اسیلاتور مک کللان چیست؟
اسیلاتور مک کللان Mcclellan Oscillator
اسیلاتور مک کللان یک شاخص فنی است که برای تحلیل بازار سهام و ارزیابی عرض بازار استفاده میشود. این شاخص تعداد اوراق بهادار در حال افزایش و کاهش را اندازهگیری میکند. توسط شرمن و ماریان مککللن، کارشناسان اقتصاد و ریاضیات، توسعه یافته و آزمایش شده است، اولین بار در سال ۱۹۶۹ در بورس نیویورک و نزدک مورد استفاده قرار گرفت.خواندههای این اسیلاتور پویا هستند و میتوانند روز به روز متفاوت باشند. این شاخص در بورسهای مختلف و نه فقط در بورس نیویورک (NYSE) به کار برده میشود. اسیلاتور شبیه به دیگر شاخصهای عرض بازار است اما با روش محاسبه میانگین متحرک نمایی خود متمایز میشود. این شاخص نکاتی درباره قدرت روند، شناسایی رالیهای بازار و کمک به پیشبینی ادامه آن ارائه میدهد.به طور خلاصه:
- اسیلاتور مک کللان یک شاخص عرض بازار است که میتواند برای هر بورس سهام یا گروهی از سهام برای تعیین تغییرات روند به کار رود.
- این شاخص توسط شرمن و ماریان مککللن در سال ۱۹۶۹ توسعه یافته و به عنوان یک اسیلاتور و شاخص جمعبندی استفاده میشود.
- مقادیر روزانه اسیلاتور مککللن میتواند برای تشکیل شاخص جمعبندی، که در بازارهای مالی به طور گسترده استفاده میشود، جمعبندی شود.
- یکی از محدودیتهای اسیلاتور مککللن این است که برای بازار سهام طراحی شده و ممکن است به طور مستقیم برای سایر بازارها مانند ارزها و کالاها قابل اعمال نباشد.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
توضیح اسیلاتور مک کللان
اسیلاتور مک کللان عرض بازار را نشان میدهد که میتواند به پیشبینی تغییرات حرکت کمک کند. سه نتیجه کلیدی ارائه میدهد: نشان میدهد چگونه پول در بازار جریان دارد، شرایط بازار بیش خرید و بیش فروش را شناسایی میکند، و تغی
یرات روند بازار را اعلام میکند. برای معاملات کوتاهمدت و میانمدت بسیار مفید است. یک خوانش مثبت یا سبز نشاندهنده ورود پول به بازار و نشانهای صعودی است.
برعکس، یک خوانش منفی نشاندهنده خروج پول از بازار و نشانهای نزولی است. برای تحلیل جامع، معاملهگران باید اسیلاتور مککللن را با دیگر شاخصهای فنی مانند ADX، MACD یا شاخص قدرت نسبی ترکیب کنند.
اسیلاتور مک کللان ابزاری ارزشمند برای معاملهگران و تحلیلگران است که به دنبال بینش درباره عرض بازار و نقاط احتمالی تغییر هستند. قابلیت آن در ثبت موارد پیشرو و نزولی دیدگاه وسیعتری از احساسات بازار و روندهای زیرین ارائه میدهد. با استفاده از میانگینهای متحرک نمایی، اسیلاتور نمایشی صاف از دینامیکهای بازار ارائه میکند، که اجازه میدهد ارزیابیهای دقیقتری از قدرت روند و تغییرات بالقوه بازار داشته باشیم. با استفاده گسترده و انعطافپذیری آن در بورسهای مختلف، اسیلاتور مککللن به عنصر ضروری تحلیل فنی برای معاملهگرانی که به دنبال تصمیمگیری آگاهانه در چشمانداز مالی متغیر هستند، باقی میماند.
فرمول اسیلاتور مککللن چیست؟
فرمول اسیلاتور مک کللان به شرح زیر است:
تعدیل شده توسط نسبت پیشرفتهای خالص (RANA) = (پیشرفتها – کاهشها) / (پیشرفتها + کاهشها)
اسیلاتور مککللن: میانگین متحرک نمایی ۱۹ روزه RANA – میانگین متحرک نمایی ۳۹ روزه RANA
چگونه از آن استفاده کنیم؟
مراحل استفاده از اسیلاتور مک کللان به شرح زیر است:
- وقتی اسیلاتور مککللن مثبت است، یعنی میانگین متحرک نمایی ۱۹ روزه بیشتر از میانگین متحرک نمایی ۳۹ روزه است، نشاندهنده این است که اوراق بهادار در حال پیشرفت، اوراق بهادار در حال کاهش را پشت سر میگذارند.
- برعکس، وقتی اسیلاتور منفی است، نشاندهنده سناریو مخالف است.
- خوانش مثبت در نمودارهای سهام اسیلاتور مککللن نشاندهنده بازار صعودی است، در حالی که یک خوانش منفی نشاندهنده روندهای بازار نزولی است.
- تفاوت قیمتها که توسط تحلیلگران شناسایی میشود، ممکن است نشاندهنده یک حرکت قوی یا بالقوه تغییر در بازار باشد.
- تحلیلها و نشانگرهای اسیلاتور مککللن نیاز به تخصص و نظارت منظم دارد تا اطلاعات دقیق به دست آید.
- وقتی نشانگر قرمز است، نشاندهنده بازار اشباع فروش است و باید هنگامی که نشانگر شروع به بالا رفتن میکند، خرید در نظر گرفته شود.
- مهم است که بدانید گاهی حرکات در اسیلاتور ممکن است ناچیز باشند و ارزش قابل توجهی اضافه نکنند.
- وبسایتهای مختلف اسیلاتور مککللن ممکن است اطلاعات کلیدی را برای معاملهگران فراهم کنند که به منابع موجود برای تحلیل اضافه میشود.
جهت تهیه اندیکاتور نوسان گیری کلیک کنید.
جهت تهیه اندیکاتور پامپ و دامپ کلیک کنید.
نمودار
بیایید به نمودار زیر نگاه کنیم تا مفهوم را بهتر درک کنیم:
نمودار نمایش روزانه اسیلاتور مک کللان برای بورس نیویورک (NYSE) را نشان میدهد. این نمودار پویا است و هر روز تغییر میکند.
- تحلیلگران معمولا با مشاهده روند اولیه شروع میکنند، اما محدودیتی در عمق تجزیه و تحلیل دادهها توسط معاملهگران وجود ندارد.
- نگاه کردن به یک یا دو روز گذشته محاسبات را ساده میکند اما تأثیر قابل توجهی بر نتایج ندارد.
- از سوی دیگر، انجام یک تحلیل گستردهتر ممکن است پیچیدگیهای ریاضی را به همراه داشته باشد، اما میتواند بینشهای ارزشمندی برای مطالعه فراهم آورد.
- دورههای معمول استفاده شده از ۱۹ روز تا ۳۹ روز، با پوشش صافکننده ۵٪ تا ۱۰٪، به عنوان پایه استاندارد برای اسیلاتور خدمت میکند.
- مهم است به یاد داشته باشیم که بازار به طور مداوم در حال تغییر است و در نتیجه، محاسبات و خواندههای هر شاخص فنی، از جمله اسیلاتور مککللن، تغییر خواهد کرد. پژوهشگران باید هوشیار باشند و بین سیگنالهای واقعی و غیرواقعی هنگام تفسیر نتایج تمایز قائل شوند.
مثال
برای درک بهتر، این نمونهها را ببینید:
مثال ۱
در اکتبر ۲۰۲۲، اسیلاتور مککللن یک سیگنال برگشت شدید را نشان داد و بیش از صد بار در سه دهه گذشته همین نتیجه را ارائه داده است. این اسیلاتور به معاملهگران هشدار داد که به سرمایهگذاریهای صعودی روی آورند چرا که بازار نزولی احتمالا به پایان خواهد رسید، و تایید میکند که پول سرمایهگذاری شده امروز، بیشترین بازگشت را در ۱۲ ماه آینده به همراه خواهد داشت.
اسیلاتور مککللن برای NYSE ممکن است متفاوت باشد، اما آخرین باری که MO برای نزدک منفی بود، به مارچ ۲۰۲۰ بازمیگردد، کمی قبل از اینکه پاندمی اقتصاد جهانی را تعطیل کرد. طبق مطالعه، MO نشان داده است که ۱۰۰٪ رکورد موفقیت دارد و احتمالا بازدهی بزرگی خواهد داشت.
مثال ۲
در دسامبر ۲۰۲۲، اسیلاتور مک کللان به یک روند صعودی تغییر کرد که نشان میدهد شانس بهتری وجود دارد که کمترین قیمت بالاتر برای شاخص S&P 500 تنها در مرحله ابتدایی خود است. تغییرات منظم در اوراق بهادار در حال افزایش و کاهش به عنوان دادهها، تعداد سهامی که در یک روز معاملاتی با افزایش یا کاهش بسته شدهاند را تایید میکند. عامل مزیت از خوانشهای روزانه دادههای جمعآوری شده از اسیلاتور به دست میآید. وقتی شاخص بالای صفر است، شرایط صعودی هستند، و برعکس
سوالات متداول
۱. چگونه شاخص جمعبندی اسیلاتور مککللن را بخوانیم؟
با تحلیل مقادیر آن خوانده میشود. مقادیر مثبت نشاندهنده بازار صعودی هستند در حالی که مقادیر منفی نشاندهنده بازار نزولی هستند. عبور از بالا یا پایین صفر نشاندهنده تغییرات احتمالی روند است. معاملهگران همچنین برای سیگنالهای احتمالی معاملاتی به دنبال انحرافهای بین جمعبندی و شاخصهای بازار زیرین هستند.
۲. تفاوت بین MACD و اسیلاتور مککللن چیست؟
تفاوت اصلی بین MACD و اسیلاتور مککللن در تمرکز آنها است. MACD به تحلیل همگرایی و واگرایی میانگینهای متحرک برای شناسایی تغییرات روند میپردازد. در مقابل، اسیلاتور مککللن عرض بازار را با مقایسه سهامهای در حال افزایش و کاهش اندازهگیری میکند. هر دو شاخص برای ارزیابی شرایط بازار استفاده میشوند اما دیدگاههای متفاوتی را درباره دینامیک قیمت و عرض بازار ارائه میدهند.
۳. محدودیتهای اسیلاتور مککللن چیست؟
این تکنیک محدودیتهایی دارد که باید در نظر گرفته شوند. عمدتا برای بازار سهام طراحی شده و ممکن است به طور مستقیم برای سایر بازارها قابل اعمال نباشد. علاوه بر این، به سهامهای در حال افزایش و کاهش تکیه دارد که ممکن است به طور دقیق احساس کلی بازار را منعکس نکنند. معاملهگران باید آگاه باشند که اسیلاتور مککللن یک شاخص دنبالهرو است و باید برای تحلیل جامع بازار با دیگر ابزارهای تحلیل فنی استفاده شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.