اقتصاد چه تأثیری بر سیاست دولت دارد؟
تاثیر اقتصاد بر سیاست دولت
شرایط اقتصادی اغلب از تغییرات سیاستی که دولت ها تصمیم می گیرند تا اعمال کنند، خبر می دهد. به طور خاص در ایالات متحده، سیاست دولت همیشه تأثیر زیادی بر رشد اقتصادی، ایجاد نهادهای تجاری جدید و موفقیت بازارهای مالی داشته است. در گستردهترین مفهوم، فعالیت اقتصادی یک کشور منعکسکننده آن چیزی است که مردم، کسبوکارها و دولتها میخواهند بخرند و چه چیزی میخواهند بفروشند. از آنجا که ایالات متحده دارای یک اقتصاد سرمایه داری است که بر اصول بازار آزاد متکی است، از نظر تئوری، این تصمیمات مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است که اقتصاد را شکل می دهد.
به طور خلاصه:
- شرایط اقتصادی اغلب از تغییرات سیاستی که دولت ها تصمیم می گیرند تا اعمال کنند، خبر می دهد.
- در ایالات متحده، سیاست دولت همیشه تأثیر زیادی بر رشد اقتصادی و ایجاد نهادهای تجاری جدید داشته است.
- برای کسانی که در قدرت سیاسی هستند، داشتن سابقه رشد اقتصادی اغلب یک ملاحظات مهم است (به خصوص اگر در موقعیتی باشند که به دنبال انتخاب مجدد باشند).
- برای تضمین رشد اقتصادی قوی، دو راه اصلی وجود دارد که دولت فدرال ممکن است به فعالیت های اقتصادی پاسخ دهد: سیاست مالی و سیاست پولی.
- در ایالات متحده، سیستم فدرال رزرو سیاست پولی کشور را هدایت می کند.
چرا دولت ها مداخله می کنند؟
دولت ممکن است تصمیم بگیرد برخی از جنبه های فعالیت اقتصادی را به منظور مهندسی رشد اقتصادی یا جلوگیری از شرایط منفی اقتصادی در آینده تنظیم کند. به طور کلی، نقش فعال دولت در پاسخگویی و تأثیرگذاری بر شرایط اقتصادی یک کشور به منظور حفظ و پیشبرد منافع اقتصادی عموم مردم است.
برای کسانی که در قدرت سیاسی هستند، داشتن سابقه رشد اقتصادی اغلب یک ملاحظات مهم است (به خصوص اگر در موقعیتی باشند که به دنبال انتخاب مجدد باشند). در ایالات متحده، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که اقتصاد یک عامل اصلی است که بر نحوه رأی دادن مردم (به ویژه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده) تأثیر می گذارد. رشد اقتصادی قوی معمولاً به ایجاد شغل بالا، رشد دستمزد قوی تر، عملکرد بهتر بازار مالی و سود بیشتر شرکت ها ترجمه می شود.
واکنش دولت ها به فعالیت های اقتصادی چگونه است؟
برای تضمین رشد اقتصادی قوی، دو راه اصلی وجود دارد که دولت فدرال ممکن است به فعالیت های اقتصادی پاسخ دهد: سیاست مالی و سیاست پولی
سیاست های پولی
یکی از رایج ترین راه هایی که دولت ممکن است تلاش کند تا بر فعالیت های اقتصادی یک کشور تأثیر بگذارد، تعدیل هزینه استقراض پول است. این اغلب با کاهش یا افزایش نرخ وجوه فدرال انجام می شود، یک نرخ بهره هدف که بر نرخ های کوتاه مدت بدهی مانند وام های مصرف کننده و کارت های اعتباری تأثیر می گذارد. فدرال رزرو نرخ وجوه فدرال را افزایش می دهد تا رشد اقتصادی را محدود کند و نرخ وجوه فدرال را برای تشویق رشد اقتصادی کاهش می دهد.
شکل دیگری از سیاست پولی، اقدام فدرال رزرو در خرید و فروش اوراق بهادار دولتی است. هنگامی که فدرال رزرو از یک بانک اوراق بهادار خریداری می کند، با تزریق وجوه به آن بانک، عرضه پول را افزایش می دهد. از طرف دیگر، میتواند اوراق بهادار را برای حذف نقدینگی و کاهش عرضه پول بفروشد.
مثال
در پاسخ به همهگیری COVID-19، فدرال رزرو به سرعت نرخ وجوه فدرال را به 0 درصد کاهش داد.2فدرال رزرو با تعیین نرخ های بهره بسیار پایین تلاش کرد تا از فعالیت های اقتصادی حمایت کند، اشتغال را به حداکثر برساند و به اهداف ثبات قیمت دست یابد.
سیاست مالی
دولت همچنین ممکن است سیاست هایی را وضع کند که هزینه ها را تعدیل کند، نرخ های مالیاتی را تغییر دهد یا مشوق های مالیاتی را معرفی کند. در رابطه با بودجههای دولتی، دولت مشخص میکند که آیا میخواهد بیش از آنچه برای جمعآوری پیشبینی میکند، پول خرج کند یا خیر. این فرآیند ارزیابی مخارج عمومی با هدف ارتقای رونق اقتصادی یا خنک کردن یک اقتصاد بیش از حد گرم است.
سیاست مالی مشترک به جای تمرکز بر نحوه خرج کردن پول توسط دولت، حول محور نحوه جمع آوری پول توسط دولت می چرخد. ارائه مشوق های مالیاتی، اعتبارات مالیاتی اضافی، یا کاهش نرخ های مالیاتی، بار اقتصادی را بر شهروندان کاهش می دهد و باعث رشد اقتصادی می شود. لغو قوانین مالیاتی مطلوب یا افزایش مالیات، فعالیت اقتصادی را کند می کند.
مثال
در پاسخ به همهگیری COVID-19، دولت فدرال به آمریکاییهای واجد شرایط پرداختهای اقتصادی (یعنی چکهای محرک) اعطا کرد. دولت مستقیماً برای ترویج فعالیت های اقتصادی و تشویق هزینه های خانوار به افراد واجد شرایط پول فرستاد.
سیاست های مالی و پولی هر دو در جهت کاهش یا افزایش سرعت نرخ رشد اقتصاد هستند. این به نوبه خود می تواند بر سطح قیمت ها و نرخ اشتغال در کشور تأثیر بگذارد. با این حال، تفاوت های ظریفی بین این دو نوع اقدام دولت وجود دارد.
تفاوت بین سیاست های دولت
- تغییر در عرضه پول یا اینکه چقدر اعتبار به راحتی بدست می آید.
- تعدیل در نرخ بهره وجوه فدرال یا عرضه پول
- توسط بانک مرکزی تنظیم شده است.
- به شدت مستقل از روند سیاسی
- بر صنایع بدهی مانند بازار مسکن تاثیر می گذارد.
- تغییر در نحوه استفاده از عرضه پولی موجود
- تعدیل در هزینه های دولت و نرخ های مالیات
- توسط دولت فدرال تنظیم شده است.
- به شدت با روند سیاسی ادغام شده است.
- بر بودجه دولت / کسری خالص یا
آیا دولت باید در اقتصاد دخالت کند؟
اینکه آیا دولت باید در اقتصاد مداخله کند یا نه، یک سوال ریشهدار فلسفی است. برخی معتقدند که این وظیفه دولت است که از شهروندان خود در برابر مشکلات اقتصادی محافظت کند. برخی دیگر بر این باورند که روند طبیعی بازارهای آزاد و تجارت آزاد همانطور که قرار است خود تنظیم می شود.
چرا دولت ممکن است در اقتصاد مداخله کند؟
دولت منافع ذاتی در حفاظت از رفاه شهروندان خود دارد. با توجه به شرایط حاکم در جهان، دولت ممکن است برای حفظ کیفیت زندگی شهروندان خود قوانین خاصی را وضع کند. دولت همچنین ممکن است قوانینی را برای ارتقای رفاه اقتصادی و برابری در طبقات مختلف اجتماعی-اقتصادی وضع کند.
برخی از راه های مداخله دولت در اقتصاد چیست؟
دولت دو راه اصلی برای تعامل با اقتصاد دارد. از طریق سیاست های پولی، دولت نرخ های بهره رایج را کنترل می کند و دریافت بدهی را آسان تر یا سخت تر می کند. از طریق سیاست های مالی، دولت سطوح مخارج و نحوه تخصیص منابع را کنترل می کند.
سیستم فدرال رزرو
در ایالات متحده، سیستم فدرال رزرو سیاست پولی کشور را هدایت می کند. سیستم فدرال رزرو – که “فدرال رزرو” نیز نامیده می شود. بانک مرکزی ایالات متحده است. فدرال رزرو که در سال 1913 توسط کنگره تأسیس شد، عرضه پول را کنترل می کند و فعالانه از سیاست برای پاسخ به شرایط اقتصادی و تأثیرگذاری آن استفاده می کند.
فدرال رزرو نرخ بهره ای را که بانک ها برای استقراض از یکدیگر دریافت می کنند، تنظیم می کند. (این هزینه سپس به مصرف کنندگان منتقل می شود.) فدرال رزرو ممکن است نرخ بهره را کاهش دهد تا وام های ارزان داشته باشد، اطمینان حاصل کند که اعتبار به طور گسترده در دسترس است و اعتماد مصرف کننده (و کسب و کار) را تقویت کند. برعکس، فدرال رزرو ممکن است تصمیم بگیرد که نرخ بهره را در یک اقتصاد قوی افزایش دهد، یا در پاسخ به نگرانیهای تورمی – افزایش قیمتها که زمانی اتفاق میافتد که مردم بیشتر از آنچه برای خرید در دسترس است، خرج کنند.
از دو طریقی که دولت ها می توانند در اقتصاد مداخله کنند، توجه داشته باشید که سیاست پولی توسط فدرال رزرو تنظیم می شود، یک نهاد مستقل که از نظر فنی بخشی از دولت فدرال نیست. از سوی دیگر، سیاست مالی مستلزم مداخله سیاسی و تصویب اکثریت (در مورد مواردی است که با دستور اجرایی رئیس جمهور صادر نشده است).
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.