آیا قبرس به عنوان بهشت مالیاتی در نظر گرفته می شود؟
آیا قبرس به عنوان بهشت مالیاتی در نظر گرفته می شود؟
زمانی که سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) اعلام کرد که این کشور به همراه لوکزامبورگ و سیشل، تا حد زیادی با استانداردهای تعیین شده توسط مجمع جهانی شفافیت مطابقت دارند، جزیره قبرس رسماً وضعیت خود را به عنوان بهشت مالیاتی از دست داد. این رتبه بندی همان است که به ایالات متحده، آلمان و بریتانیا داده شده است.
با شروع مدت کوتاهی پس از فروپاشی دیوار برلین، دولت قبرس کشور خود را به عنوان یک بهشت مالیاتی تأسیس کرد و به طور خاص الیگارشی های روسی و همچنین غیرنظامیان و شرکت های اروپای شرقی را هدف قرار داد. نرخ پایین مالیات شرکتی ثابت، قوانین سختگیرانه حریم خصوصی و مطلوبیت جغرافیایی به دلیل نزدیکی به اروپا و روسیه به افزایش محبوبیت بهشت مالیاتی در سه دهه بعد کمک کرد. در نتیجه، صنعت بانکداری در قبرس رونق گرفت و تا سال 2009 به 9 برابر بزرگتر از اقتصاد این کشور تبدیل شد.
به طور خلاصه:
- زمانی که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) به این کشور رتبه ای مشابه با ایالات متحده، آلمان و بریتانیا داد، قبرس وضعیت بهشت مالیاتی را از دست داد
- افزایش نرخ مالیات شرکت ها در قبرس به 12.5 درصد، بخشی از دلیلی بود که قبرس دیگر بهشت مالیاتی محسوب نمی شود.
- قبرس همچنین مشارکت در تبادل خودکار اطلاعات مالی در امور مالیاتی را آغاز کرد.
سقوط سیستم بانکی قبرس
قبل از سال 2012، سپرده ها در سیستم بانکی کشور به طور پیوسته رشد کرده بود، اما سرمایه در جریان بحران مالی در سال 2008 شروع به خروج از کشور کرد. خروج سرمایه پس از این بحران معکوس شد، اما به دلیل کاهش قیمت املاک و مستغلات در جهان، کند باقی ماند. بازارها تا سال 2012، سیستم بانکی تحت فشار بحران بدهی دولتی یونان به سر میبرد، زیرا تعداد وامهای غیرجاری بانکهای قبرس به سرعت افزایش مییابد.
تا مارس 2013، بانکهای این کشور نیاز مبرمی به کمک مالی داشتند. برای تضمین بسته کمک مالی لازم برای حفظ سیستم بانکی، این کشور با شرایط بیسابقهای با کمیسیون اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بینالمللی پول موافقت کرد. یکی از آن شروط تحمیل ضرر به سپرده گذاران دو بانک بزرگ کشور بود. در واقع، این کشور بیش از سطوح بیمه شده وجوه سپرده گذاران را برداشت و از حقوق صاحبان سهام برای تجدید سرمایه ترازنامه های سیستم بانکی استفاده کرد.
پایان یک بهشت مالیاتی
شرایط اضافی این کمک مالی شامل موافقت این کشور برای تغییر رویه های بانکی برای پایان دادن به وضعیت خود به عنوان یک بهشت مالیاتی فراساحلی بود. یکی از شروط اولیه افزایش نرخ مالیات شرکتها به 12.5 درصد بود که همچنان جزو پایینترین نرخهای شرکتی برای شرکتهای غیربرونساحلی در جهان است.
قبرس علاوه بر افزایش نرخ مالیات شرکتی خود، مشارکت در برنامه تبادل خودکار اطلاعات مالی در امور مالیاتی را آغاز کرد. کشورهای شرکت کننده در این برنامه به طور خودکار اطلاعات بانکی مربوط به مالیات دارندگان حساب غیرشهروندی را به مقامات مالیاتی کشورهای تابعیت خود ارسال می کنند. با این اطلاعات، مقامات مالیاتی محلی می توانند اطلاعات مربوط به اظهارنامه های مالیاتی را با هم مقایسه کنند تا مشخص کنند که آیا درآمد خارج از کشور گزارش شده است یا خیر. در صورت عدم تطابق، مقامات مالیاتی می توانند شهروندان خود را برای مالیات های بدهکار تعقیب کنند. شرکت قبرس در این برنامه به منزله پایان موقعیت این کشور به عنوان بهشت مالیاتی است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.