اینترنت نسل سوم یا وب ۳ چیست؟
اینترنت نسل سوم یا وب ۳
از آنجایی که شما در حال خواندن مقاله ای دربارهی اینترنت نسل سوم هستید، پس احتمالا در زمینهی وب مدرن فعالیت دارید. نسل اینترنت وب ۳ که هماکنون در آن هستیم بسیار متفاوت تر از نسخهی ۱۰ سال پیش است. با توجه به پیشرفت روزانهی بشریت، قطعاً این تغییرات حائز اهمیت هستند. به این فکر کنید که اینترنت چگونه هرروز بر زندگی شما تاثیر میگذارد. در نظر بگیرید که چگونه جامعه بخاطر اینترنت تغییر کرده است. پلتفرمهای شبکه اجتماعی، برنامههای موبایل و هماکنون اینترنت نیز در حال گذراندن یک تغییر پارادایمی دیگر است. همچنین توجه داشته باشید که با خواندن این مقاله به هوش مالی خود کمک بسیار زیادی در جهت بهبود آن خواهید کرد.
وب ۳ نشان دهندهی نسل بعدی اینترنت است، اینترنتی که بر روی انتقال قدرت از شرکت های بزرگ فناوری به کاربران شخصی تمرکز دارد. وب ۳ که با نام های وب ۳/۰ یا اینترنت نسل سوم هم شناخته میشود، اصطلاحی است امکان دارد اخیراً زیاد شنیده باشید. این اصطلاح به سادگی به غیرمتمرکز شدن اینترنت اشاره دارد و هدف آن کاهش وابستگی به شرکت های فناوری بزرگ مانند یوتیوب، نتفلیکس و آمازون است. اما Web 3 چیست و چرا ذهن همه را به خود جذب کرده است؟
تاریخچه ی رشد اینترنت اینترنت نسل سوم
وب ۱ چیست؟
برای درک بهتر اینترنت نسل سوم (وب ۳ )، باید آنچه قبلتر از آن آمده درک کرد. اولین نسخه ی اینترنت یعنی “وب ۱” در اواخر دهه ی ۱۹۹۰ به دسترس رسید که شامل مجموعه ای از لینک ها و صفحات اصلی بود. وب سایت ها بطور خاصی تعاملی نبودند. و نمیتوانستید به جز خواندن مطلب و انتشار محتوایی ساده، کار زیادی انجام دهید. برایان بروکس، مدیرعامل Bitfury، در سخنرانی خود در کنگره ایالات متحده در دسامبر سال ۲۰۲۱ به خوبی بیان کرد: اگر مردم حساب AOL اصلی به یاد داشته باشند، این توانایی بود که مردم بتوانند در یک “محیط کاربری” حساب شده (Walled Garden)، در میان محتوایی غیر تکراری جستوجو کنند. اما AOL این قابلیت را به شما ارائه میکرد. مثل راهی که مجله ی تایم استفاده کرد تا آن مقاله ای که میخواهند شما ببینید به نمایش بگذارند، با این تفاوت که شما میتوانستید آن را روی صفحه نمایش ببینید.
وب ۲ چیست؟
پس از آن Web 2 آمد. بعضی به آن نسخه ی اینترنت ” خواندن/نوشتن” میگویند، که به جای اینکه فقط از صفحه دیدن کنید، با استفاده از یک کد کامپیوتری به شما امکان باز کردن و ویرایش یک فایل را نیز میدهد.
این نسخه از اینترنت به مردم اجازه میدهد که نه تنها محتوا و مقاله ها را بخوانند، بلکه محتوای خود را ایجاد کنند و در وبلاگ هایی مثل Tumblr، صفحه های گفتگوی اینترنتی و بازار هایی مثل Craigslist منتشر کنند. بعدها، ظهور پلتفرم های شبکه اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام، اشتراک گذاری محتوا را به اوج خود و مرحله ی جدیدتری رساند.
پس از مدتی، عموم مردم از نحوه ی جمع آوری داده های شخصی توسط غول های فناوری و استفاده از آن برای ایجاد تبلیغات مناسب و کمپین های بازاریابی آگاه شدند. به خصوص فیسبوک، که بار ها به دلیل نقض قوانین حریم خصوصی داده ها در مرکز توجهات قرار گرفت و در سال ۲۰۱۹ با جریمه ی ۵ میلیارد دلاری رو به رو شد، بزرگترین پنالتی که تا کنون توسط کمیسیون تجارت فدرال (FTC) صادر شده است.
اگرچه وب ۲ خدمات رایگان شگفت انگیزی برای جهان به ارمغان آورد، اما بسیاری از مردم از «Walled Garden» جدیدی که این شرکت های بزرگ فناوری ایجاد کردند خسته شده اند و می خواهند کنترل بیشتری بر داده ها و محتوای خود داشته باشند. اینجاست که اینترنت نسل سوم وارد می شود.
وب ۳ چیست؟
وب ۳ را می توان به عنوان فاز “خواندن/نوشتن/متعلق به خود” اینترنت شناخت. به جای استفاده از پلتفرمهای فناوری رایگان در ازای دادههای ما، کاربران میتوانند در مدیریت و اداره ی پروتکلها مشارکت کنند. این بدان معناست که مردم می توانند به شرکت کنندگان و سهامداران تبدیل شوند، نه فقط مشتری یا محصول.
در وب ۳، این سهام توکن ها یا کریپتوکارنسی (رمزارز) نامیده می شوند و مالکیت شبکه های غیرمتمرکز به نام بلاک چین را نشان می دهند. اگر به اندازه کافی از این توکن ها در اختیار داشته باشید، در شبکه حرفی برای گفتن دارید.
بروکس همچنین میگوید: «پیام واقعی این است که آنچه در اینترنت غیرمتمرکز اتفاق می افتد توسط سرمایه گذاران تصمیم گرفته میشود. در مقابل، آنچه در اینترنت اصلی اتفاق می افتد توسط توییتر، فیس بوک، گوگل و تعداد کمی از شرکت های دیگر تصمیم گیری میشود.»
مقایسه ی وب ۲ و وب ۳
برای درک بهتر اینترنت نسل ۳ مقایسه ای با وب ۲ خواهیم داشت. به عنوان مثال توییتر می تواند هر حساب یا پیامی را سانسور کند ولی در وب ۳ سانسور و یا حذف توییت ها غیر ممکن است چون کنترل آن غیر متمرکز است. سرویس های پرداخت در وب ۲ ممکن است تصمیم بگیرند که برای کارهای خاصی پرداخت انجام ندهند، سرویس های پرداختی وب ۳ به اطلاعات شخصی احتیاج ندارند و کسی نمی تواند کسی را در استفاده از این سرویس ها تحریم کند.
سرویس های برنامه های بزرگ وب ۲ ممکن است متوقف شوند و حقوق کارکنان را تحت تاثیر قرار دهند ولی سرویس های وب ۳ دچار مشکل نمی شوند. چون آن ها از یک شبکه ی غیر متمرکز از هزاران رایانه به عنوان پشتیبانی استفاده می کند همانطور که میدانید بلاک چین یک سیستم کاملا غیر متمرکز است و وب ۳ نیز قصد ایجاد اینترنت غیر متمرکز را دارد، به این صورت بلاک چین می تواند یک انتخاب بسیار مناسب برای گسترش وب ۳ باشد.
حال اگر بنا بر این باشد که وب ۳ به صورت گسترده مورد استفاده قرار بگیرد، کاربران به دو دسته تقسیم می شوند. یک دسته با ذخیره کردن اطلاعات نقش سرور رو به عهده می گیرند و دسته ی دوم به عنوان مصرف کننده در سیستم فعالیت می کنند.
اما باید یک سیستم باشد که پاداش ذخیره کردن اطلاعات را از مصرف کننده گرفته و به ذخیره کنندگان دهد. در این جا به بلاک چین می رسیم. بلاک چین می تواند نقش سوخت وب ۳ را به عهده بگیرد.
ویژگی ها و مزایای وب ۳
- در وب ۳ هیچ نهاد دولتی یا مرکزی وجود ندارد که وظیفه ی نگهداری اطلاعات را داشته باشد. بنابراین امکان تحریف و دستکاری اطلاعات نیز وجود ندارد. اطلاعات شخصی کاربران در وب ۳ با استفاده از رمزنگاری محافظت می شود به این ترتیب کاربر، تنها کسی است که می تواند به اطلاعات خود دسترسی داشته باشد.
- برای همگان مفید خواهد بود.
- وب ۳ به فروشندگان در بهتر شدن بازاریابی محصولاتشان کمک میکند.
- حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده است که بخواهید از یک اپلیکیشن یا نرم افزار استفاده کنید اما ورژن قابل اجرای آن برای سخت افزار شما وجود نداشته باشد. در وب ۳ دیگر همچین محدودیتی وجود ندارد و شما می توانید هر نرم افزاری را بر روی هر سخت افزاری اجرا کنید.
- وب گردی در نسل سوم می تواند در سریع ترین زمان ممکن نیاز شما را رفع کند. در واقع در نسل سوم از الگوریتم های پیشرفته ای استفاده می شود که باعث می شود نیاز کاربر به بهترین شکل و بالاترین سرعت رفع شود.
- بهترین مزیت یک سیستم غیر متمرکز این است که امکان هک اطلاعات در آن بسیار کم باشد چون اطلاعات در یک جا ذخیره نمی شود و بدین ترتیب اینترنت نسل سوم به دلیل غیر متمرکز بودن، دارای این ویژگی بسیار مهم است.
معایب وب ۳
وب ۳ با اینکه تحول عظیمی در جهان مجازی به شمار می آید اما استفاده کنندگان از آن باید به یک سری معایب آن نیز آگاه باشند.
- وب ۳ برای گجت های (دستگاه های الکترونیکی) قدیمی قابل دسترس نخواهد بود.
- سایت های وب ۱ قدیمی تر به نظر میرسند.
- کنترل کردن آن دشوار است. به گفته ی برخی از کارشناسان وب ۳ بدلیل غیر متمرکز بودن باعث ایجاد برخی مشکلات نظارتی و کنترلی خواهد بود. این موضوع ممکن است باعث افزایش جرایم سایبری و سوء استفاده های آنلاین گردد.
- نگرانی هایی درباره مالکیت وجود دارد. مدیر سابق توییتر جک دورسی استدلال میکند که برخلاف باور جمعی، مردم عادی مالکیت شرکت های وب ۳ را در اختیار نخواهند داشت. بلکه ریسک سرمایه گذاران و تامین کنندگان مالی است که صاحب آن خواهند بود.
- برای تازه کارها درک و فهم آن مشکل است.
- زمان زیادی در اینترنت سپری خواهد شد.
- داشتن سیاست های حفظ حریم خصوصی ضروری است.
- صاحبان سایت های موجود در فضای وب مجبور هستند که مدرن شوند. اپلیکیشن ها و سایت هایی که از وب ۳ استفاده میکنند بیشتر و بیشتر محبوب میشوند، متصدی شرکت ها مجبور خواهند بود سرویس های دیجیتالی خود را ارتقا دهند تا بتوانند از اینکه سهام بازارشان را از دست دهند، جلوگیری کنند.
۴ نمونه از پروژه های برتر وب ۳
هلیوم
با توجه به تنظیمات فعلی، دنیای بلاک چین همچنان در حوزه شرکت های مخابراتی مانند Verizon و Comcast اجرا میشود. برای دستیابی به یک تمرکززدایی کامل، ضروری است که وب ۳ سخت افزار های خود را به فضای غیرمتمرکز انتقال دهد.
هلیوم (Helium)، که خود را با نام «شبکهی مردمی» توصیف میکند، به ازای استخراج ارز هلیوم (HNT) در حال ترغیب کاربران برای راهاندازی هات اسپاتهایی است که از بلاک چین پشتیبانی میکنند. همچنین آنها را تشویق میکند تا در مکان های شلوغی که در آن استخراج بهتری وجود دارد، به سایت متصل شوند. این شبکه برای استخراج توکن بومی HNT از فناوری امواج رادیویی استفاده میکند.
شبکه هلیوم برای پشتیبانی از اینترنت اشیاء (LOT) طراحی شده است که توانایی ذخیرهی اطلاعات دریافتی در بلاک چین را دارد و دارای سخت افزار و ابزارهای توسعه دهنده قوی است. این شبکه که برای حداکثر مقیاسپذیری طراحی شده است، در حال حاضر با بیش از ۴۰۰۰۰۰ هات اسپات فعال است و در بیش از ۱۰۰۰ شهر در آمریکای شمالی در حال اجرا است.
برنامه هایی برای سازگاری ۵G نیز در دست اقدام است. این شبکه همچنین پوشش بی سیم شامل سنسورهای محیطی و ردیاب های GPS را برای دستگاههای LOT فراهم میکند.
دیپر
به عنوان پیشگام حفظ حریم خصوصی در فضای وب ۳، شبکهی دیپر (Deeper Network) مدلهای مختلفی از رنجهای سخت افزاری Deeper Connect را معرفی و ارائه کرده است. همچنین به صورت یک نسخهی غیرمتمرکز از VPN (DPN) عمل میکند تا یک شبکهی ضد سانسور منحصر به فرد و خصوصی برای کاربران ایجاد کند. جایی که در آن به ازای مشارکت خود، در قالب توکنهای DPR$ (ERC20، BEP20، Native) پاداش دریافت میکنند.
دستگاه دیپر کانکت، سازمان امنیت سایبری را با یک کلیک به اکوسیستم وب ۳ وصل می کند. این دستگاه در حال حاضر شامل مسدود کننده تبلیغات و کنترل والدین می باشد و به زودی تبلیغات غیر متمرکز، پلتفرم تولید محتوای ویدئویی غیر متمرکز (D-Tube)، شبکه توزیع محتوای غیر متمرکز (D-CND)، اشتراک گذاری و ذخیره سازی غیر متمرکز فایل، اپلیکیشن DeFi، بازارهای NFT، تجارت الکترونیک غیر متمرکز و… را شامل خواهد شد.
مدل دیپر کانکت پیکو (Deeper Connect Pico) در حال حاضر در Kickstarter عرضه میگردد و تاکنون معادل ۲/۱ میلیون دلار، فراتر از هدف اولیه ی ۱۰۰ هزار دلاری خود، بدست آورده است.هم اکنون دیپر به اولین بلاک چینی تبدیل شده است که الزامات هلیوم را برای اتصال به شبکهاش برآورده کرده است و به طور خلاقانهای با هم ادغام شده اند.
دیپر کانکت مینی (Deeper Connect Min) علاوه بر استخراج ارز بومی دیپر (DPR) از طریق اشتراک با سیگنال های پروسه، اکنون می تواند با اتصال به ماینر های Deep Connect HNT از طریق امواج رادیویی ارز HNT استخراج کند.این اولین ماینری است که میتواند همزمان دو رمزارز را همزمان استخراج کند. در حال حاضر، دیپر بیش از ۵۵۰۰۰ نود در بیش از ۱۵۰ کشور دارد.
آرویو
آرویو (Arweave) پروتکلی است که به کاربران فرصت این را میدهد که با یک بار پرداخت هزینه، داده ها را برای همیشه بر روی یک بلاک چین ذخیره کنند. طبق گفته توسعه دهندگان، این پروتکل به عنوان یک Uber برای ذخیره سازی وب عمل می کند و کاربرانی که چیزی برای ذخیره دارند را با سایر کاربرانی که فضای هارد دیسک برای ذخیره دارند، متصل می کند. فعالیت پایدار آرویو برای این است که از نگهداری همیشگی داده ها مطمئن باشد.
بالاتر از پروتکل آرویو, Permaweb قرار دارد که از مجموعهی پروتکلهای ماژولار و قابل تعویض، تنظیم شده است و با استخراج توکنهای بومی آرویو (AR) قدرت میگیرد. این وب داده ها را ذخیره میکند، اپلیکیشن ها را مدیریت و به قرارداد های هوشمند رسیدگی میکند. همهی این ها به راحتی از طریق مرورگر های وب صورت می گیرد.
آرویو با دیگر بلاک چینهای ذخیره سازی غیر متمرکز در وب ۳ مانند فایل کوین (FIL) رقابت خواهد کرد، تا در مجموع در مقابل ذخیره سازی های بزرگ متمرکز همچون خدمات وب آمازون (AWS) فراتر رود.
پولکادات
قابلیت همکاری واقعی: پولکادات (Polkadot) انتقال کراس بلاک چینی نه تنها توکن ها بلکه هر نوع داده یا دارایی را امکان پذیر میکند. اتصال به پولکادات به شما این امکان را میدهد که با طیف گسترده ای از بلاک چین ها در شبکه پولکادات تعامل داشته باشید.
نوآوری آسان در بلاک چین: یک بلاک چین سفارشی را در چند دقیقه با استفاده از چهارچوب سابستریت (substrate) ایجاد کنید. زنجیره خود را به پولکادات متصل کنید و از همان روز اول قابلیت همکاری و امنیت را دریافت کنید. این سهولت توسعه، به رشد شبکه پولکادات کمک میکند.
راندمان انرژی بالا: پولکادات به لطف نسل بعدی اثبات سهام مدل (NPOS)، بخش کوچکی از انرزی استفاده شده توسط بلاک چین های مرسوم را مصرف میکند. طبق تحقیقات اخیر، پولکادات با استفاده از ارزش انرژی معادل ۶/۶ خانوار آمریکایی در سال، کمترین میزان انتشار کربن یا همان ردپای کربن را بین پروتکلهای اثبات سهام (POS) دارد.
حکومت کاربر محور: پولکادات یک سیستم حکمرانی ماهر و باتجربه دارد که در آن همهی ذینفعان حرفی برای گفتن دارند. ارتقاء شبکه به صورت زنجیره ای هماهنگ شده است و بدون چند شاخه شدن شبکه و به صورت خودگردان اجرا میشود. با توجه به این ویژگی اطمینان داریم که پولکادات، آینده نگر و جامعه محور باقی میماند.
نوآوری های وب ۳ چیست؟ اینترنت نسل سوم
وب ۳ به اینترنتی اشاره دارد که توسط شبکه های غیر متمرکز مانند بیت کوین و اتریوم امکان پذیر شده. نوآوری اصلی این شبکه ها ایجاد بستری هایی می باشد که هیچ نهاد کنترل کننده ی مرکزی ندارد. اما زیر ساخت آن به صورتی است که همگان می توانند به آنها اعتماد کنند.
به این دلیل که هر کاربر و اپراتور شبکه ها باید از یک سری قوانین سخت کدگذاری شده که به پرتکل های اجماع معروف هستند پیروی کنند. اینترنت نسل سوم
نوآوری دیگر آن، این است که شبکه ها بستری ایجاد می کنند که ارزش یا پول بین حساب ها منتقل شوند. این دو مورد یعنی تمرکز زدایی و پول اینترنتی کلید های اصلی وب ۳ هستند.
وب ۳ گسترش ساختارهای حاکمیت تعاونی را برای محصولاتی که زمانی متمرکز شده بودند ممکن می سازد. درواقع هر چیزی را میتوان توکنیزه کرد، خواه یک میم، یک اثر هنری، خروجی شبکه اجتماعی یک شخص یا بلیط کنفرانسهای Gary Vee.
چگونه در وب ۳ سرمایه گذاری کنیم؟
با توسعه روز افزون فناوری وب ۳، دسته بندی گسترده ای از فرصت های سرمایه گذاری برای مصرف کنندگان ایجاد شده است. در اینجا به صورت مختصر به آنها اشاره میشود.
NFTs
توکن های غیر قابل تعویض یکی از اولین بلوک های سازنده ی وب ۳ هستند. این توکن های غیر قابل تعویض، آثار دیجیتالی هستند که در فضای هنر منحصر به فرد و با قیمت های بالا به فروش می رسند.
در مارس ۲۰۲۱، هنرمند بیپل یک اثر هنری دیجیتالی با عنوان « Everydays-The first 5000 days» را به قیمت ۶۹/۳ میلیون دلار فروخت. یکی دیگر از پروژه های NFT در پایان سال ۲۰۲۱، ۹۱ میلیون دلار را به خود جذب کرد. به طور کلی بازار NFT در حال انفجار است و روز به روز هنرمندان بیشتری را به خود جذب میکند.
این اقلام منحصر به فرد و غیر قابل تکرار میتواند به عنوان اثبات مالکیت در متاورس استفاده شود، جایی که میتوان آن ها را خرید، فروخت و معامله کرد. میتوان از آنها به عنوان یک نوع ارز در متاورس استفاده کرد. برخی از محبوب ترین NFT ها در حال حاضر آواتار هایی هستند که میتوانند در متاورس استفاده شوند و این تقاضا به تنهایی به احتمال زیاد افزایش مییابد.
متاورس (Metaverse)
متاورس توصیفی فراگیر از جهان هایی است که اینترنت نسل سوم ایجاد خواهد کرد. از ترکیب واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، رسانه های مجازی، واقعیت مجازی و سایر فناوری ها، متاورس چیزی شبیه به جهان را ایجاد میکند که از جهاتی منعکس کننده ی جهان ماست.
در حالی که چیزی نزدیک به این در حال حاضر در دنیای بازی های آنلاین وجود دارد، متاورس بر این پایه گسترش مییابد تا جهان های جدید و کاملی را ایجاد کند. شرکت های بزرگ در حال حاضر صف میکشند تا بازیگران این فضا باشند. مدیر عامل شرکت فیس بوک، نام آن را به متا تغییر داده است تا این تغییر را منعکس کنند.
شرکت هایی مثل متا ساده ترین راه را برای مشارکت در این فضا نشان میدهند. یک راه مستقیم، خرید زمین در خود متاورس است. از طریق پلتفرم هایی مانند «The Sandbox» سرمایه گذاران میتوانند بسته هایی را در این دنیای دیجیتال جمع آوری کنند که قیمت ها در آن در حال افزایش است.
طبق گزارش CNBC، در اکتبر سال ۲۰۲۱، یک بسته املاک و مستغلات به طور متوسط ۲۶۲۰ دلار هزینه داشت، که پس از اعلام تغییر نام فیس بوک، این قیمت به ۱۱۰۴۲ دلار رسید.
ارز دیجیتال (Cryptocurrency)
بازوی تامین مالی وب ۳ به شمار میآید. ارز دیجیتال در حال حاضر برای خرید NFT ها، زمین و هر چیزی در متاورس استفاده میشود و توسعه دهندگان آن را موتور مالی آینده میدانند. و رد آینده یک سیستم بانکی موازی را در متاورس پیش بینی میکنند که در آن میتوانید از ارز های دیجیتال برای خرید یا تامین مالی هر کاری که در دنیای فیزیکی اجام میدهید، استفاده کنید.
همچنین از ارز دیجیتال میتوان به عنوان یک پلتفرم سرمایه گذاری مستقیم استفاده کرد، که در حال حاضر استفاده میشود. اگر چه بسیاری از فعالان بازار، آن را حدس و گمان میدانند تا سرمایه گذاری، اما اگر به جهان هایی که وب ۳ میتواند به طور بالقوه ایجاد کند، معتقد هستید، کاملا ممکن است که ارز های دیجیتال به جای حدس و گمان بیشتر از نظر سودمندی پایه گذاری شوند.
اگر بتوانید پیش بینی کنید که کدام ارز های دیجیتال در نهایت سود بالایی می دهند و به اوج میرسند، میتوانید سرمایه گذاری مناسبی انجام دهید.
بازی های آنلاین
یک نمونه عالی از تغییر پارادایم را میتوان در صنعت بازی مثال زد. گیمرها بیوقفه دربارهی باگهایی که توسعهدهندگان در بازی مورد علاقهشان باقی میگذارند، یا اینکه چگونه آخرین آپدیت پچ تعادل سلاح مورد علاقهشان را بهم زده است، غر میزنند. اینترنت نسل سوم
با وب ۳، گیمرها میتوانند روی بازی خود سرمایهگذاری کنند و به نحوهی به اجرای کارها رای دهند. شرکتهای بزرگ وب ۲، مانند متا و یوبیسافت، در حال ساخت جهانهای مجازی هستند که تا حدودی توسط وب ۳ پشتیبانی میشود. توکنهای غیرقابل تعویض (NFT) نیز با اجازه دادن به گیمرها برای تبدیل شدن به مالکان تغییر ناپذیر آیتمهایی که بدست میآورند، نقش بزرگی در تجدید وضع صنعت بازی ایفا خواهند کرد.
هویت اشخاص در وب ۳ چگونه است؟
هویت در اینترنت نسل سوم با آنچه تاکنون بوده بسیار متفاوت است. در بیشتر برنامهها در فضای وب ۳ هویت اشخاص به آدرس کیف پول مجازی کاربر که به برنامه متصل شده، گره خورده است. برخلاف روش های احراز هویت در وب ۲ مانند OAuth یا رمز عبور ایمیل (معمولا از کاربر اطلاعات شخصی و دقیق گرفته می شود.)، آدرس های کیف پول کاملا ناشناس هستند. مگر آن که کاربر تصمیم بگیرد هویت خود را به صورت عمومی به اشتراک بگذارد.
اگر کاربر بخواهد از یک کیف پول برای برنامه های غیرمتمرکز (DApp*) پیآپی استفاده کند، هویت او نیز بصورت یکپارچه در بین برنامهها در حال انتقال است. پس به او اجازه میدهد در طول زمان شهرت خود را افزایش دهد.
*برنامههایی که از فناوری بلاک چبن استفاده میکنند و زیر نظر سازمان خاصی نیستند.
چگونه با اطمینان به وب ۳ دسترسی پیدا کنیم؟ (وب گردی)
تقریباً از طریق هر رایانه، تلفن یا تبلتی میتوانید به وب سه دسترسی داشته باشید. اگر ارز دیجیتال معامله میکنید یا کیف پول کریپتو دارید، اگر بازی آنلاین میکنید یا به خدمات استریم و پخش آنلاین دسترسی دارید، شما از وب ۳ استفاده میکنید. احتمال دارد تا به حال از یک وب ۳ DApp (decentralized application) استفاده کرده باشید و حتی آن را نشناسید.
برنامههای وب ۳ اغلب به صورت اکستنشن های مرورگر ساخته میشوند که میتواند ناامن باشد زیرا به راحتی جعل میشوند.(نسخههای کپی شده برنامهها میتوانند کاربران را فریب دهند تا داده ها، اطلاعات مالی و دیگر موارد را به اشتراک بگذارند). برای دسترسی امن به وب ۳، بهتر است از یک مرورگر خصوصی مانند بریو (Brave) استفاده کنید.
بریو بصورت پیش فرض، تبلیغات و tracker های تهاجمی را که شما را در سراسر وب دنبال میکنند و داده های شما را سرقت میکند، مسدود خواهد کرد. این مرورگر یک کیف پول کریپتو بومی دارد که به اکستنشنهای پرخطر متکی نیست. بریو حتی یک VPN ارائه میکند که توانایی محافظت از کل دستگاه شما را دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.