ریپل (XRP) چیست؟
ریپل یا XRP؟
جالب است بدانید که ارز دیجیتال XRP با ریپل تفاوت دارد و این نکته برای افرادی که دارای هوش مالی هستند بسیار مهم است. (Ripple) از دو جز تشکیل شده است:
- XRP
- RippleNet
XRP به عنوان یک کریپتو کارنسی یا رمزارز در نظر گرفته میشود در حالیکه Ripple نت یک شبکه پرداخت (Payment Network) که برای سرمایه گذاری طراحی شده است. ریپل نت با این هدف ساخته شد که به بانکها و دیگر موسسات اجازه دهد تا پول و داراییهای خود را با سرعت بالاتر و با کارمزد کمتر در میان مرزها جابه جا کنند.
یکی از محصولات شرکت ریپل نت ارز دیجیتال XRP است. بنابراین Ripple یک شبکه پرداخت و XRP محصول این شبکه است.
هدف ریپل
دو بانک در دو کشور مختلف را در نظر بگیرید،مثلن یکی از این بانک ها در ایران است و دیگری در کانادا. فرض کنید میخواهیم یک مبلغ مشخصی پول را از بانکی در ایران به بانکی در کانادا ارسال کنیم، این فرآیند انتقال باید از طریق یک سیستم پرداخت انجام شود. سیستمی به اسم سوییفت Swift وجود دارد که این فرآیند انتقال را انجام میدهد. مشکل سیستم پرداخت سوییفت در سرعت پایین انجام تراکنشها و زمان زیاد برای انجام این تراکنش میباشد.
هدف این شرکت در آغاز این بود که به گونه ای مانند سیستم سوییفت عمل کند به همین دلیل ارز دیجیتال XRP را طراحی کرد. با این تفاوت که سرعت تایید تراکنشهای بین بانکی بیشتر شود. اما مساله ای که هست این است که اگر بخواهد سرعت را افزایش دهد باید از میزان غیرمتمرکز بودن سیستم خودش بکاهد، و به همین میزان امنیت سیستم هم کاهش پیدا کرد.
تفاوت XRP با ارزهای دیگر
برخلاف بیتکوین و اتریوم که هرکدام بلاک چین اختصاصی خود را دارند، ریپل یک بلاک چین نیست. به این صورت که از تعدادی سرور برای تایید تراکنش ها استفاده میکند که با الگوریتم RPCA (Ripple Protocol Consensus Algorithm) که همان الگوریتم اجماع شبکه ریپل است کار میکند.
بنابراین با توجه به اینکه تعداد سرورهای کمتری تایید تراکنش ها را انجام میدهند، سرعت تاییدشان بالاتر میرود.
بطور کلی در این شبکه، تراکنشها در کمتر از چهار ثانیه تایید میشوند و حدود ده هزار تراکنش در هر ثانیه انجام میشود. این در حالیست که بیتکوین حدود هفت تراکنش در هر ثانیه انجام میدهد.
نقاط ضعف و قدرت ارز دیجیتال ریپل
از جمله نقاط قوتی که میتوان برای این شبکه به آنها اشاره کرد عبارتند از:
- صرفه اقتصادی یکی از مهمترین نقاط قوت این شبکه است.
- حل بسیاری از مشکلاتی که بانک ها نتوانستند آنها را حل کنند. و با تعداد زیادی از بانک ها و مسسات در دنیا همکاری میکند.
- مارکت کپ یا همان ارزش بازار XRP بالاست و این به خودی خود یک مزیت محسوب میشود.
در مقابل ویژگیهای مثبت این شبکه پرداختی، نقاط ضعفی هم در آن وجود دارد که عبارتند از:
- تعداد کل XRP های استخراج شده بصورت Pre-Mined یا از پیش استخراج شده هستند.
- بخش عمده ای از XRP های استخراج شده در دست تیم توسعه دهنده آن است.
- ارز XRP غیرمتمرکز نیست.
سخن پایانی
در این مقاله راجب ارز دیجیتال ریپل یا همان XRP صحبت شد و تمامی اطلاعاتی که درباره ان لازم دارید را به شما ارائه کردیم. بسیاری از صرافی های سراسر دنیا این ارز دیجیتال با کیفیت را پشتیبانی می کنند که به راحتی می توانید ان را بخرید و بفروشید. برای اموزش دیگر ارز های دیجیتال می توانید به قسمت مقالات مراجعه کنید و با دوره های مخصوص ارز دیجیتال را خریداری کنید و از آنها استفاده کافی را ببرید.
سوالات متداول
- آیا ریپل یک ارز غیر متمرکز است؟
بله و کاملا امن می باشد. - از چه صرافی هایی می توان XRP خرید؟
تقریبا در تمامی صرفی های معتبر در دنیا می توانید آن را خریداری کنید. - سرعت تایید تراکنش های ریپل چگونه است؟
به دلیل سرور های قوی سرعت تایید آن بسیار بالا است.
جهت ورود به پیج اینستاگرام معین صادقیان کارشناس اقتصاد و مدرس بازار سرمایه کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.