لودویگ فون میزس که بود؟
لودویگ فون میزس Ludwig Von Mises
لودویگ فون میزس یک اقتصاددان بانفوذ اتریشی بود. او به عنوان مدافع سرمایه داری بازار آزاد و مخالف سرسخت سوسیالیسم و مداخله گرایی شناخته می شود. فون میزس در دانشگاه وین و دانشگاه نیویورک تدریس کرد و مشهورترین اثر خود، کنش انسانی را در سال ۱۹۴۰ منتشر کرد. Ludwig Von Mises در ۱۰ اکتبر ۱۹۷۳ درگذشت.
به طور خلاصه:
- Ludwig Von Mises نظریه پول و اعتبار را در سال ۱۹۱۲ نوشت.
- او استدلال کرد که مداخله دولت در اقتصاد هرگز نمی تواند نتایج یک جامعه بازار آزاد را باز تولید کند.
- موسسه لودویگ فون میزس به مطالعه عمل شناسی، مطالعه رفتار انسان در ارتباط با اقتصاد اختصاص دارد.
سنین جوانی و تحصیل لودویگ فون میزس
لودویگ فون میزس در سال ۱۸۸۱ در گالیسیا، منطقه ای از اتریش-مجارستان به دنیا آمد. او که توسط والدین یهودی که بخشی از اشراف اتریش-مجارستانی بودند بزرگ شد، به زبان های آلمانی، لهستانی، فرانسوی و لاتین مسلط بود. در سال ۱۹۰۶، لودویگ فون میزس با مدرک دکترای حقوق و اقتصاد از دانشگاه وین فارغ التحصیل شد و به عنوان یک اقتصاددان، نویسنده و معلم شروع به کار کرد.
.
کمک به حوزه اقتصاد
لودویگ فون میزس به طور گسترده به نمایندگی از لیبرالیسم کلاسیک نوشت و سخنرانی کرد و به عنوان یکی از رهبران مکتب اقتصاد اتریش شناخته می شود. او آثار زیادی در سه موضوع مرتبط نوشت:
- تفاوت بین ایدئولوژی و اقتصاد
- اقتصاد پولی، تورم و تجارت آزاد
- اقتصادهای برنامه ریزی شده و اقتصادهای تحت کنترل دولت
دیدگاه ها در مورد اقتصاد
Ludwig Von Mises در جنگ جهانی اول به عنوان افسر جبهه و اقتصاددان در وزارت جنگ اتریش خدمت کرد و در آنجا به عنوان مشاور اقتصادی صدراعظم اتریش، انگلبرت دولفوس، مخالف سرسخت نازیسم، خدمت کرد.
لودویگ فون میزس به عنوان یک اقتصاددان به دلیل پایبندی مداوم خود به اصول لاسه فر و مقاومت شدید در برابر مداخله دولت در مسائل اقتصادی شهرت داشت. او از نزدیک آموزه های کارل منگر، بنیانگذار مدرسه اقتصاد اتریش را دنبال کرد. «نظریه ذهنی ارزش» منگر یکی از تأثیرگذارترین بینشهای اقتصاد است که به این موضوع اشاره میکند که مردم چیزی را که ارزش کمتری دارند با چیزی که ارزش بیشتری دارند مبادله میکنند.
با شروع نفوذ ناسیونال سوسیالیستها بر اتریش و آلمان، لودویگ فون میزس در سال ۱۹۳۴ به عنوان استاد در مؤسسه تحصیلات تکمیلی مطالعات بینالملل در ژنو، سوئیس، دست یافت. با کمک کمک مالی بنیاد راکفلر، لودویگ فون میزس در سال ۱۹۴۰ وارد ایالات متحده شد و در سال ۱۹۴۵ استاد مدعو در دانشگاه نیویورک شد و تا زمان بازنشستگی خود در سال ۱۹۶۹ در آنجا ماند.
نظریه پولی
اولین کتاب لودویگ فون میزس، تئوری پول و اعتبار ، که در سال ۱۹۱۲ منتشر شد، به مدت دو دهه به عنوان کتاب درسی پول و بانکداری مورد استفاده قرار گرفت و پایه های نظریه پولی و اولین ادغام اقتصاد خرد و اقتصاد کلان را معرفی می کند. او تعریف کرد که چگونه پول منشأ خود را در بازار، قدرت آن به عنوان وسیله ای برای داد و ستد، و چگونه ارزش آن بر اساس مفید بودن آن به عنوان یک کالا است.
فون میزس استدلال کرد که قدرت خرید پول، نفوذ خود را فراتر از دوره معامله جاری اعمال می کند. طبق قضیه رگرسیون وی، ارزش پول امروز به ارزش پول دیروز بستگی دارد، همانطور که ارزش پول دیروز به ارزش روز قبل وابسته بود. در طول انقلاب کینزی در تفکر اقتصادی آمریکا از اواسط دهه ۱۹۳۰ تا ۱۹۶۰، محبوبیت ایده های لودویگ فون میزس کاهش یافت.
تئوری چرخه تجاری
Ludwig Von Mises از تئوری پولی خود نظریه چرخه تجاری اتریش را توسعه داد. نظریه او علت چرخه های تجاری مکرر و در نتیجه گسترش و رکود قابل مشاهده در اقتصادهای مدرن را ردیابی می کند. لودویگ فون میزس خاطرنشان کرد که انبساط تورمی پول توسط یک سیستم بانکی دولتی باعث رونق سرمایهگذاری در بخشهای خاصی از تجارت و صنایع برای تامین مالی فرآیندهای تولید بلندمدت میشود. با این حال، بدون تداوم تزریق اعتبار، این پروژهها بیسود و ناپایدار هستند. با از دست رفتن ارزش، سرمایه گذاری ها باید نقد شوند و انحرافات ایجاد شده در الگوی سرمایه گذاری را اصلاح کنند.
این فرآیند انحلال مرحله رکود چرخه تجاری است که باعث افزایش موقت بیکاری نیروی کار و منابع می شود. یک بانک مرکزی میتواند مداخله کند و به تزریق رسانههای امانتداری جدید به اقتصاد ادامه دهد، اما با خطر ایجاد تورم شدید و رونق شدید.
میراث لودویگ فون میزس
گزیده زیر که توسط مؤسسه فون میزس (یک موسسه خصوصی که توسط لودویگ فون میزس در دهه ۱۹۳۰ تأسیس شد) ترویج شده است، عقیده او را که تبدیل به یک بدیهیات و میراث او شده است، در بر می گیرد:
اگر تاریخ می توانست چیزی را به ما ثابت کند و به ما بیاموزد، آن این بود که مالکیت خصوصی ابزار تولید، شرط لازم تمدن و رفاه مادی است. همه تمدن ها تا کنون بر پایه مالکیت خصوصی بوده اند. تنها ملتهایی که به اصل مالکیت خصوصی پایبند هستند، از فقر قد علم، هنر و ادبیات تولید کردهاند. هیچ تجربه ای وجود ندارد که نشان دهد هر نظام اجتماعی دیگری بتواند هر یک از دستاوردهای تمدنی را برای بشر فراهم کند.
کارهای عمده Ludwig Von Mises
- فون میزس، لودویگ. ۱۹۱۲٫ نظریه پول و اعتبار (Theorie des Geldes und der Umlaufsmittel)]
- فون میزس، لودویگ. [۱۹۲۲] ۱۹۸۱٫ سوسیالیسم، تحلیل اقتصادی و جامعه شناختی، ویرایش ۳ تجدید نظر شده. ایندیاناپولیس: لیبرتی کلاسیک]
- فون میزس، لودویگ. [۱۹۲۷] ۱۹۷۹٫ لیبرالیسم . کانزاس سیتی: ISBN 0836251067
- فون میزس، لودویگ. [۱۹۴۰] ۱۹۸۸٫ مداخله گرایی: یک تحلیل اقتصادی . ایروینگتون-آن هادسون، نیویورک: بنیاد آموزش اقتصادی. ترجمه توماس فرانسیس مک مانوس و هاینریش بوند]
- فون میزس، لودویگ. ۱۹۴۴٫ بوروکراسی و دولت قادر مطلق . انتشارات دانشگاه ییل]
- فون میزس، لودویگ. [۱۹۴۹] ۱۹۹۶٫ کنش انسانی: رساله ای در اقتصاد . فاکس و ویلکس شابک ۰۹۳۰۰۷۳۱۸۵
اقتصاد برنامه ریزی مرکزی چیست؟
Ludwig Von Mises علیه اقتصادهای برنامه ریزی شده متمرکز، آنهایی که در هیچ بازاری سیستم قیمتی کارآمدی ندارند، بحث کرد. تحت این اقتصادها، هرج و مرج رخ می دهد و منجر به مصرف ثروت و سرمایه جامعه در طول زمان می شود.
پراکسولوژی چیست؟
پراکسیولوژی روش شناسی متمایز مکتب اتریش است. فون میزس در کتاب خود، کنش انسانی ، اقتصاد را از دریچه عمل شناسی، مطالعه رفتار انسان از طریق انتخاب افراد، چارچوب بندی می کند.
دیدگاه لودویگ فون میزس از فلسفه جی ام کینز چه بود؟
لودویگ فون میزس از جان مینارد کینز، اقتصاددان انگلیسی، که کتاب The End of Laissez Faire را نوشت، انتقاد داشت. کتاب کینز بر خلاف آموزههای لودویگ فون میزس، لیبرالیسم، سرمایهداری و مالکیت خصوصی آزاد بر تولید را نقد کرد.
نتیجه لودویگ فون میزس
لودویگ فون میزس بر اساس مفاهیم اقتصاد خرد، نظریه پولی و تئوری چرخه تجاری خود استدلال کرد که اقتصاد بازار آزاد با استفاده از قوانین عرضه و تقاضا، مؤثرترین ابزار برای تولید و توزیع کالاها و خدمات مورد نظر مردم است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.