تحلیل هفتگی بازارهای جهانی – 1403/08/07
هفتهای پرتلاطم برای بازارهای جهانی: از رشد تسلا تا بحران مکدونالد
تحلیل هفتگی بازارهای جهانی – هفته گذشته بازارهای مالی با اخبار گوناگون سهامی، تغییرات قیمت کالاها، نرخ بهره و سخنرانیهای مقامات فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا تحت تاثیر قرار گرفت. از جمله مهمترین تحولات هفته گذشته میتوان به گزارش مالی تسلا، نگرانیهای ناشی از بحران ایکولای مکدونالد، رشد نرخ سود اوراق قرضه آمریکا و تحولات سیاسی اشاره کرد. در ادامه مروری بر این رویدادها خواهیم داشت و تاثیر آنها بر بازارهای مالی را بررسی میکنیم.
رشد شگفتانگیز سهام تسلا در پی گزارش مثبت سوددهی
تسلا، غول خودروسازی آمریکا، هفته گذشته با انتشار گزارش مالی سهماهه سوم خود، بازار را شگفتزده کرد. گزارش مالی تسلا نشان داد که این شرکت نه تنها سود بیشتری نسبت به پیشبینیها داشته، بلکه برای سال آینده نیز رشد فروش 30 درصدی را پیشبینی میکند.
مهمترین عامل تاثیرگذار در سوددهی تسلا، معرفی کامیون سایبرتراک بود که برای اولین بار به سوددهی رسید. کاهش هزینه مواد اولیه و رشد تجارت انرژی تسلا نیز از دیگر عوامل مثبت در گزارش مالی این شرکت بودند. اگرچه چشمانداز مثبت تا سال 2025 انتظار میرود، بسیاری از سرمایهگذاران همچنان برای کسب سود دست به فروش سهام زدهاند.
نگرانیهای سرمایهگذاران مکدونالد از بحران ایکولای
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) روز سهشنبه هفته گذشته اعلام کرد که شیوع باکتری ایکولای به محصولات مکدونالد، بهویژه همبرگرهای کوارتر پاوندر مرتبط است. این اطلاعیه موجب شد که سهام مکدونالد بیش از 9 درصد کاهش یابد. در واقع، نگرانی سرمایهگذاران از تکرار وضعیت مشابه چیپوتله در سال 2015 است که طی آن بحران ایکولای، تاثیر زیادی بر ارزش بازار و عملکرد مالی این برند داشت. سرمایهگذاران هفته گذشته با وجود افت سهام، همچنان بخش زیادی از پوزیشنهای خود را حفظ کردند اما تعداد پوزیشنهای کوتاه نیز افزایش یافت.
افزایش نرخ سود اوراق قرضه در پی نگرانی از انتخابات آمریکا
هفته گذشته نرخ سود اوراق قرضه 10 ساله آمریکا به بالاترین حد سهماهه خود رسید. این افزایش نرخ به دلیل نگرانی از احتمال انتخاب دوباره ترامپ و تأثیرات احتمالی بر سیاستهای اقتصادی آمریکا بود. در حالی که ارزش دلار آمریکا نسبت به اکثر ارزها قویتر شد، دلار به ین ژاپن به بالاترین سطح سهماهه خود (153.18) رسید. این وضعیت بازار، عمدتاً ناشی از انتظارات برای عدم کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و سیاستهای مالی احتمالی دولت جدید آمریکا است.
تقویم اقتصادی پرتراکم هفته آینده: از گزارشهای درآمدی شرکتها تا انتشار دادههای کلیدی اقتصادی
در هفته آینده، چشمها به سمت انتشار گزارشهای درآمدی شرکتهای بزرگ، از جمله اعضای Magnificent 7، و سایر شرکتهای مهم خواهد بود. این شرکتها شامل آلفابت (سهشنبه)، مایکروسافت (چهارشنبه)، متا (چهارشنبه)، آمازون (پنجشنبه) و اپل (پنجشنبه) هستند. همچنین، انتشار دادههای مهم اقتصادی مانند بیکاری در آمریکا و تولید ناخالص داخلی میتواند نشانههایی از سیاستهای فدرال رزرو در مورد کنترل تورم را مشخص کند. این هفته همچنین با تغییر ساعت در اروپا و انگلیس همزمان است که میتواند بر ساعات معاملاتی تاثیر بگذارد.
بررسیUSDJPY و تاثیر انتخابات آمریکا
هفته گذشته جفت ارز USDJPY با عبور از مقاومت های خود به سطح 152 رسید. این سطح که پس از افزایش غیرمنتظره نرخ بهره توسط بانک ژاپن و سیاستهای نرم فدرال رزرو در ماه جولای تجربه شد، بهطور کامل دوباره آزمایش شده است. ارزش دلار آمریکا با قیمتگذاری احتمالی رکود نرم یا حتی عدم رکود و همچنین احتمال پیروزی مجدد ترامپ تقویت شده است. این جفت ارز احتمالاً با توجه به ریسکهای انتخابات آمریکا در نوسان خواهد بود.
تحلیل تغییرات بازارها در پی مصاحبه ترامپ و حضور وی در پادکست جو روگان
روز جمعه، دونالد ترامپ در پادکست جو روگان حضور یافت و از این رو میتوان گفت که یکی از مهمترین رویدادهای رسانهای بین حال و انتخابات آمریکا رقم خورد. جو روگان میلیونها شنونده دارد و نظرات مطرح شده در این برنامه میتواند تاثیراتی بر افکار عمومی و حتی تغییراتی در تصمیمگیری برخی از رایدهندگان داشته باشد. اگرچه هنوز نمیتوان این رویداد را به طور دقیق به عنوان ریسکی برای بازارهای مالی محاسبه کرد، اما تاثیرات احتمالی آن میتواند بر نتایج انتخابات موثر باشد.
انتخابات ژاپن و کاهش قدرت حزب حاکم
این هفته ژاپن نیز شاهد انتخابات بود. در این انتخابات، حزب لیبرال دموکرات (LDP) ممکن است با چالشهایی در جهت کسب اکثریت کرسیهای مجلس پایین مواجه شود. بهویژه پس از کنار گذاشتن 12 عضو حزب به دلیل یک رسوایی اخیر، احتمال تشکیل ائتلاف با حزب کومیتو افزایش یافته است. کاهش قدرت حزب LDP میتواند ریسک تورمی را برای ژاپن افزایش دهد.
بودجه فرانسه و چالشهای پیشروی نخستوزیر برنیر
بودجه جدید فرانسه قرار است از ابتدای هفته آینده مورد بحث قرار گیرد. این بودجه شامل افزایش مالیاتها و برنامههای صرفهجویی مالی است که میتواند بر ارزش یورو تاثیر بگذارد. علاوه بر این، فرانسه با نقض مقررات بودجهای اتحادیه اروپا مواجه است که نشاندهنده یک وضعیت اقتصادی شکننده برای این کشور است.
انتشار دادههای اقتصادی استرالیا، آمریکا و اروپا
در روز چهارشنبه، شاخص قیمت مصرفکننده استرالیا منتشر خواهد شد که میتواند بر تصمیمات بانک مرکزی استرالیا تاثیرگذار باشد. در همین روز، دادههای مربوط به اشتغال ADP و تولید ناخالص داخلی آمریکا نیز منتشر خواهد شد که از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. در اروپا نیز شاخص CPI برای ماه اکتبر، که مهمترین ورودی برای تصمیمگیری بانک مرکزی اروپا است، منتشر میشود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.