اصلاحات مالیاتی چیست؟
اصلاحات مالیاتی Tax Reform
اصلاحات مالیاتی سیاستی است که توسط دولت اجرا میشود و از طریق آن تغییراتی در نظام مالیاتی ایجاد میشود تا بر خلأها غلبه کند و کارایی اداره مالیات در کشور را افزایش دهد تا درآمدهای بیشتری از مالیاتها نسبت به هزینههای کلی ایجاد کند.
اصلاحات مالیاتی بر تقویت سیستم مالیاتی فعلی تمرکز دارد و پایه مالیاتی را گسترش می دهد. اصلاحات مالیاتی با هدف افزایش کارایی سیستم مالیاتی کلی از طریق کاهش نرخ های مالیاتی حاشیه ای، کاهش مالیات بر سرمایه گذاری و پس انداز، تقویت توسعه اقتصادی کشورها، کاهش تعداد متخلفان مالیاتی و غیره انجام می شود.
درک اصلاحات مالیاتی
اصلاح مالیاتی همانطور که از نامش پیداست نوعی اصلاح در نظام مالیاتی یک ملت است که می تواند به دولت آن کشور در به حداقل رساندن احتمال فرار مالیاتی و اجتناب از مالیات کمک کند. این امر پایداری را در سطوح درآمد به ارمغان می آورد، به مسائل و تضادهای مربوط به نابرابری با استفاده از تغییر رفتار و توزیع مجدد می پردازد و همچنین به توسعه یک ملت کمک می کند.
این امر سادگی، کارایی و اجرای موثر سیستم مالیاتی را در اقتصاد بهبود می بخشد. هرگونه اصلاح مالیاتی اقتصادی یا شرکتی شامل تغییرات زیادی است که در سیستم ایجاد می شود مانند تغییر نرخ مالیات، هرگونه تغییر در معافیت ها، اعتبارات و غیره.
این یک فرآیند بسیار پیچیده است که هر دولتی باید آن را اجرا کند و به طور جدی دنبال کند تا بتواند درآمد مورد نیاز برای اداره کشور را ترتیب دهد. این یک موضوع بسیار حساس سیاسی است که به ایجاد تعادل در اهداف و منافع دولت و شهروندان کمک می کند. نظرات در مورد نظام اصلاح مالیاتی بین افراد متفاوت است و برای اجرای صحیح آن نیاز به تحقیق، تحلیل و مشاوره زیادی است.
هدف
اصلاحات مالیاتی برای اهداف متعدد معرفی شده است.
- اولین و مهمترین هدف، به حداقل رساندن کوچکترین احتمالات اجتناب و فرار مالیاتی از اقتصاد است.
- هر دولتی نیازمند منبع درآمدی است که برای توسعه زیرساختی و اقتصادی کشور استفاده شود و مالیات مهمترین منبع آن است.
- هدف دیگر القای نرخ پایداری بالاتر در سطوح درآمدی و هدایت سرمایهگذاریهای عمومی به مسیرهای مورد نظر از طریق ارائه کسر مالیات، معافیتهای مالیاتی و معافیتهای مالیاتی است.
- اصلاح مالیات شرکت ها همچنین به ساده سازی قوانین و رویه ها برای کاهش هزینه های انطباق و بار اداری کمک می کند.
- اصلاحات با رهایی از خلاءها و تقلب از طریق استفاده نامتناسب از سیستم، یک سیستم برابر و عادلانه برای جمع آوری و استفاده از مالیات ایجاد می کند.
- هرگونه اصلاح مالیاتی جدید به جهانی شدن اقتصاد و رقابت پذیری آن برای جذب سرمایه گذاری از طریق کاهش نرخ مالیات شرکت ها و ایجاد مشوق ها کمک می کند.
- هدف نهایی ارتقای عملکرد کلی نظام مالیاتی و ایجاد رشد اقتصادی در کشور است.
اهداف
اصلاحات مالیاتی برای تحقق اهداف چندگانه معرفی شده است. هدف آن بهبود کارایی اداره مالیات و اجازه دادن به سیستماتیک تر شدن آن از طریق:
- کاهش نرخ های مالیاتی نهایی
- در صورت اصلاح مالیات بر درآمد، به کاهش پیامدهای مالیاتی پسانداز و سرمایهگذاری کمک میکند.
- کاهش وقوع و احتمال فرار مالیاتی و فرار مالیاتی؛
- کاهش تعداد کل متخلفان مالیاتی؛
- بهبود تصمیم گیری اقتصادی؛
- کاهش هزینه و زمان لازم برای سازماندهی، برنامه ریزی و اجرای تغییر در سیستم مالیاتی؛
- رفتار یکسان در مورد صنایع، سرمایه گذاری ها و املاک.
انواع اصلاحات مالیاتی
اساساً سه نوع مختلف عبارتند از:
- اصلاحات مالیات بر درآمد: اصلاح مالیات بر درآمد فردی را می توان به عنوان یک استراتژی یاد گرفت که برای حذف هزینه های درآمد و مالیات بر حقوق و دستمزد متحمل شده توسط یک فرد استفاده می شود.
- اصلاحات مالیات بر درآمد شرکتی: اصلاح مالیات بر درآمد شرکتی را می توان به عنوان یک استراتژی یاد گرفت که برای اداره مالیات بر درآمد شرکت ها استفاده می شود و از تحریف هایی که به دلیل مقررات خاص رخ می دهد و همچنین رشد و توسعه اقتصادی یک اقتصاد را تقویت می کند، جلوگیری می کند.
- سایر موارد: سایر پیشنهادات اصلاحی برای ایجاد و معرفی انواع جدید مالیات در سیستم مالیاتی برای جایگزینی یا تکمیل مالیات های فعلی استفاده می شود.
مثال
معرفی مالیات کربن یکی از نمونه های برجسته اصلاحات مالیاتی است. برخی از مردم پیشنهاد می کنند که با ورود مالیات کربن در هر اقتصادی به دو هدف قابل دستیابی است که اولاً افزایش درآمد دولت را شامل می شود زیرا شخصی که از کربن سوخت استفاده می کند باید مالیات را به دولت کشور پرداخت کند. و هدف دیگر جلوگیری از استفاده از انرژی شدید کربن است چرا که با این دولت در نهایت سعی در کاهش اثر منفی محتوای کربن در محیط زیست و ایجاد اثرات زیست محیطی مثبت دارد.
جلوه ها
ضرورت اصلاح مالیات
فواید اصلاحات مالیاتی
اجازه دهید به برخی از مزایای سیستم پیشنهادات اصلاح مالیات در مالیات نگاهی بیندازیم، که به ما ایده ای در مورد چگونگی و چرایی استفاده از آن در اقتصاد به طور خلاصه می دهد.
- نرخ های مالیاتی نهایی را کاهش می دهد.
- تضمین می کند که رفتار یکسانی برای همه وجود دارد، خواه ملک، صنعت یا سرمایه گذاری باشد. این سیاست یک برابری را در کشور برقرار می کند و از هرگونه سوء استفاده ناعادلانه از هر شکل فردی یا شرکتی جلوگیری می کند.
- اصلاحات مالیاتی تضمین می کند که نرخ فرار مالیاتی و اجتناب از مالیات کاهش می یابد. قوانین جدید و اصلاحات انجام شده باید به شدت رعایت شود تا بتوان خلاءها و انحرافات سیستم را شناسایی کرد.
- این تضمین می کند که ساختار مالیاتی به طور کامل سازماندهی می شود. مهم این است که جمع آوری و اجرای درست و به موقع انجام شود و چیدمان کارآمد و شفاف باشد.
- اصلاحات زمانی اجرا می شوند که ساختار بسیار پیچیده یا دشوار شود یا افراد و شرکت ها آمادگی پیروی از آنها را نداشته باشند. بنابراین، اصلاحات قوانین مالیاتی را ساده می کند و انطباق را تشویق می کند.
- با تقسیم بار مالیاتی با زیر چتر انداختن بیشتر و بیشتر مالیات دهندگان، پایه مالیاتی را گسترش می دهد و مالیات سرانه را کاهش می دهد.
محدودیت های اصلاحات مالیاتی
در کنار مزایا، شناخت معایب یا محدودیتهای پیشنهادی اصلاح مالیاتی نیز ضروری است تا بتوان از طریق ارزیابی صحیح از آن استفاده مؤثر کرد. این واقعیت را نادیده می گیرد که تأثیر کل اداره مالیات است که مهم است و نه فقط مالیات های فردی.
این سیستم مالیاتی را پیچیده تر می کند. در این صورت مشکلات فرار مالیاتی، سوء مدیریت و استفاده از اعمال ناعادلانه در ادارات مالیاتی ایجاد می شود نادیده می گیرد که کوچکترین تغییر در سیستم مالیاتی می تواند به طور قابل توجهی بر توده ها تأثیر بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.