بن برنانکی کیست؟
بن برنانکی Ben Bernanke
بن برنانکی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ رئیس هیئت مدیره فدرال رزرو ایالات متحده بود. برنانکی در ۱ فوریه ۲۰۰۶ سکان هدایت را از آلن گرینسپن به دست گرفت و به رهبری ۱۸ ساله گرینسپن در فدرال رزرو پایان داد. برنانکه، فرماندار سابق فدرال رزرو، قبل از اینکه در اواخر سال ۲۰۰۵ به عنوان جانشین گرینسپن معرفی شود، رئیس شورای مشاوران اقتصادی رئیس جمهور ایالات متحده بود.
به طور خلاصه:
- بن برنانکه رئیس سابق فدرال رزرو بود که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ این سمت را بر عهده داشت.
- به عنوان رئیس فدرال رزرو، برنانکی بر واکنش بانک مرکزی به بحران مالی سال ۲۰۰۸ و رکود بزرگ نظارت داشت.
- برنانکه جانشین آلن گرینسپن شد و جانت یلن جایگزین او شد.
- برناک چندین استراتژی از جمله تسهیل کمی را برای تقویت اقتصاد ایالات متحده در طول رکود سال ۲۰۰۸ معرفی کرد.
- منتقدان استدلال می کنند که برناک اقتصاد را با پول زیادی پر کرد و به تورم و افزایش بدهی کمک کرد.
سنین جوانی و تحصیل بن برنانکی
بنجامین شالوم برنانکه در ۱۳ دسامبر ۱۹۵۳ متولد شد، او فرزند یک داروساز و یک معلم مدرسه است و در کارولینای جنوبی بزرگ شده است. برنانکی که یک دانشجوی موفق بود، دوره کارشناسی خود را به طور خلاصه در دانشگاه هاروارد به پایان رساند و سپس دکترای خود را در MIT در سال ۱۹۷۹ به پایان رساند.
او اقتصاد را در استنفورد و سپس در دانشگاه پرینستون تدریس کرد، جایی که تا سال ۲۰۰۲ ریاست این دپارتمان را بر عهده داشت تا اینکه کار آکادمیک خود را برای خدمات عمومی ترک کرد. او رسماً در سال ۲۰۰۵ پست خود را در پرینستون ترک کرد.
حرفه بن برنانکی
در زیر خلاصهای از فعالیتهای علمی، حرفهای و سیاسی برنانکی آمده است:
- ۱۹۷۵: فارغ التحصیل از دانشگاه هاروارد
- ۱۹۷۹: از موسسه فناوری ماساچوست دکترا گرفت.
- ۱۹۷۹-۱۹۸۵: دانشیار دانشگاه استنفورد
- ۱۹۸۵-۱۹۹۶: استاد اقتصاد و امور عمومی در پرینستون
- ۱۹۹۶-۲۰۰۲: رئیس بخش اقتصاد دانشگاه پرینستون
- ۲۰۰۲-۲۰۰۵: عضو شورای حکام سیستم فدرال رزرو
- ۲۰۰۵-۲۰۰۶: رئیس شورای مشاوران اقتصادی در دولت بوش
- ۲۰۰۶-۲۰۱۴: رئیس هیئت حکام سیستم فدرال رزرو
دستاوردهای قابل توجه بن برنانکی
برنانکی اولین بار در سال ۲۰۰۵ توسط رئیس جمهور جورج دبلیو بوش به عنوان رئیس فدرال رزرو معرفی شد. او در اوایل همان سال به شورای مشاوران اقتصادی پرزیدنت بوش منصوب شده بود که به طور گسترده به عنوان یک آزمون آزمایشی برای جانشینی گرین اسپن به عنوان رئیس تلقی می شد. در سال ۲۰۰۹، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، او را برای بار دوم به عنوان رئیس جمهور معرفی کرد. جانت یلن در سال ۲۰۱۴ جانشین وی شد .
کمک های اقتصادی
بن برنانکی در تحریک اقتصاد ایالات متحده پس از بحران بانکی سال ۲۰۰۸ که اقتصاد را به سمت مارپیچ نزولی سوق داد، نقش اساسی داشت. او رویکردی تهاجمی و آزمایشی برای بازگرداندن اعتماد به سیستم مالی در پیش گرفت.
یکی از راهبردهای متعددی که فدرال رزرو برای مهار بحران جهانی به کار گرفت، اعمال سیاست نرخ پایین برای تثبیت اقتصاد بود. تحت نظارت برنانکه، فدرال رزرو نرخ بهره را نزدیک به صفر کاهش داد. با کاهش نرخ وجوه فدرال ، بانک ها با هزینه کمتر به یکدیگر پول قرض می دهند و به نوبه خود می توانند نرخ های کم بهره وام را به مصرف کنندگان و مشاغل ارائه دهند.
۱۶٫۲ تریلیون دلار
مجموع دارایی خالص خانوارهای آمریکایی بین سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۹ در رکود بزرگ از دست داده اند. با بدتر شدن شرایط، برنانکی برنامه تسهیل کمی را پیشنهاد کرد. طرح تسهیل کمی شامل خرید غیرمتعارف اوراق قرضه خزانه داری و اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن (MBS) برای افزایش عرضه پول در اقتصاد بود. با خرید این اوراق در مقیاس بزرگ، فدرال رزرو تقاضا برای آنها را افزایش داد که منجر به افزایش قیمت شد.
از آنجایی که قیمت اوراق قرضه و نرخ بهره رابطه معکوس دارند، نرخ بهره در واکنش به قیمت های بالاتر کاهش یافت. نرخهای بهره پایینتر، هزینههای تامین مالی برای سرمایهگذاریهای تجاری را کاهش داد و در نتیجه وضعیت مالی کسبوکار را بهبود بخشید. با تقویت عملیات و فعالیت ها، کسب و کارها توانستند مشاغل بیشتری ایجاد کنند که به کاهش نرخ بیکاری کمک کرد.
وثیقه برناک
بن برنانکی همچنین با نجات چندین مؤسسه بزرگ مالی مشکلدار به مهار اثرات شرایط اقتصادی به سرعت رو به وخامت کمک کرد. در حالی که فدرال رزرو تصمیم به ورشکستگی Lehman Brothers را پذیرفته بود، آنها شرکت هایی مانند AIG Insurance را به دلیل ریسک بالاتری که شرکت های نجات یافته در صورت ورشکستگی ایجاد می کردند، نجات دادند.
در مورد AIG، برنانکی معتقد بود که بدهی هنگفت شرکت صرفاً در محصولات مالی آن که شامل صدها میلیارد دلار در حدس و گمان مشتقات است، جدا شده است. اگر شرکت موقعیت سفته بازی خود را در مورد این مشتقات از دست بدهد، سرمایه کافی برای پرداخت یا پوشش زیان خود نخواهد داشت. برای شرکت هایی مانند مریل لینچ و بیر استرنز، فدرال رزرو بانک آمریکا و جی پی مورگان را تشویق کرد تا با تضمین وام های بد بانک های مشکل دار، هر دو شرکت را خریداری و تصاحب کنند.
رئیس فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا
او گزارش داد که برنانکی گفت که سرمایه گذاران نظرات او را به اشتباه تعبیر کرده اند که نشان می دهد او در مورد تورم “دوست” است. او به دلیل اظهارات علنی در مورد جهت گیری فدرال رزرو مورد انتقاد شدید قرار گرفت که به گفته او “نقص در قضاوت” بود.
آثار منتشر شده
در سال ۲۰۱۳، برناکی فدرال رزرو و بحران مالی را منتشر کرد، مجموعه ای از سخنرانی های خود درباره تاریخچه فدرال رزرو و بحران مالی سال ۲۰۰۸٫ این کتاب بینش های او را در مورد فعالیت ها، تصمیمات و واکنش های فدرال رزرو به رویدادها نشان می دهد.
دو سال بعد، او شجاعت عمل: خاطراتی از یک بحران و پیامدهای آن را منتشر کرد که تجربیات خود را به عنوان رئیس هیئت مدیره فدرال رزرو شرح داد و نشان داد که اقتصاد جهانی تا چه حد به فروپاشی در سال ۲۰۰۸ نزدیک شده است و اظهار داشت که چنین می شد.
فدرال رزرو و سایر آژانس ها اقدامات شدیدی را انجام نداده بودند. پرزیدنت باراک اوباما همچنین اعلام کرده است که اقدامات برنانکی مانع از بدتر شدن بحران مالی شد. با این حال، برنانکه همچنین سوژه منتقدانی بوده است که ادعا می کنند او به اندازه کافی برای پیش بینی بحران مالی انجام نداده است.
میراث
اگرچه اقدامات برنانکی برای بهبود اقتصاد جهانی پاک نشدنی بود، اما او به دلیل رویکردهایی که برای دستیابی به این بهبود در پیش گرفت، با انتقاداتی مواجه شد. اقتصاددانان از تزریق صدها میلیارد دلار از طریق برنامه خرید اوراق قرضه که به طور بالقوه بدهی های فردی و شرکتی را افزایش داده و منجر به تورم می شود، انتقاد کردند.
علاوه بر این اقتصاددانان، قانونگذاران نیز از اقدامات شدید او انتقاد کردند و با انتصاب مجدد او به عنوان رئیس فدرال رزرو در سال ۲۰۱۰ مخالفت کردند. با این حال، باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، او را دوباره برای دور دوم منصوب کرد.
از آگوست ۲۰۲۲، بن برنانکی در حال حاضر به عنوان اقتصاددان در مؤسسه بروکینگز، یک سازمان عمومی غیرانتفاعی مستقر در واشنگتن، دی سی، خدمت می کند، جایی که او در مورد سیاست های مالی و پولی مشاوره می دهد. او همچنین به عنوان مشاور ارشد سیتادل خدمت می کند.
بن برنانکی در چه هیئت هایی خدمت کرد؟
بن برنانکی پس از کناره گیری از ریاست هیئت حکام فدرال رزرو آمریکا، به مدت دو سال به عنوان عضو هیئت آموزشی شهر مونتگومری در نیوجرسی خدمت کرد و اکنون اقتصاددان موسسه بروکینگز و مشاور خدمات مالی شرکت سیتادل است.
بن برنانکی در طول بحران مالی چه کرد؟
برای مقابله با اثرات بحران مالی ۲۰۰۸، برناک از یک سیاست نرخ پایین استفاده کرد به موجب آن نرخ ها عملاً به هیچ کاهش یافت و یک برنامه کاهش کمی برای افزایش عرضه پول. برنیک همچنین بسیاری از مؤسسات مالی بزرگ و شکست خورده را نجات داد.
بن برناکی به کدام مکتب فکری اقتصادی تعلق دارد؟
بن برنانکی به مکتب فکری میلتون فریدمن و آنا شوارتز تعلق دارد. برناک این اصل را پذیرفت که هیئت فدرال رزرو می تواند با افزایش عرضه پول به همان نرخ تولید ناخالص ملی (GNP)، تورم را کاهش داده و اقتصاد را احیا کند.
نتیجه
بن برناکی رئیس دو دوره ای سابق فدرال رزرو، عمدتاً به دلیل اجرای استراتژی هایی که اقتصاد ایالات متحده را نجات داد، مورد توجه قرار می گیرد. روشهای او، هرچند تا حدودی بحثبرانگیز، منجر به افزایش مشاغل ایالات متحده، کمک مالی به موسسات مالی معروف و مستقر و یک اقتصاد قوی شد. با این حال، اقدامات او مستثنی از بررسی نبود، زیرا انبوهی از منتقدان وجود داشتند که معتقد بودند اقدامات او بیشتر مضر است تا خوب. علیرغم نظرات متفاوت، برناک به عنوان یک اقتصاددان و مشاور تقاضای زیادی دارد و به عنوان یکی از تأثیرگذارترین صندلی های فدرال رزرو در تاریخ شناخته می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.