شرکت های کارگزاری ، معرفی کارگزاری آگاه و مفید
شرکت های کارگزاری
افرادی که در شرکت های کارگزاری فعالیت می کنند، افرادی خبره، با تجربه و آشنا به مسائل مالی هستند که نسبت به شرایط اقتصادی، بازار اوراق بهادار . بازار کالاهای مختلفی که معامله می شود شناخت دارند و با تسلط خود بر قوانین و مقررات می توانند بهترین اقدام به منظور خریدو فروش اوراق بهادار و کالا در تالار معاملات بورسها و بازارهای خارج از بورس را برای مشتریان انجام دهند.
به دلیل آنکه کلیه سرمایه گذاران از طریق شرکت های کارگزاری اقدام به خریدو فروش میکنند فعالیت کارگزاری دارای حساسین ویژه می باشد. بنابراین شرایط و مقرراتی بر مدیران و پرسنل شرکت های کارگزاری حاکم است.
صلاحیت اعضای هیت مدیره و مدیرعامل شرکت های کارگزاری قبل از قبول سمت، به تایید سازمان بورس می رسد که به این منظور صلاحیت های علمی، تجربی، عمومی، و تحصیبی متقاضیان بررسی می شود. چون معاملات شرکت های کارگزاری توسط معامله گران انجام میگردد باید دارای گواهینامه ی حرفه ای باشند که دارا بودن این گواهی نامه تسلط آنها را بر مباحث علمی مورد نیاز و قوانین و مقررات نشان می دهد.
خدمات شرکت های کارگزاری
- ارائه خدمات مالی
- ارائه خدمات در حوزه های مختلف (جامعیت کارگزار)
- دسترسی راحت سرمایه گذار به کارگزار
- تخفیف کارمزد و ارائه خدمات اعتباری
- ایجاد سامانه معاملاتی آنلاین
- تحلیل، مشاوره و آموزش به سهامداران
- خدمات پشتیبانی برای سرمایه گذاران
- ایجاد صندوق های سرمایه گذاری
فعالیت های شرکت های کارگزاری در بورس و بازارهای خارج از بورس
- معاملات در بورس اوراق بهادار: ارائه خدمات خرید و فروش سهام، حق تقدم سهام و اوراق مشارکت شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار به مشتریان. همچنان شامل معاملات آتی سهام در بورس اوراق بهادار، مشاور پذیرش در بورس اوراق بهادار و مشاور عرضه در بورس اوراق بهادار.
- معاملات محصولات (فلزی، نفت و پتروشیمی، کشاورزی، سیمان و…) در بورس کالای ایران: ارائه خدمات خرید و فروش کلیه محصولات (فلزی، نفت و پتروشیمی، کشاورزی، سیمان و…) پذیرفته شده در بورس کالای ایران به مشتریان.
- معاملات فرابورس: ارائه خدمات خرید و فروش سهام، حق تقدم سهام و اوراق بدهی شرکتهای پذیرفته شده در فرابورس به مشتریان، شامل مشاور پذیرش، مشاور عرضه و …
کارگزاری و روش های انجام معاملات سهام
با ثبت نام در سجام نمیتوان در بورس معامله کرد و لازم است پس از ثبت نام در سجام در یک کارگزاری هم ثبت نام کنید.
کد بورسی چیست؟ نحوه ی ثبت نام در سجام جهت گرفتن کد بورسی
روشهای معامله در بورس به چهار روش زیر انجام میشود:
انجام معاملات با مراجعه مستقیم به کارگزاری
سرمایهگذار به صورت حضوری به شرکت کارگزاری مراجعه نموده و فرم درخواست خرید یا فروش اوراق بهادار را تکمیل مینماید. فرم معامله در بازار بورس به صورت حضوری، شامل اطلاعات فردی است را تکمیل می کنند. پس از تکمیل فرم درخواست خرید و فروش سهام، سرمایهگذار میتواند مبلغ مورد نیاز و کارمزد معامله را از طریق واریز به حساب بانکی یا استفاده از دستگاه کارتخوان در شعب کارگزاری، پرداخت نماید.
انجام معاملات از طریق اینترنت
پس از دریافت رمز عبور از طرف شرکت کارگزاری به سایت اینترنتی شرکت کارگزای مراجعه مینماید و با تکمیل فرمهای درخواست خرید یا فروش سهام به صورت اینترنتی سفارش خود را در سامانه کارگزار ثبت مینماید.به دلیل راه اندازی سامانهی معاملات برخط بورس، امروزه دیگر از روش اینترنتی استفاده چندانی نمیشود.
انجام معاملات به صورت تلفنی شرکت های کارگزاری
سرمایهگذار میتواند بدون نیاز به مراجعه حضوری به کارگزاری، صرفاً از طریق استفاده از سامانه تلفنی کارگزاری، سفارش خود را برای خرید یا فروش سهام یا سایر اوراق بهادار به کارگزار ارائه دهد.برای فعال کردن امکان معامله در بورس از طریق سفارش تلفنی، کافی است سرمایهگذار فقط یکبار به کارگزاری مراجعه نموده و قرارداد مربوطه را امضا نماید.
حداکثر ظرف مدت یک هفته پس از امضای قرارداد، کارگزاری نام کاربری و رمز عبور اختصاصی را به صورت محرمانه به مشتری ارائه میدهد.پس از دریافت نام کاربری و رمز عبور، سرمایهگذار میتواند به صورت تلفنی با کارگزاری تماس بگیرد و سفارشات خود را برای خرید یا فروش اوراق بهادار وارد سامانه نماید.
انجام معاملات به صورت معامله بر خط یا آنلاین
در این روش سرمایهگذار مستقیماً و بدون دخالت کارگزاری اقدام به خرید و فروش سهام مینماید. پس از گذشت دو سال از راهاندازی سیستم معاملات برخط بورس، این روش بهترین و پرطرفدارترین نحوه معامله در بازار بورس است.از مهمترین عوامل رشد روش معاملات برخط در بین سرمایهگذاران میتوان به سرعت عمل در خرید و فروش، نقل و انتقال وجوه لازم برای سرمایهگذاری به صورت الکترونیک اشاره کرد.
در این روش سرمایهگذار با در اختیار داشتن یک رایانه متصل به اینترنت در هر نقطه حتی از منزل یا محل کار خود مستقیماً اقدام به خرید و فروش سهام میپردازد. کدکاربری، کلمه عبور و لینک مربوط به معاملات آنلاین از طریق تلفن همراه یا آدرس پست الکترونیک برای سرمایهگذار ارسال می گردد و پس از آن امکان انجام معاملات در ساعت بازار بورس برای سرمایهگذار میسر خواهد بود.
کارگزار (broker) کیست؟ شرکت های کارگزاری
کارگزاران اشخاص حقوقی هستند که به نمایندگی از طرف مشتریان اقدام به خرید و فروش اوراق بهادار یا کالا یا اوراق مبتنی بر کالا و ارائه سایر خدمات در بازار سرمایه به مشتریان می کنند.
یک کارگزار بهطور عام مجموعهای از فعالیتهای لازم بین خریدار و فروشنده را با توجه به مسئولیت قبلی که خریدار و فروشنده به او واگذار کردهاند انجام میدهد تا در شرایط مشخص و امن موضوع مورد معامله و هزینههای اصلی و جانبی آن تبادل گردد.
وظایف کارگزارها
- تعیین ارزش بازار
- تبلیغ سهام برای فروش
- نشان دادن سهام به خریداران احتمالی
- دادن مشاوره به سرمایه گذاران در مورد مسائل مرتبط
انواع کارگزار شرکت های کارگزاری
کارگزار بورس
یک شخصیت حقوقی، که مجاز فعالیت خود را از سازمان بورس میگیرد و واسطه بین خریدار و فروشنده سهام می باشند. این کارگزاران، دستورهای داد و ستد را از سرمایه گذاران دریافت نموده و در سیستم معاملات آنها را ثبت می کنند.
کارگزار املاک
به شخصیت حقیقی یا حقوقی گفته می شود که بر اساس مهارت هایی که دارد، منافع خریدار و فروشنده را در جریان خرید و فروش ملک حفظ می نماید. این کارگزار، مجموعه ای از فعالیت های مورد نیاز و ضروری بین خریدار و فروشنده را با توجه به مسئولیت قبلی که خریدار و فروشنده به او واگذار کرده اند، انجام میدهد تا در شرایط مشخص و امن موصوع مورد معامله و هزینه های اصلی و جانبی آن صورت گیرد.
کارگزار بازار فارکس
این نوع کارگزار، واسطه ی بین سرمایه گذاران و بازار جهانی فارکس است. نقش اساسی معاملات را به منظور جا به جایی معاملات، ایفا می کند. در بازار فارکس، معامله گر باید با یک کارگزار قرداد ببندد و مبلغی به عنوان سپرده در بانک کارگزار نگه دارد و کارگزار انجام معاملات ارزی وی را بر عهده گیرد.
کارگزار فارکس در ازای فراهم کردن معاملات خرید و فروش، درصدی از هر معامله را به عنوان کارمزد کسر کرده و به حساب خود واریز می کنند البته هزینه این معاملات به صورت اتوماتیک محاسبه می شود و به حساب کارگزار منتقل می گردد. برخی از کارگزارها تنها از اختلاف قیمت بین خرید و فروش ارز سود خود را تامین می کنند و از معاملات، کارمزد نمی گیرند.
کارگزار نشریات
افزایش روز افزون هزینه نشریات و چاپ آنها از یک سو و لزوم دسترسی ه موقع به این نشریات و تکمیل آرشیو آنها از سویی دیگر، کتابخانه ها را به سمت انتخاب کارگزاری متمایل میکند، این نوع کارگزاری، قادر است که نشریات را در کوتاه ترین زمان ممکن با قیمت مناسب تهیه نماید.
نحوه ی ثبت نام در کارگذاری مفید
یک سری از کارگزاری پنل های متفاوتی دارند بعد از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد فضاهای متفاوتی می شوید. یک سری از کارگزاری ها فضاشون باهم مشترک هست برای مثال کارگزاری مفید و مبین سرمایه. یعنی شما توی هرکدوم از این کارگزاری ها یک کدبورسی گرفتید به راحتی می توانید با فضای دیگری هم کار کنید.
خرید یا فروش سهم در کارگزاری مفید
- در سمت ارسال سفارش، جست و جوی سهم، اگر سهمی مد نظرتون هست که خرید کنید یا از قبل خریداری کردید و قصد دارید که اون رو بفروشید فقط کافیه اسمش رو توی جستو جوی سهم سرچ کنید.
- بعد از اینکه سهمتون رو انتخاب کردید یک قسمتی هست برای خرید و یک قسمتی هست برای فروش.
- اگر میخواید فروشی انجام بدین باید قبلا این سهم رو خریداری کرده باشید و یک تعداد دارایی داشته باشید. اگر بخواید خریداری کنید روی گزینه خرید کلیک کنید.
- قیمتی که مد نظرتون هست برای خرید یا فروش سهمتون، کافیه روی مستطیل قیمت کلیک کنید و بازه ی مجاز روی برای سهام مورد نظرتون رو نشان می دهد.
- اگر سهم در حال نوسان در بازه ی روز خود باشد شما می توانید با توجه به قسمت سمت چپ سایت که پنج تا از برترین تقاضا یا عرضه ها نشان میدهد میتوانید قیمت خود را توی این بازه انتخاب کنید.
- مبلغتون رو به ریال در قسمت کل مبلغ وارد کنید و روی ماشین حساب کلیک کنید، خودش قیمت رو در مبلغ ضرب میکنه و کارمزد رو کسر میکنه و یک تعدادی رو برای شما نمایش می دهد. بعد از اینکه تعداد رو به شما نمایش داد میتونید با زدن دکمه ی خرید سهمتون رو خریداری کنید. برای فروش هم دقیقا همین مراحل را طی میکنیم.
سبد بان
در این قسمت مبلغ پول بلوکه شده و قدرت خرید شمارو نشان میدهد. اگر قدرت خرید شما برای خرید یا فروش سهمی کافی نباشد باید به پنلتون واریز وجه رو انجام بدین یا حساب کاربری خودتون رو شارژ کنید.
واریز وجه
نوار سمت راست دومین گزینه واریز وجه رو انتخاب میکنید. واریز آنی و سپس درگاه بانک خود را انتخاب میکنید و میزان مبلغ مورد نظرتون رو در قسمت مبلغ مینویسید. بعد از زدن دکمه ی ارسال وارد درگاه پرداخت میشوید و اطلاعات کارت خود را وارد میکنید.
تقاضای وجه
منوی سمت راست زیر گزینه ی واریز وجه، گزینه ی تقاضای وجه را انتخاب میکنید. مبلغ مورد نیاز خود را وارد میکنید و تاریخی که قرار است وارد حساب بانکی شما بشود را انتخاب میکنید و سپس ثبت درخواست.
نمودار تکنیکال سهم
از منوی سمت راست ابزار تکنیکال رو انتخاب میکنید. در این پنجره نمودار مورد نظرتون رو نشان میدهد. سمت چپ تصویر میتونید از ابزارهای تکنیکال برای تحلیل سهم استفاده کنید. در قسمت بدون تعدیل میتونید سهم رو با افزایش سرمایه بدون تعدیل یا …. نگاه کنید.
تغییر کارگزار ناظر
نماد سهم مورد نظر خود را جستوجو کنید و ثبت درخواست رو بزنید تا سهم مورد نظر خود را در سبد خود مشاهده کنید.
جهت دیدن ویدئو ثبت نام در کارگزاری مفید با فیلترشکن روشن کلیک کنید.
نحوه ی ثبت نام در کارگزاری آگاه شرکت های کارگزاری
نام کاربری خود را در کارگزاری آگاه وارد کنید، توی پنل کارگزاری آگاه برای جستوجوی سهم یا خرید یا فروشش رو انجام بدین کافیه توی قسمت ذره بین نماد سهم مورد نظرتونو جستوجو کنید. یک سری اطلاعات راجع به نماد سهم مورد نظرتون رو نشان میدهد، در تایم بازار پنج فروشنده ی برتر و پنج خریدار برتر رو در نوار ابزار پایین سمت راست نشان می دهد.
خریدار یا فروش سهم
بالا سمت چپ روی گزینه ی خرید کلیک میکنید. پنجره ی اول برای شما باز میشه و قیمت مجاز روز، بازه ای که اون سهم توش نوسان پیدا میکنه نمایش میدهد.
قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله را به شما نشان میدهد و نمیتونید با قیمتی بالاتر از قیمت آخر بازه یا کمتر از اول بازه این سهم را خریداری کنید. اگر یک قیمتی بین این بازه مد نظرتون هست میتونید توی کادر منبع مالی وارد کنید یا از قیمت های پیشنهادی انتخاب کنید.
اگر روی ماشین حساب کلیک کنید، مبلغتون رو وارد کنید خودش در قیمتی که مشخص کردین ضرب میکند و حجمی که میتونید از این سهم خریداری کنید را نشان میدهد بعد از اون میتونید گزینه ی خرید رو کلیک کنید و سفارش شما درخواست داده میشود. برای فروش هم همین مراحل را طی میکنید.
واریز وجه
در قسمت منو کلیک کنید یک دیده بان دارید که تقاضای وجه و …. سایر امکانات وجود دارد. اگر بخواید حساب بورسی خود را شارژ کنید پرداخت شتابی را انتخاب میکنید. بعد از وارد شدن به گزینه ی پرداخت شتابی گزینه ی جدید یا + را انتخاب میکنید. مبلغ مد نظر خود را وارد میکنید و بعد از انتخاب کرد درگاه پرداخت خود، پرداخت را انجام میدهید.
تقاضای وجه
گزینه ی منو، تقاضای وجه و سپس علامت + یعنی افزودن تقاضای جدید و مبلغ مدنظر خود را تایپ میکنید، حسابتون را انتخاب میکنید و تاریخی که دوست دارید این وجه وارد حسابتون بشه سپس گزینه ی ذخیره را کلیک میکنید.
نمودار تکنیکال
گزینه ی منو سپس دیده بان تکنیکال را انتخاب میکنید. پنجره را از بالای صفحه پایین بکشید، نمودار سهم را به شما نشان میدهد. اگر بخواید نمودار سهم دیگری را نگاه کنید در قیمت ذره بین جستوجو کنید.
ابزارها برای تحلیل تکنیکال در نوار سمت چپ هستند. قیمت در حال حاضر با خط چین قرمز رنگ نشان داده شده. میتوانید نمودار را از حالت خودکار بردارید و اون رو به هر سمتی که میخواید ببرید.
تغییر کارگزار ناظر
در قسمت منو، اگر سهامی رو از صندوق ها خریداری کردین و میخواید وارد سبد سهامتون بشود گزینه ی + بزنید و نماد سهم مورد نظرتون رو وارد کنید و گزینه ی ذخیره را کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.