مومنتوم و واگرایی معاملات چیست؟
معامله با واگرایی و درک مومنتوم
مومنتوم نقش کلیدی در ارزیابی قدرت روند دارد زیرا روندها از سری حرکات قیمت تشکیل شدهاند و مهم است بدانیم چه زمانی یک روند در حال کند شدن است. کمتر شدن مومنتوم همیشه به معنای وارونگی نیست اما نشانهای است که چیزی در حال تغییر است و روند ممکن است متحد شود یا برعکس شود.
مومنتوم قیمت به جهت و اندازه حرکت قیمت اشاره دارد. مقایسه حرکات قیمت به معاملهگران بینشی در مورد مومنتوم قیمت میدهد.
به طور خلاصه:
- مومنتوم قیمت با طول حرکات قیمت کوتاهمدت اندازهگیری میشود. شیبهای تند و یک حرکت قیمت طولانی نشاندهنده مومنتوم قوی است
- مومنتوم ضعیف با شیب کم و حرکت قیمت کوتاه نشان داده میشود.
- شاخصهای مومنتوم شامل شاخص قدرت نسبی، استوکاستیکها، و نرخ تغییر میشوند.
- انحراف یا عدم توافق بین شاخصها میتواند تأثیرات مهمی بر مدیریت معاملات داشته باشد.
تعریف مومنتوم قیمت
اندازه مومنتوم قیمت با طول حرکات قیمت کوتاهمدت اندازهگیری میشود. آغاز و پایان هر حرکت با پیوتهای قیمتی ساختاری که اوجها و کفهای حرکت را تشکیل میدهند، مشخص میشوند. مومنتوم قوی با شیب تند و حرکات قیمت طولانی نمایش داده میشود. مومنتوم ضعیف با شیب کم و حرکت قیمت کوتاه دیده میشود.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
شاخصهای مومنتوم
شاخصهای رایج مومنتوم برای اندازهگیری حرکات قیمت شامل شاخص قدرت نسبی (RSI)، استوکاستیکها، و نرخ تغییر (ROC) هستند. شکل ۲ نمونهای از نحوه استفاده از RSI برای اندازهگیری مومنتوم است. تنظیم پیشفرض برای RSI ۱۴ است. RSI محدودیتهای ثابتی دارد با مقادیری که از ۰ تا ۱۰۰ متغیر هستند.
مومنتوم میتواند با استفاده از فرمول زیر محاسبه شود:
M = CP – CPx
که در آن CP قیمت بسته شدن و CPx قیمت بسته شدن “x” تعداد دورهها پیش است.
در هر افزایش قیمت، افزایش مشابهی در RSI وجود دارد. RSI همچنین هنگامی که قیمت پایین میآید، پایین میرود.
مومنتوم با فرمول سادهای محاسبه میشود که فقط تفاوت بین قیمت بسته شدن فعلی و قیمت بسته شدن چند دوره پیش را نشان میدهد. وقتی RSI با افزایش قیمتها بالا میرود یا با کاهش قیمتها پایین میآید، به ما کمک میکند تا مومنتوم قیمت را درک کنیم.
شکل ۲: نوسانهای شاخص معمولاً جهت حرکات قیمت را دنبال میکنند (A). میتوان بر روی اوجهای نوسان (B) و کفهای نوسان (C) خطوط روند کشید تا مومنتوم بین قیمت و شاخص را مقایسه کرد. مومنتوم
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
مطالعه مومنتوم به سادگی بررسی میکند که آیا قیمت و شاخص با هم موافق هستند یا مخالف.
شکل ۳: برای تصمیمگیریهای معاملاتی بهتر، قیمت و شاخص را با هم مقایسه کنید.
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
انحراف مومنتوم
عدم توافق بین شاخص و قیمت را انحراف مینامند. این میتواند تأثیرات قابل توجهی بر مدیریت معاملات داشته باشد. میزان توافق/عدم توافق نسبی است بنابراین میتواند الگوهای متعددی در رابطه بین قیمت و شاخص ایجاد شود. بحث ما در اینجا به اشکال پایه انحراف محدود است.
باید حرکات قیمت با قدرت کافی وجود داشته باشد تا تحلیل مومنتوم معتبر باشد. بنابراین مومنتوم در روندهای فعال مفید است اما در شرایط محدودهای که حرکات قیمت محدود و متغیر هستند مانند آنچه در شکل ۴ نشان داده شده، مفید نیست.
شکل ۴: در شرایط محدودهای، شاخص به آنچه از قیمت به تنهایی مشاهده میکنیم اضافه نمیکند. اوجها و کفهای متغیر نشاندهنده محدوده است. مومنتوم
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
انحراف در یک روند صعودی زمانی رخ میدهد که قیمت یک بالاترین بالا را تشکیل دهد اما شاخص نه. در یک روند نزولی، انحراف زمانی اتفاق میافتد که قیمت یک پایینترین پایین را تشکیل دهد، اما شاخص نه. زمانی که انحراف مشاهده میشود، احتمال بیشتری برای بازگشت قیمت وجود دارد. شکل ۵ نمونهای از انحراف و نه وارونگی است، بلکه تغییر جهت روند به افقی است.
شکل ۵: انحراف مومنتوم و یک عقبنشینی. اوجهای بالاتر (فلشهای کوچک نارنجی) نشاندهنده حمایت قیمت است.
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
انحراف به معاملهگر کمک میکند تا تغییر در حرکت قیمت را تشخیص دهد و به طور مناسب به آن واکنش نشان دهد. این به ما میگوید که چیزی در حال تغییر است و معاملهگر بنابراین باید تصمیمی مانند سفت کردن دستور توقف ضرر یا گرفتن سود بگیرد. دیدن انحراف با آگاه کردن معاملهگر برای محافظت از سود، سودآوری را افزایش میدهد.
معاملهگران فنی معمولاً از انحراف استفاده میکنند وقتی قیمت در جهت مخالف شاخص فنی حرکت میکند.
در سهام از شکل ۵، سهام Chesapeake Energy (CHK)، به حمایت عقبنشینی میکند. این نمودار در شکل ۶ نشان میدهد که روندها به سرعت یا حتی اغلب برعکس نمیشوند. ما بهترین سودها را وقتی به دست میآوریم که مومنتوم روند را درک کنیم و از آن برای استراتژی درست در زمان درست استفاده کنیم.
شکل ۶: ادامه روند. توافق بین قیمت و شاخص ورودی را میدهد (فلشهای کوچک سبز). مومنتوم
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
مدیریت انحراف
انحراف برای مدیریت معاملات مهم است. گرفتن سود یا فروش گزینه فراخوان در شکل ۵ استراتژیهای خوبی بودند. انحراف بین قیمت و شاخص منجر به یک عقبنشینی شد و سپس روند ادامه یافت.
این اغلب به عنوان یک تله خرس نامیده میشود، جایی که سیگنال غلط کوتاهها را جذب میکند و قیمت به سرعت برمیگردد، اگر به پیوتی که قیمت زیر خط روند پایینتر ایجاد میکند، نگاه کنید. سیگنال ورود ظاهر شد وقتی که پایینترین قیمت بالاتر با پایینترین قیمت بالاتر شاخص در شکل ۶ موافقت کرد: فلشهای کوچک سبز.
انحراف نشان میدهد که چیزی در حال تغییر است اما به این معنا نیست که روند برعکس خواهد شد. این سیگنال میدهد که معاملهگر باید گزینههای استراتژی را در نظر بگیرد: نگه داشتن، فروش یک گزینه فراخوان پوششی، سفت کردن توقف، یا گرفتن سود جزئی. جذابیت انتخاب بالاترین یا پایینترین نقطه بیشتر در مورد اگو تا سود است. داشتن سود به طور مداوم شامل انتخاب استراتژی درست برای آنچه قیمت انجام میدهد، نه آنچه ما فکر میکنیم قیمت انجام خواهد داد.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
شکل ۷: انحراف منجر به محدوده میشود.
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
شکل ۷ نشان میدهد که انحراف به حرکت قیمت افقی منجر میشود. توجه کنید به ضعف مومنتوم در همگرایی میانگین متحرک نوسان (MACD) در حالی که قیمت وارد یک محدوده میشود. این سیگنال میدهد که معاملهگر باید گزینههای استراتژی را در نظر بگیرد. ما یک اختلاف نظر یا انحراف داریم وقتی قیمت و شاخص نسبت به هم ناسازگار هستند. ما کنترلی بر آنچه قیمت انجام خواهد داد نداریم. فقط اقدامات خودمان را کنترل میکنیم.
شکل ۸: انحراف و سپس وارونگی روند.
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
گاهی اوقات انحراف به وارونگی روند منجر میشود، همانطور که در شکل ۸ نشان داده شده است. SPDR بخش خدمات مختار (XLU) که در شکل ۹ نشان داده شده، سود سهام پرداخت میکند و گزینههایی دارد. درک مومنتوم روند به سرمایهگذاران یک مزیت سود میدهد زیرا سه راه برای سود وجود دارد: سود سرمایه، سود سهام، و پریمیوم فراخوان. این مثال ادامه روند پس از یک حرکت افقی را نشان میدهد که به ادامه سود منجر میشود.
شکل ۹: وقتی قیمت و شاخص موافق هستند، با روند بروید. مومنتوم
منبع: میز استراتژی Charles Schwab
شاخص قدرت نسبی چیست؟
شاخص قدرت نسبی شرایط بیشفروش و بیشخرید بازار را نشان میدهد. این شرایط را با استفاده از یک مقیاس از صفر تا ۱۰۰ بر اساس ۱۴ روز اندازهگیری میکند. این شرایط اغلب پیشبینیکننده تغییرات کوتاهمدت در روند هستند.
شاخص استوکاستیک چیست؟
شاخص استوکاستیک یک نوسانساز است که قیمت یک دارایی را اندازهگیری میکند. مانند شاخص قدرت نسبی، بر قیمتهایی تمرکز میکند که نشان میدهند یک دارایی بیشخرید یا بیشفروش شده است. این میتواند به وارونگی آتی اشاره کند.
شاخص نرخ تغییر چیست؟ مومنتوم
نرخ تغییر، قیمت فعلی یک سهم را در مقابل قیمت آن در یک تاریخ قبلی اندازهگیری میکند. تفاوت قیمت در ۱۰۰ ضرب میشود. یک عدد مثبت معمولاً نشاندهنده افزایش قیمتها است.
نتیجه
مفیدترین راه برای استفاده از شاخص مومنتوم، دانستن این است که کدام استراتژی را باید استفاده کرد. قیمت راه را نشان میدهد اما مومنتوم میتواند زمانی را برای حفظ سود نشان دهد. مهارت یک معاملهگزار حرفهای در توانایی آنها برای پیادهسازی استراتژی صحیح برای حرکت قیمت است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.