عرضه پول و نرخ بهره
عرضه پول چگونه بر نرخ بهره تأثیر می گذارد؟
ممکن است اصطلاح عرضه پول را نشنیده باشید. این به همه داراییهای نقدی و نقدی اشاره دارد که تا به امروز در اقتصاد یک کشور در گردش است. این مقدار پول برای سلامت اقتصادی و مالی یک کشور بسیار مهم است. اقتصاددانان و تحلیلگران بر عرضه نظارت می کنند و سیاست های پولی و مالی خود را تنظیم می کنند. به این ترتیب، عرضه پول تأثیر مستقیمی بر نرخ بهره دارد. در این مقاله به بررسی این رابطه و معنای آن برای حق بیمه ریسک می پردازیم.
به طور خلاصه:
- عرضه پول در ایالات متحده تحت تأثیر عرضه و تقاضا و اقدامات فدرال رزرو و بانک های تجاری است.
- نرخ بهره تعیین شده توسط فدرال رزرو بر نرخ استقراض بانک ها از فدرال رزرو، نرخ استقراض بین بانکی و نرخ وام مصرف کننده تأثیر می گذارد.
- تعیین نرخ بهره شامل ارزیابی قدرت اقتصاد، تورم، بیکاری و عرضه و تقاضا است.
- جریان بیشتر پول از طریق اقتصاد با نرخ های بهره پایین تر مطابقت دارد، در حالی که پول کمتر در دسترس نرخ های بالاتری ایجاد می کند.
- نرخ بهره همچنین منعکس کننده حق بیمه ریسک است، که میزان ریسکی است که هم وام گیرندگان و هم وام دهندگان مایل به پذیرش هستند.
عرضه پول و نرخ بهره: یک رابطه معکوس
همه قیمت ها در اقتصاد بازار با عرضه و تقاضا هماهنگ می شوند . برخی از افراد تقاضای بیشتری برای پول فعلی نسبت به ذخایر فعلی خود دارند. به عنوان مثال، بیشتر افراد 300000 دلار برای خرید خانه ندارند. این افراد برای به دست آوردن پول فعلی بیشتر وارد بازار اعتبار می شوند و از کسانی که مازاد پول فعلی دارند وام می گیرند. به این موجودات پس انداز می گویند. نرخ بهره تعیین کننده هزینه پول قرض شده است.
عرضه پول در ایالات متحده بر اساس اقدامات فدرال رزرو و بانک های تجاری در نوسان است. عرضه پول و نرخ بهره رابطه معکوس دارند. عرضه پول بیشتر ، نرخ های بهره بازار را کاهش می دهد و وام گرفتن را برای مصرف کنندگان هزینه کمتری می کند. برعکس، منابع پولی کوچکتر تمایل به افزایش نرخ بهره در بازار دارند و گرفتن وام را برای مصرف کنندگان گرانتر می کند. سطح فعلی پول نقد (عرضه) با کل تقاضا برای پول نقد (تقاضا) هماهنگ است تا به تعیین نرخ بهره کمک کند.
برای تعیین نرخ بهره، فدرال رزرو باید به قدرت کلی اقتصاد نگاه کند. این شامل بررسی عواملی مانند تورم، بیکاری و عرضه و تقاضا می شود. پس از تعیین این موارد، بانک مرکزی می تواند تصمیم بگیرد که آیا نرخ ها را افزایش یا کاهش دهد. به یاد داشته باشید، نرخ بهره تاثیر زیادی بر جنبه های مختلف اقتصاد دارد، از جمله:
- نرخ وام دهی که بانک های تجاری با آن می توانند از فدرال رزرو وام بگیرند.
- نرخ وام دهی که بانک های تجاری با آن می توانند از یکدیگر وام بگیرند.
- نرخ وام تعیین شده برای مصرف کنندگان برای استقراض از بانک های خرده فروشی
0.20٪
نرخ فعلی وجوه فدرال تا مارس 2022. این نرخی است که بانک ها از یکدیگر برای وام های یک شبه دریافت می کنند و معیاری برای سلامت اقتصاد است.
اولویت نقدینگی و حق بیمه ریسک
در حالی که عرضه پول یک کشور نقش مهمی در نحوه تعیین نرخ های بهره ایفا می کند، این تنها چیزی نیست که بر آنها تأثیر می گذارد. در واقع، در ارتباط با ریسک بازار کار می کند که بر نرخ ها نیز فشار می آورد. این به دو تابع مختلف تقسیم می شود که به طور قابل توجهی بر نرخ ها تأثیر می گذارد. اقتصاددانان این کارکردهای دوگانه را ترجیح نقدینگی و حق بیمه ریسک می نامند.
تأثیر ترجیح نقدینگی
ترجیح نقدینگی نظریه ای است که نشان می دهد سرمایه گذاران حاضرند نقدینگی خود را برای نرخ های بهره بالاتر کنار بگذارند. وقتی نرخ بهره بالاست، سرمایه گذاران خوشحال می شوند که پول خود را در سرمایه گذاری هایی با سررسید بلندمدت قرار دهند. به این ترتیب، آنها مایلند از امکان نقدینگی اوراق بهادار با سررسید کوتاه مدت چشم پوشی کنند زیرا بازده یا نرخ بهره آنها پایین تر است.
فرض کنید اوراق قرضه پنج ساله دارای بازدهی 2 درصدی ، اوراق قرضه 10 ساله دارای بازدهی 4 درصدی و اوراق قرضه 30 ساله به سرمایه گذاران 6 درصد سود می دهد. طبق نظریه ترجیح نقدینگی، یک سرمایه گذار معمولی ممکن است با سرمایه گذاری در گزینه 30 ساله، گزینه نقدینگی را برای بازدهی بالاتر قربانی کند.
تاثیر حق بیمه ریسک
نرخ بهره تنها نتیجه تعامل بین عرضه و تقاضا برای پول نیست. آنها همچنین نشان دهنده سطح ریسکی هستند که سرمایه گذاران و وام دهندگان مایل به پذیرش هستند. به این حق بیمه ریسک می گویند.
فرض کنید سرمایهگذار دارای مقدار زیادی پول فعلی است و مایل است در دو سال آینده پول نقد اضافی را به شخص دیگری قرض دهد یا سرمایهگذاری کند. دو سرمایه گذاری ممکن برای این پول فعلی وجود دارد: یکی با نرخ بهره 5 درصد و دیگری با نرخ بهره 6 درصد.
بلافاصله مشخص نیست که سرمایه گذار باید کدام گزینه را انتخاب کند زیرا آنها باید از احتمال بازپرداخت آنها مطلع باشند. اگر 6% از 5% پرمخاطرهتر به نظر میرسد، سرمایهگذار میتواند نرخ پایینتری را انتخاب کند یا از خریدار 6% بخواهد که نرخ را به یک حق بیمه متناسب با ریسک مفروض افزایش دهد.
ارتباط کلی بین عرضه پول و نرخ بهره چیست؟
عرضه پول و نرخ بهره یک کشور رابطه معکوس دارند. این بدان معناست که اگر عرضه پول در اقتصاد یک کشور بیشتر باشد، نرخ بهره باید کمتر باشد. برعکس، اگر عرضه پول کمتر باشد، نرخ ها باید بالاتر باشند.
چرا عرضه پول و نرخ بهره کوتاه مدت رابطه معکوس دارند؟
وقتی همه چیز برابر است، رابطه معکوس بین عرضه پول یک کشور و نرخهای بهره کوتاهمدت باعث میشود که وام گرفتن برای مصرفکنندگان کم یا زیاد شود. بنابراین وقتی عرضه پول بیشتری وجود داشته باشد، نرخ بهره کمتر است. بنابراین، وام گرفتن ارزان تر می شود. اما زمانی که عرضه پول کمتر باشد، نرخهای بهره بالاتر میروند و نگهداری بدهیها را گرانتر میکند.
اگر فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش دهد چه اتفاقی برای عرضه پول می افتد؟
اگر فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش دهد، به این معنی است که عرضه پول شروع به کاهش می کند. مقدار کمتر پول در اقتصاد، وام گرفتن را برای بانک ها و مصرف کنندگان گران تر می کند.
آیا افزایش نرخ بهره باعث افزایش عرضه پول می شود؟
افزایش نرخ بهره باعث افزایش عرضه پول یک کشور نمی شود زیرا این دو رابطه معکوس دارند. نرخ بهره بالاتر به معنای عرضه کمتر پول در اقتصاد است. از آنجایی که عرضه پول کاهش مییابد، هزینههای استقراض را افزایش میدهد که باعث میشود نگهداری بدهی برای مصرفکنندگان گرانتر شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.