اسیلاتور چیست؟ معرفی اسیلاتورهای رایج
اسیلاتور Oscillator
اسیلاتورها، ابزارهایی هستن که از یک یا چند شاخص نموداری ساخته شده و در یک محدوده معین بالا و پایین میرن. این ابزارها یک عدد به معاملهگرها میدن که با استفاده از اون، میتونن وضعیت بازار و قدرت حرکت قیمت رو تحلیل کنن و تصمیمگیری کنن که چه زمانی خرید یا فروش انجام بدن. اسیلاتور
نوسانگرها بیشتر برای معاملات کوتاهمدت و در زمانهایی که بازار بدون تغییر مشخصیه، بهتر کار میکنن. با کمک نوسانگرها میتونید مناطقی از بازار که بیش از حد خریداری یا فروش رفتهاند رو پیدا کنید و بهترین زمان برای ورود و خروج از بازار رو مشخص کنید. معمولاً نوسانگرها با عبور از خط وسط، حرکت بین حداکثر و حداقل و همچنین اختلاف با نمودار قیمت استفاده میشن.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
کاربرد اسیلاتور
با استفاده از شاخصها میتوانیم قیمتها را با دقت بیشتری بررسی کنیم. شاخصها میتوانند مثل یک زنگ هشدار عمل کنند؛ مثلا اگر قیمت شروع به کاهش کنه، ممکنه نشانهای باشه که قیمت ممکنه از یک سطح حمایتی پایین بیاید که شاخصها میتوانند این احتمال را نشان بدهند. از طرف دیگر، اگر روند قیمت صعودی باشه، احتمال داره که قیمت از یک سطح مقاومتی عبور کنه که این رو هم میشه با شاخصهای خاص پیشبینی کرد.
علاوه بر این، شاخصها میتوانند برای تأیید سیگنالهایی که از دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال دریافت میکنیم، به کار روند. به طور مثال، اگر در نمودار قیمت یک شکست رخ دهد، با یک تقاطعی که در میانگین متحرک ایجاد میشود، میتوان این شکست را تأیید کرد.
برخی از سرمایهگذاران و معاملهگران معتقدند که میتوان از شاخصها برای پیشبینی جهت قیمتهای آینده یک ارز یا دارایی دیگر استفاده کرد.
اسیلاتورهای رایج
در پلتفرمهای تحلیلی مانند متاتریدر، چندین نوسانگر معروف به طور پیشفرض وجود دارند و توسعهدهندگان و محققان همچنان به طراحی نوسانگرهای جدید ادامه میدهند. MACD، استوکاستیک، و RSI سه تا از نوسانگرهایی هستن که بیشترین استفاده را در بین معاملهگران بازارهای مالی دارند. در بخش بعدی این مقاله، قبل از رسیدن به جمعبندی نهایی، به معرفی مختصری از این ابزارهای تحلیل فنی خواهیم پرداخت.
1- اسیلاتور مکدی (MACD)
یکی از نوسانگرهای کلیدی که برای تشخیص قدرت حرکت و جهت روند بازار استفاده میشه، MACD یا میانگین متحرک همگرایی واگراییه. این نوسانگر با استفاده از فاصله بین دو میانگین متحرک نمایی ۱۲ و ۲۶ روزه و خط سیگنال ۹ روزه کار میکنه. وقتی خط سیگنال و خط MACD به هم نزدیک میشن، سیگنالهای خرید و فروش صادر میشه که با بررسی دقیقتر میتونن ارزش بیشتری پیدا کنن.
2- اسیلاتور استوکاستیک (Stochastic)
نوسانگر استوکاستیک یکی دیگر از ابزارهای پرکاربرد در بازار سهامه که برای سنجش قدرت حرکت قیمت و پیشبینی ادامه روند استفاده میشه. این نوسانگر به خصوص در بازارهایی که روند مشخصی ندارند برای تشخیص نقاط بازگشت روند مفیده و معمولاً بین ۰ تا ۱۰۰ نوسان میکند.
3- اسیلاتور RSI
شاخص قدرت نسبی یا RSI، یکی دیگر از ابزارهای قدرتمند در تحلیل تکنیکاله که برای تشخیص جهت و قدرت روند و نقاط تغییر روند بازار به کار میره. RSI معمولاً در یک بازه از ۰ تا ۱۰۰ حرکت میکنه و مناطق بین ۷۰ تا ۱۰۰ و ۰ تا ۳۰ رو به ترتیب به عنوان مناطق اشباع خرید و فروش نشان میده.
کدام بهتر است، اسیلاتور یا شاخص؟
خیلیها ممکنه فکر کنن که بین این دو ابزار معروف تحلیل بازار، کدوم یکی بهتر یا دقیقتره؟
در جواب این سوال باید گفت که هم اسیلاتور و هم شاخص، به عنوان ابزارهایی برای تایید تحلیلها به کار میروند و نباید فقط روی اونها حساب باز کنید برای تصمیمگیری. خوبه بدونید که نمیشه به صورت مستقیم این دوتا رو با هم مقایسه کرد و گفت کدوم بهتره. برای اینکه تحلیل دقیق و به جا داشته باشید، باید از تمام ابزارهای تحلیلی تکنیکی و بنیادی استفاده کنید.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
چه فرقی بین اسیلاتور ها و شاخصها وجود داره؟
برای فهمیدن تفاوت بین شاخص و نوسانگر باید به سه نکته مهم درباره نوسانگرها توجه داشت:
جایی که تو نمودار قرار میگیرن
شاخصها معمولاً در پسزمینه نمودار قیمتی یک سهم اضافه میشن. نوسانگرها از طرف دیگه، تو یک صفحه یا پنجره جدا در قسمت پایینی نمودار قیمتی دیده میشن. یعنی شاخصها مستقیم روی نمودار اصلی سهم رسم میشن ولی نوسانگرها خودشون یک پنجره جداگانه دارن.
مناطق اشباع خرید و فروش
بیشتر نوسانگرها دارای مناطق بالایی و پایینی هستن که به عنوان مناطق اشباع خرید و فروش شناخته میشن. این یعنی قیمت سهم تو یک دوره زمانی خاص خیلی گران یا خیلی ارزون معامله شده. اما این قضیه تو شاخصها کمتر دیده میشه.
واگرایی
واگرایی یکی از روشهای معتبر برای گرفتن سیگنال خرید و فروش تو بازار بورسه. بعضی از معاملهگرها حتی واگرایی رو به عنوان یک استراتژی معاملاتی اصلی انتخاب میکنن. واگرایی زمانی اتفاق میافته که رفتار قیمت و نوسانگر تو روند حرکتی سهم با هم فرق داره. واگراییهای قیمتی تو نوسانگرهای معروفی مثل MACD و RSI اعتبار بیشتری نسبت به دیگر شاخصها دارن.
خلاصه
نوسانگرها، که نوعی شاخص در تحلیل بازارهای مالی هستن، در اول این مقاله معرفی شدن. توضیح دادیم که چطور این ابزارها در سهام و ارزهای دیجیتال کاربرد دارن. ما اهمیت فهمیدن مفهوم میانگین متحرک رو در شاخصها و نوسانگرها برای فهم بهتر چگونگی کارکردشون تاکید کردیم، بنابراین، ما به توضیح میانگین متحرک و معرفی نوسانگر MACD پرداختیم. بعد هم نوسانگر استوکاستیک و چگونگی کارکردش رو توضیح دادیم.
در ادامه، نوسانگر RSI رو معرفی کردیم و روی اهمیت شناسایی واگرایی در این نوسانگر تاکید کردیم و برای فهم بهتر، تفاوتش رو با نوسانگر استوکاستیک بررسی کردیم. نوسانگر CCI هم معرفی شد و در آخر، فرق بین نوسانگرها و شاخصها رو توضیح دادیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.