دستگاه ماینر چیست؟ همه چیز درباره دستگاه های ماینینگ
دستگاه ماینر چیست؟
دستگاه ماینر یا Asic اصطلاحی است که برای دستگاههای استخراج رمزارزها بهکار برده میشود و درحال حاضر این دستگاهها بسیار متنوع هستند. این دستگاه برای افرادی که دارای هوش مالی هستند بسیار مناسب است.
در سراسر جهان افرادی که به کار استخراج رمزارزها اعم از بیتکوین یا سایر ارزهای رمزنگاری شده مشغول هستند، ماینر میگویند و آنها تلاش میکنند با استفاده از ابزارهای متنوع استخراج به تعداد بیشتری از رمزارزهای استخراج نشده دست یابند و با فروش آنها به سود و درآمدزایی دست پیدا کنند.
به طور کلی ماینینگ فرآیند تأیید تراکنشهای رمزارزها و ثبت آنها در دفتر کل توزیع استخراج است. این فرآیند به غیرمتمرکز سازی شبکه رمزارزها و افزایش امنیت شبکه کمک میکند و در نهایت رمزارز جدید ایجاد میکند.
به شکل کاملاً ساده تراکنشهای تأیید شده در بلوکها جمع میشوند و برای اضافه شدن این بلوکهای تازه به زنجیره بلوکهای موجود یک پازل کدگذاری وجود دارد که از پیچیدگیهای بالایی برخوردار است و باید حل شود. هر سیستمی که این پازل را حل کند پاداش میگیرد.
روش انتخاب دستگاه ماینر بیت کوین
با در نظر گرفتن پیچیدگی که در ماین کردن بیتکوین وجود دارد، بسیار حائز اهمیت است که روی سختافزاری که مناسب و از نوع صحیحی است سرمایهگذاری شود.
مشخصههای محدودی وجود دارند که باید هنگام انتخاب تجهیزاتی که به شکل خوبی برای فرد مناسب است در نظر گرفته شوند و یکی از آنها هشریت است.
هشریت تعداد محاسباتی است که سختافزار شما میتواند در هر ثانیه انجام دهد. این مورد، پارامتر بسیار حائز اهمیتی است؛ زیرا که هر چه هشریت بالاتر باشد، شانس آنکه یک مسئله ریاضیاتی حل شود و در واقع، بلوک بیتکوین کاوش و جایزه آن دریافت شود، بالاتر است.
آنچه ماینرها به دنبال آن هستند، خروجی تعیین شده تابع هش است. هنگامی که بحث از تابع هش میشود، ورودی مشابه همیشه خروجی مشابهی تولید میکند، اما توابع هش به شکلی طراحی شدهاند که غیر قابل پیشبینی باشند.
بنابراین، بهترین راه برای پیدا کردن خروجی مشخص، آزمودن حداکثر ورودیهای ممکن است. علاوه بر آن، استخراج بسیار رقابتی است؛ بنابراین، به منظور گردآوری پاداش، ماینر نیاز به آن دارد که قادر باشد این ورودیهای تصادفی را در حد ممکن سریع دریافت کند.
بنابراین، به همین دلیل است که انتخاب سختافزاری با هشریت بالاتر، برای استخراج موفق، مسئله بسیار مهمی است. هشریت با یکای مگاهش بر ثانیه (MH/S)، گیگاهش (GH/S) و تراهش بر ثانیه (TH/S) سنجیده میشود.
هشریت سختافزارهایی که به طور خاص برای ماینینگ بیتکوین ساخته شده است طیفی از چند صد مگاهش (MH) تا چند صد تراهش (TH) را در بر میگیرد.
هنگامی که کاربر بخواهد یک دستگاه ماینر بیت کوین را ارزیابی کند، معمولا سه فاکتور اساسی وجود دارد که باید آنها را بررسی کند. این فاکتورها در ادامه بیان شدهاند.
- مصرف برق
- هشریت
- بهرهوری انرژی
مصرف برق دستگاه ماینر بیت کوین
میزان برق مصرفی دستگاه ماینر بیت کوین به «وات» (Wat) سنجیده میشود و هرچه کمتر باشد بهتر است. سختافزار استخراج بیتکوین یک سرمایهگذاری است و به همین دلیل به هزینههایی برای انجام سرمایهگذاری نیاز دارد.
هرچقدر که سختافزار قدرتمندتر باشد، برق بیشتری نیز مصرف میکند. پیش از آنکه خرید دستگاه انجام شود، فرد باید هزینه برق مصرفی دستگاه را به وات محاسبه کند و بررسی کند که قبض برق بعدی که برای او به واسطه خرید دستگاه ماینر بیت کوین خواهد آمد چقدر است.
قطعا، فرد تمایل ندارد که هر آنچه در یک ماه به واسطه دستگاه ماینر بیت کوین خود پول کسب کرده است را در پایان ماه برای قبض برق پرداخت کند.
کاربر میتواند از ارقام نرخ هش و برق مصرفی برای محاسبه آنکه چه میزان هش برای هر وات برق توسط سختافزار مصرف میشود استفاده کند.
برای مثال، اگر نرخ هش سختافزاری ۴۵۰۰ مگاهش باشد و نیاز به ۳۲ وات برق داشته باشد، در واقع ۱۴۰٫۶۲۵ مگاهش بر ثانیه به ازای وات دریافت میکند.
فرد میتواند از یک ماشینحساب برخط استفاده کند و یا از قبض برق برای تعیین آنکه هزینه برق مصرفی چه میزانی است استفاده کند. در برخی از موارد، فرد از کامپیوتر برای راهاندازی سختافزار استخراج بیتکوین استفاده میکند. مشخصا، کامپیوتر نیز مصرف برق خودش را دارد و بنابراین باید یک فاکتور دیگر در محاسبات دخیل شود.
در حالی که داشتن نرخ هش بالا خوب است، اما اگر برای به دست آوردن آن انرژی زیادی صرف شود، در نهایت خسران به وجود خواهد آورد.
بهرهوری اساسا محاسبه میزان برقی است که برای تولید یک بیتکوین مورد نیاز است. یک ماینر بهرهور برای استخراج یک بیتکوین نیاز به استخراج برق کمتری دارد.
بهرهوری به وسیله تقسیم مصرف انرژی بر هشریت محاسبه میشود و معیاری برای مقایسه دستگاههای ماینر با یکدیگر است. همه معیارهای بالا برای محاسبه سودمندی حائز اهمیت هستند، بنابراین باید اطمینان حاصل کرد که کاربر همه آنها را پیش از هر اقدامی، محاسبه کرده است.
هنگامی که کاربر این اطلاعات را دارد، میتواند آنها را در یک ماشین حساب ماین کردن بیتکوین وارد و میزان بیتکوینهایی که در یک بازه زمانی مشخص میتواند دانلود کند را تخمین بزند.
نرخ هش
نرخ هش برابر با میزان قدرتی است که دستگاه ماینر بیت کوین برای حل مسئله ریاضی ماینینگ از آن استفاده میکنند. هشریت در واقع میزان حدسهایی که ماینر میتواند در هر ثانیه داشته باشد را مشخص میکند.
در حالی که کامپیوترهای شخصی نهایتا میتوانند چند میلیون حدس داشته باشند، دستگاههای ایسیک امروزی میتوانند در هر ثانیه تعداد بسیار بسیار زیادی محاسبه داشته باشند. هرچه هشریت بالاتر باشد، بهتر است.
شرکتهای معروف سازنده دستگاه ماینر بیت کوین
-
بیتمین تکنولوژیز (Bitmain Technologies)
شناخته شدهترین سازنده سخت افزارهای ماینینگ و دستگاه ماینر بیت کوین «بیتمین تکنولوژیز» (Bitmain Technologies) است. بیتمین در سال ۲۰۱۳ در چین بنیان نهاده شد و امروزه دارای دفاتری در کشورهای مختلف در سراسر جهان است.
این شرکت، یک سری از دستگاههای ایسیک ویژه استخراج رمزارزها مانند بیتکوین، «لایتکوین» (LiteCoin) و «دش» (Dash) را توسعه داده و میدهد.
بیتمین به خاطر کیفیت فناوری و تحویل مطمئنی که دارد شناخته شده است. در عین حال، به دلایلی که در ادامه بیان میشوند این شرکت مورد انتقاد بسیاری از علاقهمندان به بیتکوین نیز هست.
- انحصارگرایی در صنعت تولید ایسیک (ASIC)
- نقش بیتمین در تاخیر برای بروزرسانی SegWit برای بیتکوین
- پشتیبانی و تبلیغ بیتکوینکش (Bitcoin Cash)
- وجود ادعاهایی مبنی بر عملکرد ضدرقابتی
- فعالیتهای زیر سئوالی مانند آسیبپذیری Antbleed و ماجرای AsicBoost
امروزه در مزارع ماینینگ بسیاری از دستگاههای بیتمین استفاده میشود. سهم بیتمین از بازار ایسیک در حدود ۸۰ درصد است.
-
میکروبیتی (MicroBT)
«میکروبیتی» (MicroBT) یا «بیت میکرو» (Bit Micro) در این فضای کسب و کار تازهوارد محسوب میشود، اما موفق است. این شرکت در سال ۲۰۱۹، تعداد ۶۵۰,۰۰۰ ایسیک فروخته است و در حال مبدل شدن به رقیبی قدرتمند برای بیتمین و کنان (Cannan) است. شرکت MicroBT در چین واقع شده است.
شرکت میکروبیتی دستگاههای ایسیک با نام «واتسماینر» (Whatsminer) را تولید میکند و تاکنون پنج سری از این دستگاهها را با اسامی M21 ،M20 ، M10 ، D1 و نسل فعلی M30 منتشر کرده است. این شرکت شروع قوی داشته و محصولات رقابتی را به بازار عرضه کرد است و از همین رو، دنبال کردن کارها و فعالیتهای آن جالب خواهد بود.
-
کنان کریتیو (Canaan Creative)
کنان کریتیو در سال ۲۰۱۳ در پکن و توسط «وو ژانگ» (N.G. Zhang) راهاندازی شد. کنان شروع به تولید دستگاههای FPGA کرد که سختافزار محبوب ماینینگ پیش از ایسیک بود.
کنان کریتیو در نوامبر سال ۲۰۱۹، در «بورس نزدک» (Nasdaq) قرار گرفت که یک بازار بورس مبتنی بر فناوری در ایالات متحده آمریکا است. کنان اولین شرکت تولید دستگاههای ایسیک است که سهامی عام شد.
کنان در حال حاضر دومین بزرگترین تولید کننده دستگاههای ایسیک در جهان است. این کمپانی تجربه غنی در طراحی و تولید محصولات الکترونیکی دارد. شایان توجه است که کنان در این صنعت، برنامههای قابل توجهی برای آینده خود دارد.
-
اینوسیلیکون تکنولوژی (Innosilicon Technology)
اینوسیلیکون تکنولوژی یک شرکت سختافزاری با تیمهای طراحی مستقر در چین و آمریکای شمالی است. این شرکت مزیت رقابتی خود را قیمتهای پایین، کارایی بالا و قابلیت سفارشیسازی بالا میداند و برای پشتیبانی طراحی مشتریان موفق به دریافت جایزه شده است.
IP این شرکت را میتوان در میلیونها دستگاه الکترونیکی موبایل، چندرسانهای و مصرفی مانند تلبت، تلفن موبایل، ستاپ باکسهای اچدی، تلویزیون، دوربین، دستگاههای شبکه و مدارهای مجتمع کامپیوتری مشاهده کرد که سهم قابل توجهی از بازار را از آن خود کردهاند.
این شرکت پس از ورود به بازار رمزارزها، دستگاههای سری «ترمیناتور» (Terminator) خود را برای استخراج بیتکوین به بازار عرضه کرد که آخرین نسخه از آن T3+ Pro بود.
-
ژیانگ ایبنگ کامیونیکیش (Zhejiang Ebang Communication)
ایبنگ اساسا در بحث تحقیق و توسعه، تولید و فروش محصولات مخابراتی فیبر نوری فعالیت میکند. همچنین، این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تراشههای ایسیک در منطقه جغرافیایی خود به شمار میرود. ماینرهای ایبنگ با برند «ایبیت» (Ebit) به بازار عرضه میشوند.
در ماه آپریل سال ۲۰۲۰ (فروردین ۱۳۹۹)، ایبنگ با عرضه اولیه سهام در لیست بازار سهام آمریکا قرار گرفت و این حاکی از آن است که قطعا این شرکت برنامههای قابل توجهی برای آینده دارد.
-
بیتفری (Bitfury)
بیتفری یک شرکت سختافزاری و نرمافزاری بیتکوین است که در سال ۲۰۱۱ به میادین آمد. این شرکت عملیات ماینینگ مقیاس بالایی را روی شبکه به طور مستقل انجام داده است و به دلیل محاسبه حجم زیادی از هشریت شبکه بیتکوین شناخته شده است.
شرکت Bitfury محصولات متنوعی را ارائه میکند که از این جمله میتوان به تراشه ماینینگ ایسیک (ASIC) به نام «کلارکه» (Clarke)، یک سرور ماینینگ در سطح کسب و کار به نام «تاردیس» (Tardis) و یک مرکز داده قابل حمل استخراج بیتکوین به نام «بلکباکس» (BlackBox) اشاره کرد.
این کمپانی دارای مراکز داده عملیاتی در ایسلند، جمهوری گرجستان، کانادا و نروژ است که به انتقال تراکنشهای بیتکوین میپردازد.
دستگاههای بیتکوین ماینینگ نمیتوانند مستقل کار کنند
دستگاههای ماینینگ نمیتوانند مستقل کار کنند؛ زیرا آنها فضای ذخیرهسازی کوچکی دارند و رم کمی هم دارند. وقتی شما بخواهید با استفاده چند کامپیوتر بیتکوین ماینینگ کنید، معمولا یک کامپیوتر را بهعنوان نود اصلی در نظر میگیرید.
این نود اصلی وظیفه ذخیره بلاکچین آن ارز خاص، بهروزرسانی بلاکچین و توزیع بلاکهای تولیدشده در شبکه را به عهده دارد. بقیه نودها کارشان فقط حدس زدن ورودی و اعمال تابع هش روی آن است.
یعنی شما روی یک کامپیوتر هارد، رم و سیپییوی خوب لازم دارید و بقیه کامپیوترها فقط کافی است مقدار کمی فضای ذخیرهسازی، مقدار کمی رم و چندین کارت گرافیک داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.