جوزف استیگلیتز کیست؟
جوزف استیگلیتز Joseph Stiglitz
جوزف استیگلیتز (جوزف یوجین استیگلیتز) اقتصاددان مشهور آمریکایی است. در سال ۲۰۰۱، استیگلیتز جایزه نوبل اقتصاد را برای تئوری بنیادی خود در مورد بازارهای دارای اطلاعات نامتقارن دریافت کرد. او این جایزه را به همراه اقتصاددانان آمریکایی مایکل اسپنس و جورج آکرلوف دریافت کرد.
به طور خلاصه:
- جوزف استیگلیتز اقتصاددان مشهور آمریکایی است که جایزه نوبل اقتصاد را به خاطر نظریه پایه بازارهای دارای اطلاعات نامتقارن دریافت کرد.
- استیگلیتز به عنوان یکی از اعضای فعال شورای مشاوران اقتصادی ایالات متحده از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۷ و اقتصاددان ارشد و معاون رئیس بانک جهانی از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ خدمت کرد.
- او «جهانیسازی و نارضایتیهای آن» را در سال ۲۰۰۲ منتشر کرد و بیش از یک میلیون نسخه در سراسر جهان فروخت و به بیش از سی (۳۰) زبان ترجمه شد.
زندگی اولیه جوزف استیگلیتز
جوزف استیگلیتز در ۹ فوریه ۱۹۴۳ در گری، ایندیانا به دنیا آمد. او در کالج آمهرست (ماساچوست) تحصیل کرد و تحصیلات خود را در سال ۱۹۶۴ به پایان رساند. در سال ۱۹۶۷، استیگلیتز دکترای خود را دریافت کرد. از موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و در سال ۱۹۷۰ استاد دانشگاه ییل شد. در سال ۱۹۷۹، استیگلیتز جایزه جان بیتس کلارک را دریافت کرد. او همچنین در موسسات عالی مختلف از جمله هاروارد، استنفورد، MIT و پرینستون تدریس کرد.
جوزف استیگلیتز بین سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۷ به عنوان یکی از اعضای فعال شورای مشاوران اقتصادی ایالات متحده خدمت کرد و در سال ۱۹۹۵ معاون آن شد. استیگلیتز همچنین یکی از اعضای تیم سیاست اقتصادی رئیس جمهور بیل کلینتون بود.
بین سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰، استیگلیتز به عنوان اقتصاددان ارشد و معاون رئیس بانک جهانی خدمت کرد. در سال ۲۰۰۰، استیگلیتز استاد دانشگاه کلمبیا شد. او بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به عنوان رئیس انجمن بین المللی اقتصاد فعالیت می کرد.
آثار و نقش های برجسته جوزف استیگلیتز
علاوه بر کار جوزف استیگلیتز به عنوان استاد، او به طور قابل توجهی به کارهایی که حول محور اقتصاد متمرکز بود کمک کرد و در حال حاضر در هیئت مدیره های مختلف خدمت می کند.
استیگلیتز در سال ۲۰۰۸ توسط نیکلا سارکوزی، رئیسجمهور فرانسه بهعنوان رئیس/رئیس کمیسیون «اندازهگیری عملکرد اقتصادی و پیشرفت اجتماعی» استخدام شد. در سال ۲۰۰۹، وی سپس توسط رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان رئیس انتخاب شد. کمیسیون «کارشناسان اصلاح نظام مالی و پولی بینالمللی».
جوزف استیگلیتز به رواج حوزه جدیدی از اقتصاد به نام «اقتصاد اطلاعات» کمک کرد. این مطالعه بر مطالعه اثرات عدم تقارن اطلاعاتی و اینکه چگونه شهروندان ناآگاه می توانند موقعیت خود را در بازارهای دارای اطلاعات نامتقارن بهبود بخشند، متمرکز بود.
استیگلیتز با مطالعه بازار بیمه توانست ایدئولوژی ها و مفاهیم قابل توجهی مانند ” خطر اخلاقی ” و “انتخاب نامطلوب” را تدوین کند. او همچنین دریافت که شرکتهای بیمه فاقد اطلاعات کامل میتوانند خطر «اطلاعات نامتقارن» را از طریق غربالگری افراد و یا مشتریان کاهش دهند.
انتشارات قابل توجه
جوزف استیگلیتز همچنین چندین مطلب را در دهه گذشته منتشر کرد که تأثیر قابل توجهی بر حوزه اقتصادی مطالعات و بحث های جهانی گذاشت. «جهانیسازی و نارضایتیهای آن» که در سال ۲۰۰۲ منتشر شد، بیش از یک میلیون نسخه در سراسر جهان فروخت و به بیش از سی (۳۰) زبان ترجمه شد. این کتاب با دو دنباله دنبال شد: «تجارت منصفانه برای همه» و «جلوگیری از جهانی شدن» که به ترتیب در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ منتشر شدند.
انتشارات دیگر او، «دهههای خروشان نود» و «بهسوی پارادایم جدید در اقتصاد پولی» که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد، تأثیرات مقرراتزدایی مالی (در میان سایر اقدامات) در دهه ۱۹۹۰ را برجسته کرد و خطرات بالقوه مرتبط با وابستگی متقابل مالی و تصورات نادرست را شناسایی کرد. به ترتیب در سیاست های پولی و مالی جاری.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.