قیمتی انجام میشود.
یک دستور استاپ حفاظتی، در محدودهٔ خارج از الگو و در جهت مخالف با شکست قرار داده میشود.
هدف سود (Profit Target) میتواند براساس ارتفاع (Height) الگوی ادامهدهنده تعیین شود.
- مثال
اگر یک الگوی مستطیل با ارتفاع قیمتی ۲ دلار (فاصلهٔ بین سطح مقاومت و سطح حمایت) تشکیل شود، آنگاه پس از شکست قیمتی به سمت پایین، هدف قیمتی تخمین زده شده، «۲ دلار – سطح حمایتی قیمت» میباشد.
اگر قیمت شکست به سمت بالا انجام دهد، شما میتوانید هدف قیمتی را با اضافه کردن ۲ دلار به قیمت سطح مقاومت، به دست آورید.
همین مفهوم در خصوص الگوی مثلث نیز صدق میکند. ارتفاع مثلث را به سطح قیمتی شکست (Breakout) اضافه کنید تا بتوانید هدف قیمتی را به دست آورید.
یا در صورت شکست قیمتی در خلاف جهت روند غالب، آن را از نقطهٔ شکست کم کنید تا بتوانید هدف قیمتی روند نزولی را بهدست آورید.
برای الگوی پرچم سهگوش و پرچم، به اندازهگیری دستهٔ پرچم (Flagpole) بپردازید. اگر شکست قیمتی به سمت بالا انجام شد، مقدار اندازهگیری شده را به کف الگوی پرچم/پرچم سهگوش اضافه کنید تا بتوانید هدف قیمتی بالا را بهدست آورید.
اگر قیمتها به سمت پایین شکسته شد، میزان اندازهگیری شده را از سقف پرچم/پرچم سهگوش کم کرده تا بتوانید هدف قیمتی را در این حالت را بهدست آورید.
اِشکال اساسی معاملهگری با استفاده از الگوهای ادامهدهنده و یا کل الگوهای نموداری، شکستهای کاذب (False Breakout) میباشد.
یک شکست کاذب زمانی رخ میدهد که قیمت به محدودهای خارج از الگو حرکت کند اما پس از مدتکوتاهی به محدودهٔ الگو بازگردد.
به همین دلیل است که ما از دستورهای استاپ حفاظتی برای کنترل میزان ریسک استفاده میکنیم.
در حین معاملهگری با استفاده از الگوهای ادامهدهنده، قدرت حرکت پیشین را در نظر بگیرید. الگوهایی که پس از حرکات قدرتمند قیمتی تشکیل میشوند، نسبت به الگوهایی که پس از حرکات ضعیف و یا متلاطم قیمتی تشکیل میشوند، از اعتبار و اتکاپذیری بالاتری برخوردار خواهند بود.
الگوی ادامهدهنده باید نسبت به موج روندی پیشین خود، از اندازهای کوچک برخوردار باشد. هرچه اندازهٔ الگو نسبت به موج روندی پیشین بزرگتر باشد، از اتکاپذیری آن الگو میکاهد.
ممکن است که الگوی ادامهدهنده تشکیل شده، همچنان به مانند الگوهای عادی رفتار کند اما نوسان و حرکات افزایشیافته در خلاف جهت روند یک هشدار برای معاملهگران میباشد.
بسیاری از معاملهگران در حین شکست قیمتی، به دنبال افزایش حجم معاملات میگردند. اگر حجم معاملات در حین شکست کم باشد، احتمال کاذب بودن شکست قیمتی بالاتر میرود.
چه ویژگی هایی باعث افزایش اثر بخشی الگوی ادامه دهنده ی پرچم می شود؟
- ارتباط پرچم چهارگوش با قیمت: این الگو توقف کوتاه مدت را در حرکت تقریبا عمودی سهام به سمت بالا یا پایین نشان می دهد. قیمت به صورتی حرکت می کند که الگویی شبیه پرچم ساخته شود، سپس در قسمت شکسته شدن ادامه می یابد. الگوی ادامه دهنده
- ارتباط پرچم چهارگوش با حجم: حجم قبل از ایجاد الگو بسیار سنگین است. هنگام شکل گیری آرایش حجم تا حد بسیار زیادی کم می شود، سرانجام پس از شکل گیری آرایش و در نقطه شکست پرچم حجم دوباره افزایش می یابد و بسیار سنگین می شود
- وقوع پرچم چهارگوش: پرچم ها را معمولا می توان روی نمودارهای روزانه مشاهده نمود، اما از آنجا که شکل گیری این آرایش زمان کوتاهی طول می کشد، به ندرت روی نمودارهای هفتگی تشکیل می شوند و روی نمودارهای ماهانه وجود ندارند.
- اهمیت تکنیکی: پرچم ها عموما در میان راه حرکت صعودی یا نزولی سهام اتفاق می افتد. بنابراین می توان انتظار داشت که پس از پایان آرایش، قیمت از همان جایی ادامه یابد که قطع شده بود. یعنی قیمت پیش از آغاز آرایش و پس از آن تقریبا یکسان است.
هدف قیمت پرچم
- صعودی الگوی ادامه دهنده
پرچم نزولی در یک روند رو به پایین قیمت ها رخ می دهد. سقوط قیمت پس از یک کانال اصلاحی صعودی کوتاه و شکست حمایت روند کوچک اصلاحی اتفاق می افتد.
- نزولی
قیمت بالای پرچم – ((ارتفاع میله پرچم) * ۴۷%)
پرچم همگرا در روند صعودی الگوی ادامه دهنده
الگوی پرچم همگرا مانند پرچم مستطیل و پرچم سه گوش در میانه روند تشکیل می شود با این تفاوت که اتصال خطوط حمایت و مقاومت در داخل الگو همگرا بوده و خط حمایت به صورت افقی و خط مقاومت دارای شیب منفی است.
پرچم همگرا شبیه مثلث قائم الزاویه است. قبل از شکل گیری الگوی پرچم مثلث همگرا حتما بایستی روند با شیب زیاد داشته باشیم. زمانی که قیمت ها خط مقاومت پرچم را رو به بالا بشکند سیگنال خرید دریافت شده است.
پرچم همگرا در یک روند نزولی الگوی ادامه دهنده
پرچم همگرا در روند نزولی برعکس الگوی قبلی است. سقوط قیمت، به دنبال یک مثلث اصلاحی کوتاه و سپس سیگنال فروش که از طریق بازگشت قیمت و شکست سطح حمایت ایجاد می شود صادر می شود. در این الگو خط مقاومت با روند قبلی تشکیل زاویه ۹۰ درجه می دهد.
هدف قیمت در پرچم همگرا
- پرچم همگرای صعودی
قیمت پایین پرچم + (( ارتفاع میله پرچم) * ۶۰%)
- پرچم همگرای نزولی
قیمت بالای پرچم – (( ارتفاع میله پرچم) * ۵۱%)
الگوی مثلث افزایشی
مثلث افزایشی حالتی از تغییرات قیمت است که قیمت هر بار در صعودهایش در محدوده ای از مقاومت متوقف می شود . در حالی که پس از بازگشت از این محدوده مقاومت هر بار به دره یا کمینه قبل از خود نمیرسد.
امتداد خطوط پایینی در اتصال به مقاومت بالایی الگویی می سازد که نشان دهنده آغاز یک حرکت قوی بازار می باشد. ت
غییرات قیمت معمولا خط مقاومت در این الگو را می شکند و می توان انتظار داشت که به اندازه قاعده اولین حرکت داخل مثلث افزایشی بازار در جهت بالایی افزایش داشته باشد. این الگو معمولا بعد از یک روند افزایشی به وجود می آید با این حال الزامی به وجود روند افزایشی وجود ندارد.
اهداف قیمت مثلث
- صعودی
صعودی شکست رو به بالا: بالاترین قیمت مثلث + ((بالاترین قیمت مثلث – پایین ترین قیمت مثلث) * ۷۵%)
صعودی شکست رو به پایین: قیمت شکست – ((بالاترین قیمت مثلث – پایین ترین قیمت مثلث) * ۶۸%)
الگوی مثلث کاهشی الگوی ادامه دهنده
الگوی مثلث کاهشی حالتی از تغییرات قیمت است که قیمت هر بار در نزول هایش در محدوده ای از حمایت متوقف می شود در حالی که پس از بازگشت از این محدووده هر بار به قله قبل از خود نمیرسد. الگوی ادامه دهنده
امتداد خطوط بالایی در اتصال به حمایت پایینی الگویی می سازد که نشان دهنده آغاز یک حرکت نزولی قوی است. در صورت شکست خط حمایت انتظار می رود که قیمت به اندازه ارتفاع مثلث کاهشی قبل، کاهش یابد. الگوی ادامه دهنده
- نزولی الگوی ادامه دهنده
شکست رو به بالا: قیمت شکست + ((بالاترین قیمت مثلث – پایین ترین قیمت مثلث ) * ۸۴%)
شکست رو به پایین: پایین ترین قیمت مثلث – ((بالاترین قیمت مثلث – پایین ترین قیمت مثلث ) * ۵۴%)
الگوی مثلث متقارن
مثلث متقارن یک الگوی امتداد روند است و هم در روندهای نزولی و هم در روندهای صعودی ایجاد می شود. این الگو حاصل باریک شدن محدوده قیمتی بین کف ها و سقف های قیمتی است که به لحاظ ظاهری یک مثلث را شکل می دهد.
ویژگی اصلی این نوع از مثلث این است که از به هم رسیدن یک خط روند صعودی و یک خط روند نزولی شکل می گیرد.
نکته: افزایش حجم در نقطه شکست باعث بهبود عملکرد الگوی مثلث متقارن خواهد شد.
اهداف قیمت برای مثلث متقارن
مثلث متقارن رو به بالا: قیمت شکست + (( بالاترین قیمت در مثلث – پایین ترین قیمت در مثلث) * ۶۶%)
مثلث متقارن شکست رو به پایین: قیمت شکست – (( بالاترین قیمت در مثلث – پایین ترین قیمت در مثلث ) * ۴۸%)
الگوی مستطیل
الگوی مستطیل بعد از یک روند کاهشی یا افزایشی تشکیل می شود. که امتداد خطوط بیشینه و کمینه آتن افقی بوده و یکمستطیل فرضی تشکیل می دهد.
الگوی مستطیل می تواند دارای شیب بالا یا پایین بسیار کمی باشد. خط حمایت توسط حداقل دو حفره شبیه حرف W و خط مقاومت که توسط حداقل دو قله که شبیه اهداف M است ایجاد می گردد.
هنگامی که قیمت از بالا وارد الگوی مستطیل شود، مستطیل نزولی نامیده می شود و در مقابل، زمانی که قیمت از پایین وارد مستطیل شود مستطیل صعودی است.
سیگنال خرید و فروش
سیگنال خرید زمانی پیشنهاد می شود که قیمت خط مقاومت را شکسته و قیمت بسته بالاتر از خط مقاومت قرار بگیرد و سیگنال فروش زمانی پیشنهاد می شود که قیمت خط حمایت را بشکند.
اهداف الگوی مستطیل
- مستطیل نزولی شکست بالا: قیمت بالای مستطیل + ((قیمت بالالی مستطیل – قیمت پایین مستطیل) * ۸۵%)
- مستطیل نزولی شکست پایین: قیمت پایین مستطیل – ((قیمت بالای مستطیل – قیمت پایین مستطیل) * ۵۰%)
- مستطیل صعودی شکست بالا: قیمت بالای مستطیل + ((قیمت بالای مستطیل – قیمت پایین مستطیل) * ۸۰%)
- مستطیل صعودی شکست پایین: قیمت پایین مستطیل – (( قیمت بالای مستطیل – قیمت پایین مستطیل) * ۶۳%)
الگوی کنج الگوی ادامه دهنده
الگوی کج یک الگوی امتداد روند کوتاه مدت کوچک است که پس از پدیدار شدن نشان می دهد جهت قبلی در آینده غالب خواهد شد. شکل گیری این الگو در نمودار روزانه یک الی دو هفته به طول می انجامد. الگوی ادامه دهنده
در کنج صعودی خطوط مرزی شیب صعودی دارند و خط مرزی پایین نست به خط مرزی بالا شیب بیشتری دارد. شکست قیمت در این اللگو معمولا در فاصله دو سوم طول کنج تا نقطه تقاطع دو خط همگرا اتفاق می افتد.
تفاوت الگوی کنج با مثلث در این است که در این الگو هر دو خط حمایت و مقاومت شیب منفی یا هر دو شیب مثبت دارند در حالی که در الگوی مثلث خط حمایت یا مقاومت افقی و دیگری شیب منفی یا مثبت دارد.
الگوی گسترش کنج
در الگوی گسترش کنج، یا خطوط مقاومت و حمایت به سمت بالا می روند یا هردو دارای روند رو به پایین هستند.
گسترش کنج صعودی زمانی رخ می دهد که قیمت های بالا به اوج بالاتر و قیمت های پایین نرخ بالاتری را تجربه کنند. برای ایجاد پشتیبانی و مقاومت مناسب هر بالا و پایین قیمت باید حداقل سه بار رخ دهد.
الگوی گسترش کنج نزولی زمانی رخ می دهد که در سطوح حمایت و مقاومت روند رو به پایین و به سمت راست داشته و محدوده نوسان قیمت با گذشت زمان در حال گسترش باشد.
اهداف قیمت
- کنج صعودی ( شکست به سمت بالا) : قیمت مقاومت + (( بالاترین سقف – پایین ترین کف) * ۶۹%)
- کنج صعودی شکست به سمت پایین: قیمت حمایت پایین – ((بالاترین سقف – پایین ترین کف) * ۵۸%)
- کنج نزولی شکست به سمت بالا: قیمت سطح مقاومت + (( بیشترین سقف – پایین ترین کف) * ۷۹%)
- کنج نزولی شکست به سمت پایین: قیمت سطح حمایت – (( بالاترین سقف – پایین ترین کف) * ۳۶%)
صعودی زاویه دار راست
این الگو به جز سطوح مقاومت یا حمایت که در روند افقی قرار دارند، در بالا و پایین نمودار ایجاد می شود. الگوی صعودی راست زاویه دار دارای یک خط حمایت افقی و یک خط مقاومت رو به افزایش است.
در نقطه مقابل الگوی نزولی زاویه دار راست است که دارای یک خط مقاومت افقی و یک خط حمایت رو به گسترش است.
عواملی که باعث افزایش اثربخشی این الگو می شوند: الگوی ادامه دهنده
- بهترین عملکرد الگوی صعودی در روندی کمتر از سه ماه و الگوی نزولی در روندی بیش از سه ماه بدست می آید.
- الگوهای صعودی بلند بهتر از الگوهای صعودی کوتاه هستند. الگوی ادامه دهنده
هدف قیمت الگوی ادامه دهنده
- شکست سطح مقاومت: قیمت نقطه شکست + ((بالاترین سقف – پایین ترین کف) * ۶۸%)
- شکست سطح حمایت: قیمت نقطه شکست + ((بالاترین سقف – پایین ترین کف) * ۳۲%)الگوی انبساط فوقانی
الگوی ادامه دهنده ی بلندگو (مثلث معکوس)
اهداف قیمتی الگوی بلندگوی صعودی
- بلندگوی صعودی شکست مقاومت: قیمت شکست سطح مقاومت + (( بیشترین سقف – پایین ترین کف) * ۶۲%)
- بلندگوی صعودی شکست حمایت: قیمت شکست سطح حمایت قیمت – (( بیشترین سقف – پایین ترین کف) * ۳۷%)الگوی انبساط تحتانی
الگوی گسترش تحتانی شبیه به گسترش فوقانی است با این تفاوت که گسترش تحتانی پس از یک روند نزولی رخ می دهد.
اهداف قیمتی بلندگوی نزولی الگوی ادامه دهنده
- بلندگوی نزولی شکست مقاومت: قیمت شکست سطح مقاومت + (( بیشترین سقف – پایین ترین کف) * ۵۹%)
- بلندگوی نزولی شکست حمایت: قیمت شکست حمایت – (( بیشترین سقف – پایین ترین کف) * ۴۴%)الگوی فنجانو دسته
الگوی ادامه دهنده فنجان و دسته
هدف قیمتی:
نکته: الگوهایی که دسته کوتاه تر از ۲۳ روز دارند عملکرد بسیار خوبی را پس از شکست قیمتی از خود نشان می دهند. الگوی ادامه دهنده
شکل و چگونگی حجم: فنجان هایی که از نظر حجم معامله کاملا U شکل هستند عملکرد بهتری از خود نشان می دهند.
فنجان و دسته وارونه
این الگو دقیقا برعکس الگوی فنجان و دسته عمل می کند. سیگنال فروش زمانی صادر می شود که قیمت محدوده حمایتی لبه فنجان به سمت پایین را بشکند.
اندازه گیری حرکت صعودی
اندازه گیری حرکت معکوس روند قبل به عنوان یک الگوی ادامه دهنده روند شناخته می شود. برای اندازه گیری حرکت سهم و گاهی اوقات به نام اندازه گیری رفتار خریداران در یک روند کوتاه رو به پایین از این الگو می توان بهره جست. در الگوی اندازه گیری حرکت خریداران سه بخش وجود دارد: پای اول که یک روند رو به بالا است. دوم اصلاح قیمت نسبت به روند صعودی ابتدایی است که در آن قیمت به سمت پایین عقب نشینی می کند. و سوم دور برگشت، که قیمت یک بار دیگر به مقدار پای اول رشد می کند.
ایده اصلی این الگو این است که پس از اصلاح، قیمت باید در روند اصلی و با همان شیب از سر گرفته شود و باید تقریبا به اندازه موج اول افزایش یابد. الگوی ادامه دهنده
هدف قیمت
بیشترین قیمت پای اصلاحی – ((بالاترین قیمت پای اول – پایین ترین قیمت پای اصلاحی) * ۳۵%)
الگوی ادامه دهنده نیم دایره پایین الگوی ادامه دهنده
الگوی کف گرد یا نیم دایره پایین یا کاسه یک الگوی درازمدت است که معمولا با استفاده از نمودار با تایم فریم هفتگی مشخص می شود. به طور معمول قبل از روند صعودی انتهای نمودار به صورت این الگو در می آید.
الگوی نیم دایره بالا شکست پایین
از نظر شکل ظاهر الگوی نیم دایره بالا مخالف نیم دایره پایین است. قیمت قبل از الگو در روند صعودی قرار دارد که در آن قیمت ها افزایش و سپس به تدریج کاهش یافته و افقی می شود.
پس از مدتی قیمت شروع به حرکت رو به پایین نموده و شیب رو به پایین در طول زمان افزایش یافته و در نهایت یک گنبد یا ناودانی وارونه به شکل U ایجاد خواهد شد.
الگوی نیم دایره بالا شکست بالا
الگوی نیم دایره بالا می تواند شکست در دو جهت ایجاد کند. شکست رو به پایین در ۴۷ درصد مواقع رخ می دهد. زمانی که قیمت به لبه راست نفوذ کرده و به زیر محدوده پشتیبانی افت نماید. همچنین شکست رو به بالا در ۵۳ درصد از مواقع رخ می دهد، زمانی که قیمت بعد از نفوذ به لبه راست از خط مقاومت می گذرد.
اهداف قیمت برای الگوی نیم دایره
- الگوی نیم دایره پایین: قیمت لبه راست + ((قیمت لبه راست – پایین ترین قیمت در الگو) * ۵۷%)
- الگوی نیم دایره بالا شکست به سمت بالا: بالاترین قیمت در الگو + ((بالاترین قیمت در الگو – قیمت لبه راست الگو) * ۶۱%)
- الگوی نیم دایره بالا شکست به سمت پایین: قیمت لب راست الگو – ((بالاترین قیمت در الگو – قیمت لبه راست الگو) * ۲۴%)
الگوی سه قله در حال سقوط
الگوی سقوط سه قله دارای یک فاز استراحت پیش از حرکت نزولی بزرگ است. در این الگو سه قله وجود دارد، قله دوم کمتر از بالاترین قله در روند نزولی است و قله سوم از قله دوم پایین تر است.
قله ها باید عرض نسبتا مشابه داشته باشند. سیگنال فروش هنگامی داده می شود که قیمت به سطح حمایت حفره های بین قله های دوم و سوم نفوذ کند.
هدف قیمت الگوی سه قله در حال سقوط
قیمت پایین حفره دوم – ((قیمت بالای قله اول – قیمت پایین دره دوم) * ۳۳%) الگوی ادامه دهنده
الگوی سه دره افزایشی الگوی ادامه دهنده
الگوی سه دره افزایشی معمولا توسط یک خط روند صعودی پس از یک روند نزولی قبلی ایجاد می شود.در این الگو سه دره قیمت وجود دارد، قیمت پایین دره دوم بالاتر از قیمت پایین دره اول است، و قیمت پایین دره سوم بالاتر از قیمت پایین دره دوم است. الگوی ادامه دهنده
دره های قیمت باید عرض نسبتا مشابهی داشته باشند.سیگنال خرید زمانی صادر می شود که قیمت بالاتر از قیمت قله های بین دره های دوم و سوم بسته شود.
هدف قیمت الگوی سه دره افزایشی
قیمت بالای قله دوم + (( قیمت بالای قله دوم – قیمت پایین دره اول) * ۵۸%)
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.