عرضه کل بلندمدت چیست؟
عرضه کل بلندمدت Long-Run Aggregate Supply
عرضه کل بلندمدت (LRAS) رویکردی است که توضیح میدهد که یک اقتصاد چقدر میتواند با استفاده از همه عوامل تولید تا ظرفیت بهینه خود تولید کند. در بلندمدت وقتی همه عوامل متغیر می شوند و اشتغال کامل اقتصادی وجود دارد، خروجی به دست آمده به سطح قیمت بستگی ندارد.
در بلندمدت، خروجی به منابعی مانند فناوری، سرمایه ، نیروی کار و منابع طبیعی بستگی دارد. در کوتاه مدت نمی توانند خود را با تغییرات قیمت تطبیق دهند، اما در بلندمدت این کار را انجام می دهند. قیمت در درازمدت بر عرضه تأثیر نمی گذارد، به همین دلیل منحنی عرضه یک خط عمودی به نظر می رسد.
به طور خلاصه:
- LRAS به سطح بازدهی اشاره دارد که یک کشور می تواند از طریق استفاده بهینه از منابع تولید کند.
- در بلندمدت همه عوامل تولید متغیر می شوند و اشتغال کامل در اقتصاد ایجاد می شود.
- منابع مورد استفاده سرمایه، نیروی کار، فناوری و منابع طبیعی هستند که در کوتاه مدت با قیمت تطبیق نمی کنند.
- اما در بلندمدت، قیمتها بر عرضه تأثیر نمیگذارند، زیرا دستمزدها و سایر عوامل با تغییرات قیمت تنظیم میشوند که منجر به نمودار عرضه کل عمودی بلندمدت میشود.
.
درک عرضه کل بلندمدت (LRAS)
منحنی عرضه کل بلندمدت اقتصاد، سطح تولیدی را که یک اقتصاد می تواند در بلندمدت تولید کند را نشان می دهد. همه عوامل تولید از جمله نیروی کار، سرمایه، فناوری و منابع طبیعی در این بازه زمانی متغیر می شوند. آنها با تغییرات قیمت سازگار می شوند. بنابراین، نمودار عرضه کل بلندمدت عمودی است زیرا قیمت نمی تواند بر تولید تأثیر بگذارد. به همین دلیل در بلندمدت رشد اقتصادی یک اقتصاد با وجود تورم در کوتاه مدت ادامه دارد.
به عبارت دیگر، منحنی نشان میدهد که اگر همه عوامل کاملاً انعطافپذیر بودند، یک اقتصاد به چه میزان عرضه میرسید. درک رابطه بین تولید ناخالص داخلی یک کشور و قیمت را آسان می کند. با این حال، این تجزیه و تحلیل تنها در صورتی امکان پذیر است که یک دوره کافی در دسترس باشد. بلند مدت به هیچ چارچوب زمانی ثابتی اشاره نمی کند. در عوض، به شکاف زمانی مربوط می شود که همه عوامل می توانند به طور کامل تعدیل شوند و تغییر تولید به هیچ وجه غیرممکن است زیرا سطح تولید را در اشتغال کامل نشان می دهد.
عوامل
برخی از عوامل بر منحنی LRAS تأثیر می گذارند.
- عرضه نیروی کار: عرضه نیروی کار به رشد جمعیت، سطح مهاجرت و تعداد افرادی که درنیروی کار. افزایش نیروی کار منجر به افزایش تولید می شود. بنابراین، منحنی عرضه کل بلندمدت به سمت راست تغییر می کند.
- منابع طبیعی: منابع طبیعی یک نهاده اساسی در طول تولید است. منابع طبیعی شامل موارد مختلفی مانند زمین، آب، نفت و غیره میشود، زمانی که منابع طبیعی بالاتری وجود داشته باشد، منحنی LRAS به سمت راست تغییر میکند.
- تامین منابع انسانی: افزایش سرمایه انسانی،بازدهی یک اقتصاد را افزایش می دهد. اگر کارگران ماهر، آموزش دیده و آموزش مناسب مورد نیاز برای کار را داشته باشند، خروجی افزایش خواهد یافت. بنابراین، بهبود در منابع انسانی منحنی عرضه کل بلندمدت اقتصاد را به سمت راست تغییر خواهد داد.
- توسعه فناوری: توسعه فناوری منجر به افزایش تولید می شود زیرا استفاده بهتر از کارخانه و ماشین آلات و ارتقای نیروی کار وجود دارد که باعث افزایش بهره وری می شود. افزایش بهره وری هزینه نیروی کار راسودبیشتر کمک می کند.
- تامین سرمایه فیزیکی: سرمایه فیزیکی به سرمایه گذاری در کارخانه و ماشین آلات، نرم افزار و سخت افزار و همچنین دارایی اشاره دارد. افزایش سرمایه فیزیکی منجر به افزایش سطح تولید می شود زیرا کارگران و کارمندان از تجهیزات بهتری استفاده می کنند که از نظر فناوری پیشرفته هستند. بنابراین، تغییراتی در عرضه کل بلندمدت به سمت سمت راست وجود دارد.
فرمول
فرمول منحنی LRAS در زیر ذکر شده است:
Y = Y*
در فرمول بالا:
Y = کل تولید کالا و خدمات در اقتصاد.
Y*= سطح طبیعی تولید.
فرمول فوق از عرضه کل کوتاه مدت به دست می آید که به شرح زیر است:
Y = Y* + a (P – Pe)
جایی که:
a = ضریب > 0
P = سطح قیمت
Pe = سطح قیمت پیش بینی شده توسط مشتریان.
در فرمول کوتاه مدت عرضه کل، عرضه تحت تاثیر سطح قیمت قرار می گیرد زیرا در صورت افزایش قیمت، به دلیل افزایش تولید، سود افزایش می یابد. اما در مورد LRAS قیمت هیچ نقشی ندارد. تولید تحت تأثیر تغییرات قیمت قرار نمی گیرد. بنابراین، P – Pe = 0. در دراز مدت، آنچه باقی می ماند Y = Y* است که فرمول منحنی LRAS است.
مثال ها
اجازه دهید با چند مثال مفهوم را بهتر درک کنیم:
مثال 1
Star Industries Ltd، یک شرکت پیشرو در تولید لوازم آرایشی مستقر در کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا، در 20 سال گذشته در بازار فعالیت می کند. کسب و کار خود را به سایر نقاط جهان گسترش داده است. محصول اصلی آن خامه سرد است که در فصل زمستان بیشترین فروش را دارد.
این شرکت متوجه شده است که تقاضای کرم سرد در فصول زمستان افزایش می یابد. بنابراین، تمام بازیکنان بازار خامه سرد قیمت های خود را در آن فصول افزایش می دهند. Star Industries Ltd از این افزایش قیمت برای افزایش تولید خود برای افزایش حاشیه سود استفاده می کند. در اینجا می بینیم که در کوتاه مدت، به دلیل افزایش قیمت، تولید و افزایش سود، در حالی که دستمزدها ، سرمایه و فناوری ثابت می مانند زیرا نمی توانند به این زودی خود را با تغییر قیمت تطبیق دهند.
اما در درازمدت همه عوامل تولید متغیر می شوند. افزایش تولید، دستمزد کارگران را افزایش می دهد و شرکت بیشتر روی فناوری و سرمایه سرمایه گذاری می کند. حاشیه سود در این فرآیند جذب می شود. بنابراین تغییر قیمت در بلندمدت تاثیری بر عرضه ندارد. در مورد Star Industries Ltd، منحنی عرضه کل بلندمدت کلاسیک کاملاً جواب میدهد. تغییر در عوامل مختلف تولید اثر افزایش قیمت را بی اثر می کند و تولید ثابت می ماند.
مثال 2
دولت آمریکا به دلیل تورم بیش از حد یا افزایش قیمت کالاها مجبور به افزایش نرخ بهره شده است. اما استفاده بیش از حد از این ابزار اثرات نامطلوب طولانی مدتی بر اقتصاد ایالات متحده خواهد داشت.
افزایش نرخ بهره منجر به کاهش تقاضا شده است زیرا مردم نمی خواهند پول قرض کنند و سود بالایی بپردازند. بنابراین، تقاضا و سرمایه گذاری کاهش می یابد زیرا حتی شرکت ها وام های کمتری برای تامین مالی کسب و کار خود می گیرند.
بنابراین، افزایش سمت عرضه برای گسترش فرصت های رشد ضروری است. عرضه را میتوان به روشهای مختلفی افزایش داد، مانند ارائه تسهیلات بهتر مراقبت از کودکان برای افزایش مشارکت نیروی کار و ترتیب دادن سریعترین فرآیند واکسیناسیون COVID-19 برای دریافت حداکثر تعداد افراد واکسینه شده. این کشور همچنین می تواند با کاهش حداقل سن مهاجرت برای کارگران، افزایش عرضه منابع تجدیدپذیر و توسعه فناوری، مهاجرت را تشویق کند.
منحنی LRAS
برای درک منحنی LRAS، فرض کنیم خروجی در محور X و قیمت در محور Y وجود دارد، همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده است. در یک زمان طولانی تر، تغییرات در سطح قیمت بر تولید تأثیر نمی گذارد، حتی اگر قیمت از P1 به P2 افزایش یابد.
بنابراین، در یک بازه زمانی طولانیتر، خروجی به Y1 باز میگردد، زیرا در کوتاهمدت، زمانی که قیمت از P1 به P2 افزایش مییابد، تولیدکنندگان از قیمت بالاتر استفاده میکنند و تولید خود را از Y1 به Y2 افزایش میدهند. عواملی مانند دستمزد، فناوری، سرمایه و غیره فقط می توانند بعداً با تغییر قیمت تنظیم شوند. اما در بلندمدت، دستمزدها و سایر عواملی که در کوتاهمدت انعطافناپذیر بودند، به کندی تنظیم میشوند.
منحنی عرضه کل بلندمدت کلاسیک عمودی به نظر می رسد زیرا تغییر قیمت بر آن تأثیری ندارد. همچنین ثابت میکند که از آنجایی که قیمتها در بلندمدت تعدیل میشوند، تولید با استفاده بهینه از منابع صورت میگیرد که نشاندهنده اشتغال کامل است.
عرضه کل بلندمدت در مقابل عرضه کل کوتاه مدت
LRAS سطح عرضه یا تولید را زمانی نشان می دهد که همه عوامل تولید متغیر باشند. در مقابل، عرضه کل کوتاه مدت تغییرات سطح تولید را در کوتاه مدت به دلیل تغییرات قیمت نشان می دهد و سرمایه ثابت می ماند. بیایید هر دو را با هم مقایسه کنیم.
LRAS | عرضه کل کوتاه مدت |
سطح خروجی را در بلند مدت نشان می دهد. | سطح خروجی را در کوتاه مدت نشان می دهد. |
همه عوامل تولید متغیر هستند. | سرمایه، دستمزد و عوامل دیگر در کوتاه مدت تعدیل نمیشوند. |
تغییر قیمت بر تولید تاثیر نمی گذارد. | تغییر قیمت بر تولید یا عرضه تأثیر می گذارد. |
منحنی عمودی است. | منحنی به سمت بالا شیب دارد. |
سرمایه در بلندمدت متغیر است. | سرمایه در کوتاه مدت ثابت است. |
نکات کلیدی
- منحنی عرضه کل بلندمدت عمودی است، زیرا در بلندمدت، سطح عمومی قیمتها و دستمزدها بر ظرفیت اقتصاد برای تولید کالاها و خدمات، زیرا انعطافپذیر هستند، تأثیر نمیگذارد.
- از آنجایی که LRAS عمودی است، هیچ معامله بلندمدتی بین تورم و بیکاری وجود ندارد.
- منحنی LRAS مطابق با منحنی امکانات تولید (PPC) است که نشان دهنده حداکثر ظرفیت پایدار است.
- حداکثر ظرفیت پایدار به کل مقدار تولیدی که می تواند رخ دهد، با توجه به اینکه تمام منابع به طور کامل استفاده می شود، اشاره دارد.
سوالات متداول
چه چیزی باعث تغییر در عرضه کل بلندمدت می شود؟
تغییر در منحنی LRAS زمانی اتفاق می افتد که افزایش یا کاهش در عرضه نیروی کار، ارتقاء یا کاهش منابع انسانی، توسعه فناوری، افزایش یا کاهش سرمایه یا منابع مالی و تغییر در عرضه منابع طبیعی وجود داشته باشد. این عوامل بر منحنی LRAS تاثیر می گذارند.
چرا منحنی عرضه کل بلندمدت عمودی است؟
عمودی است زیرا به افزایش یا کاهش قیمت بستگی ندارد. در بلندمدت، همه عوامل تولید متغیر هستند زیرا با تغییرات قیمت تعدیل میشوند. با این حال، اگر قیمت افزایش یابد، تولید به نفع سود افزایش می یابد. بنابراین، می بینیم که اقتصاد با پتانسیل کامل و اشتغال در بلندمدت کار می کند.
آیا سیاست مالی بر عرضه کل بلندمدت تأثیر می گذارد؟
سیاست مالی به هزینه بیشتر دولت برای آموزش مردم، توسعه فناوری کشور، سرمایه گذاری در مشاغل مولد که فرصت های رشد بلندمدت را فراهم می کند و غیره اشاره دارد. چنین سرمایه گذاری هایی منجر به تأثیر مثبت بر LRAS می شود. در نتیجه، منحنی به سمت راست تغییر خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.